Maia, doamna elegantă de la grădi

     Cu stilul, nu te naşti. Ţi-l creezi cu timpul. Câteva cursuri te ajută, dar dacă nu ai şi o atitudine potrivită, iese un fiasco. O astfel de persoană cu stil şi atitudine, a considerat că România îi poate oferi ceea ce are nevoie. Aici a făcut liceul, s-a angajat şi şi-a făcut o minunăţie de familie. Pozele cu grădina din faţa casei sale, sunt renumite. Dar să începem interviul.

– Bună Maia, te rog să te prezinţi şi să ne spui cu ce te ocupi tu.
– Bună Georgiana, mă numesc Maia Petcu, am 41 de ani şi de profesie sunt asistent medical. Suplimentar, de 4 ani activez în Avon ca coordonator de vânzări.

 

– Ai făcut cursuri în domeniu?

– Am absolvit Şcoala Postliceală Sanitară CAROL DAVILA.

– De cât timp te pregăteşti pentru această meserie?
– Cursurile au durat 3 ani.

– Consideri că mai ai de învăţat, sau pentru ceea ce lucrezi deja este suficient?
– Întotdeauna consider că mai este ceva de învăţat în toate domeniile. Încerc de câte ori am timp să mă informez, să mai citesc, să asist la cursuri de formare profesională. Consider orice informaţie nouă, extrem de utilă.

– Ai obţinut premii până în acest moment?
– Ca asistent medical, nu avem concursuri sau premieri… dar să ştii că eu primesc, premii, în fiecare zi. La grădiniţa de stat unde lucrez, un părinte care îmi spune, mulţumesc, este un PREMIU foarte mare pentru mine. De asemenea, am multe astfel de premii, când, dimineaţa, un copil îmi dă un pupic sau îmi oferă o îmbrăţişare. Pe de altă parte, am avut premieri la AVON, calificându-mă în CLUBUL REPREZENTANŢILOR care au avut vânzări excepţionale.

– Care sunt evenimentele pentru care vrei să lucrezi?
– Ca profesie sunt legată de copii. Mi-ar place să lucrez în cadrul unor evenimente în care să fie implicaţi copii.

– Au fost ocazii când ai refuzat o anumită solicitare? Care a fost motivul?
– În general, eu nu refuz participarea la evenimente.

– Ai fost la evenimente ale diferitelor etnii? Ţii cont de religia şi educaţia clientului şi îţi adaptezi munca?
– Am fost la evenimente de tipul festivalurilor. Contează enorm pentru mine să îţi adaptezi munca în orice domeniu ai lucra, în funcţie de client. Asta implică negreşit religia şi educaţia.

– Până în acest moment, care este cea mai mare realizare a ta?
– Cea mai mare realizare a mea sunt copii mei, familia mea.

– Unde îţi doreşti să ajungi cu munca ta?
– Profesional vorbind, eu sunt mulţumită de ce am realizat până acum. La AVON îmi doresc să îmi măresc echipa, să câştig mai multe premii şi să particip la cât mai multe evenimente.

– Ce fotografie te reprezintă cel mai bine?

– Această fotografie de familie.

 

maia1

-Ce fotografie ilustrează cel mai bine munca ta?

-În general, munca ce o desfăşor eu, este în echipă, deci şi poza este de grup.

maia2

-Care este numele tău de fată şi ce provenienţă are?
Numele meu de fată este Butmalai, eu fiind născută în Republica MOLDOVA.Republica_Moldova.png

-A fost decizia ta să vii în România?

-A fost decizia mea. Aveam 14  ani când am venit în România .

-Cum a fost adaptarea la traiul şi sistemul românesc?

-A fost foarte greu la 14 ani să iei nişte decizii, dar vreau să-i mulţumesc lui Dumnezeu încă odată. Am întâlnit oameni minunaţi pe perioada liceului, apoi în perioada şcolii sanitare, am fost o norocoasă. Şi încă mai sunt. AM PARTE NUMAI DE OAMENI MINUNAŢI ÎN VIAŢA MEA.

-Care este locul din copilărie de care îţi este dor şi pe care l-ai revedea cu mare drag?
-Îmi este dor de tot ce ţine de copilăria mea. Nu aş putea să mă opresc din povestit despre locurile natale. La capătul străzii, aveam un loc pe care noi îl numeam ,,la râpă,,. Este un ruleţ mic, care trece pe acolo, între câteva dealuri, iar noi, copiii, ne pierdeam timpul pe acolo, la umbra copacilor. Aveam grijă de mieluţi, îi supravegheam la păscut . Sau mai bine spus, ne aruncam un ochi când ne jucam. Mai aveam grijă de răţuşte,  care erau destul de multe. Le ,,duceam,, la râu…Îmi este dor de acele momente…

-Unde te poate găsi viitorul client?
-Viitorii clienţi mă pot găsi pe facebook Maia Petcu, la adresa de email maiapetcu@yahoo.com şi la telefon *:) happy.

-Ai câteva sfaturi de dat cititorilor?
-În ziua de azi nu ştiu cine mai ascultă de sfaturi. Suntem atât de grăbiţi să ,,realizăm ceva,, ,să relaţionăm, să dovedim ,,ceva,, încât uităm de relaţia obişnuită dintre oameni. Zilele trecute am găsit un citat… UNII OAMENI VIN ÎN VIAŢA NOASTRĂ CA O BINECUVÂNTARE, ALŢII CA O LECŢIE… Cine înţelege acest citat , să îl ia ca un sfat…

-Mulţumesc pentru timpul acordat şi promitem să te urmărim cu interes.

     Cu alte cuvinte, această doamnă, ambiţioasă, doreşte mereu să prospere şi a insuflat şi familiei sale aceste valori. Maia, când vine la un eveniment, arată ca scoasă din cutie. Probabil în acea cutie are salonul de coafură, machiajul şi stilul, totul la pachet :P. 

     Maia, noi îţi urăm la început de an să ai parte de toate realizările din lume şi te rugăm să revii cu o poză din locurile copilăriei tale. Spuneai tu cândva ceva de şerpi 😀

        

 

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Un aspirator cu de toate

mie ian. 11 , 2017
De când am bebeii acasă, timpul a dispărut. Treaba se adună, iar bietul soţ nu face faţă să mă ajute. Aţi spune că cei mici, nu fac mizerie. Ţin să vă contrazic. Începând de la piureurile de fructe şi legume cu care ne jucăm şi pe care încercăm să le […]
%d blogeri au apreciat: