Admin, Rina şi Andreea

În ultima vreme, apar tot mai multe grupuri tematice pe Facebook. Vrei sex, găseşti. Vrei machiaj, găseşti. Vrei partide politice, găseşti. De asemenea, diete şi fete cucuiete. Ei bine, nu chiar cucuiete, ci mândreţe de femei ce au reuşit să se disciplineze în aşa fel, încât să slăbească 23 de kg. Dar să începem interviul.

– Bună Andreea. Te-am găsit pe net întâmplător. Te rog să te prezinţi şi să ne spui ce lucrezi şi cu ce îţi ocupi timpul liber.

– Numele meu este Niţu Andreea şi lucrez în vânzări la un producător de consumabile medicale. Timpul liber mi-l dedic printre altele şi Facebook-ului. Am un grup de dietă Rina 90 pe care l-am creat după ce am dat jos 23 kg cu ajutorul ei.

16118349_1608673509159361_1500436012_n.jpg

– Deci să înţeleg că eşti ADMIN al acelui grup. Cum este activitatea de ADMIN?

– Viaţa de admin nu este foarte uşoară pentru că îţi ocupă mult din timpul tău. Nu ai sâmbete, duminici, sărbători! Trebuie să fii mereu acolo, pentru a ajuta membrii şi a le răspunde la întrebări.

– Ce te-a determinat să creezi grupul?

– Ştiu cum este să intrii într-un magazin şi să ţi se spună din prag „Ne pare rău, nu avem mărimea dvs”. Slăbind atâtea kilograme, am zis să creez un grup pentru ca şi alte persoane să nu mai audă fraza aceasta. Cu alte cuvinte, l-am creat din dorinţa de a ajuta să slăbească sănătos  persoanele ce luptă cu kilogramele în plus. Aceasta dietă nu este un regim, ci un stil de viaţă. Practic mănânci orice, dar disociat.

– De cât timp există acest grup?

– Primul grup a fost creat anul trecut în august, dar am fost nevoită să creez altul. La primul au apărut probleme tehnice precum comentarii blocate, ce nu reuşeam să le mai recuperăm. Ca şi timp, sunt mai mereu online şi răspund la solicitări.

– Te rog să îmi prezinţi grupul, ce rubrici aveţi, ce rezultate aţi avut?

– Suntem 3 admini. La început eram singