Din lumea mămicilor iscusite am ales o mămică cu super puterea pastelor. Nu ştiu dacă pe stil italian cum ar crede marea majoritate, dar are un stil de o mare personalizare. A pastelor mă refer.
Am aflat de ea de ceva vreme din Comunitatea WAHM. Este urmărită şi apreciată în postări iar produsele ei sunt vânate. Nu mă întrebaţi de preţuri căci nu le ştiu. Eu am vrut să aflu povestea pastelor colorate făcute în casă. Nu de alta, dar şi ai mei pici sunt atraşi de paşte colorate, şerpuite, mega spirale sau forme artizanale.
Vă invit să citiţi povestea Ancuţei. Între timp eu sper să primesc şi o reţetă. Poate chiar cea cu spanacul din poveste. Nu de alta, dar a spus soţul că în piaţa este 2,5 lei kg de spanac.
Bună, eu sunt Ancuța, mămică a doi prichindei năzdrăvani, Alexandru 5 ani şi jumătate şi Maria, 2 ani şi jumătate. De meserie sunt asistent medical.
Totul a început acum doi ani când eram în concediu de creștere copil. Era o zi de marţi. Alexandru dormea de amiază, iar eu cu Maria stăteam în dormitor, pe „silențios” să nu îl trezim. Între timp, butonând televizorul, am dat de o emisiune culinară în care cineva, făcea paste cu spanac în aluat. Mi s-a părut wow! Ştiam că am ouă de casă şi spanac de la ţară aşa că, după ce s-a trezit Alexandru, m-am pus pe treabă.
Aveam şi atunci aceiaşi maşină de paste pe care o folosesc şi în prezent (maşina primită cadou de la verişoara mea iubită). Am făcut tagliatelle cu spanac şi ravioli cu spanac în aluat, umplute cu brânză proaspătă. Au avut un adevărat succes la noi în familie.
Mândră de rezultat, am postat pe pagina personală poze cu tăiţeii şi ravioli mei verzi. De aici a început toată „nebunia”.
Comentarii, mesaje, cereri de rețete, împreună cu reacția prietenilor au fost un imbold pentru mine. Am început să experimentez, să studiez, am stricat zeci de kilograme de făină (noroc, că ai mei sunt mari mâncători de paste), am încercat nenumărate combinații şi încă mai am multe idei nepuse în practică. Am crescut foarte mult în acești doi ani, atât pe plan profesional cât şi pe plan personal.
În septembrie 2018 am renunțat la fostul loc de muncă, pentru a rămâne acasă să îmi cresc copiii. Dar nu regret nicio secundă. Faptul că pot fi alături de ei când au nevoie de mine, că pot să stau lângă ei când sunt bolnavi sau că-mi pot lua liber când sunt în vacanţă, contează enorm de mult pentru mine.
Dacă e greu? Da, e foarte greu, mai ales că eu lucrez în special noaptea, după ce culc piticii.
Pastele făcute de mine sunt din făinuri de calitate, OUĂ (nu prafuri, nu coloranți, nu înlocuitori), sunt colorate natural cu fructe, legume, condimente şi super alimente, nu conțin apă (pentru a înmulți aluatul) sau sare.
Aluatul este frământat manual, așa cum făceau bunicile noastre, cu multă dragoste.
Am observat că sunt foarte mulți prichindei care nu consumă fructe sau legume dar în schimb adoră paştele, în special lor le sunt adresate pastele făcute de mine. Cu o porție de paste, primesc şi nutrienții preţioşi din fructe sau legume.
Să luăm pastele cu broccoli drept exemplu, ei papă un bol cu paste delicioase dar fără a ști că e şi brocoli implicat în poveste. Fundițele dungate şi cele îmbulinate sunt super iubite de pitici, deschid garantat orice gurița încăpățânată.
Soțul şi copiii mei sunt cei mai mari fani, susținători, degustători şi critici. Soțul mă ajută foarte mult, el mă sprijină, mă ajută şi mă încurajează, îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru el.
Mulţi cred că am înnebunit… Cum să renunți la meseria de asistent medical şi să faci MACAROANE? Toată viața am fost considerată mai „ciudățică” dar de când cu lumea magică a pastelor colorate, am evoluat mult şi pe plan personal. Am mai multă încredere în mine şi în forțele proprii, așa că am ajuns să mă mândresc cu faptul că da dragilor, da, sunt ciudățică şi îmi place la nebunie.
Acum, după ce s-a prezentat niţel Ancuţa, am luat-o la întrebări. Nu de alta, dar încerc să văd dacă pot să fur meserie prin intermediul acestui interviu 😀
– Ancuţa dragă, cum ai procesat spanacul de l-ai putut introduce în paste?
– Spanacul crud se blenduiește împreună cu ouăle, iar din amestecul obţinut, se frământă aluatul pentru paste.
– Ce făinuri de calitate foloseşti?
– Folosesc faină integrală bio Spelta, faină de grâu dur, faină albă de grâu tip 550. Nu folosesc faină albă de tip 000 deoarece este foarte mult procesată şi foarte fină, prefer făinurile cu un măciniş mai mare.
– Cum anume reuşeşti să colorezi cu fructe şi legume acele paste?
– Fructele şi legumele sunt blenduite în prealabil şi apoi introduse în aluatul pentru paste.
– Ce cantitate de aluat lucrezi în serie?
– Eu nu fac serii de produse, nu am stocuri. Momentan lucrez doar pe bază de comandă, în funcţie de ce îşi doreşte fiecare. Neavând cantitate minimă la comenzi, lucrez între 100 gr şi 1 kg odată per sortiment.
– Cât timp îţi ia să faci o serie de paste?
– Timpul de execuţie diferă în funcţie de complexitate, formă, număr de culori, cantitate, între o oră şi jumătate şi 4 chiar 6 ore la cele dungate, îmbulinate, la care trebuie să adăugăm şi timpul de uscare, care la fel, diferă în funcţie de tipul de paste, de la 24 h la 72 h
– Ce tip de paste sunt mai complicat de lucrat sau durează mai mult?
– Cele mai complicate paste făcute de mine sunt farfallele dungate şi cele îmbulinate, tot ele îmi iau şi cel mai mult timp.
– Cum se usucă pastele?
– Pastele se usucă natural, lent, pur şi simplu stau tolănite la uscat 🙂 .
Pentru voi am luat şi un filmuleţ cu o mostră din munca Ancuţei.
Sincer, eu de mult îmi doream să mă apuc de paste, de ceva pentru noi, dar în stilul nostru. Încă nu ştiu ce anume voi face prima dată, dar după ziua copiilor sigur meşteresc ceva. Măcar o scândură tot trebuie să iasă 😛
Până una-alta, vă invit să o vizitaţi şi pe Facebook pe Ancuţa, mămica cu pastele.
Felicitări!! Pe langa ca esti frumoasa esti si foarte pricepută! Sa ai parte doar de bucurii si împliniri!!
🙂
Este prima data cand sunt tentata sa incerc asa ceva! Ancuta chiar este talentata si foarte creativa! Voi intra pe pagina ei de facebook, sigur gasesc ceva si pentru mofturoasa mea de acasa :))
Eu as face un abonament la ea. Fie si numai pentru evenimente 😛
Super articol! Eeste minunat cand cineva isi gaseste vocatia si reusesta sa faca din asta un mod de viata! Imi doresc si eu asta pentru mine intr-o zi❤
Sper sa reusesti. Dar iti dam si noi de veste daca ne place ce faci.
Vai, ce frumoase sunt! Parcă ți-e și milă să le mănânci!
Vai dar ce as scapa in ele…
Carbonara as face in prima faza 😀
O daaaa 🙂
Felicitari! Cu siguranta e un efort si o munca deosebit de migaloasa, mai ales la pastele in culori multiple. Eu tot nu reusesc sa ma prind cum le faci, dar arata fantastic!
Nici eu, dar promit sa incerc o reteta.
Foarte frumos. Eu fac tăiței de casă, dar n-am mașină. Clasic, manual.
Mie inca nu imi ies…
Minunat! Am mai văzut-o pe Ancuța când eram în grupul WAHM. M-a impresionat de la prima vedere cu pastele ei jucăușe. Felicitări pentru talent, Ancuța!
Superb, Georgiana, că promovezi așa oameni frumoși, talentați și dedicați.
Multumesc. Mereu gasesc sursa de inspiratie in WAHM.
Promit sa caut cat mai multi .
Super idee! E de apreciat ceea ce face, ca a avut curajul sa renunte la job si sa faca ceea ce ii place! Felicitari mamicii! Cu siguranta, as comanda paste de la ea daca as putea.
Ce te opreste? Vobeste cu vecinele si prietenele si faceti o comanda comuna. Vedeti voi cum impartiti si la produse si la bani.
Felicitari! Arata absolut demential pastele si daca face ceea ce ii place, asta e de 1000 de ori mai bine.
Este un exemplu de succes.
🙂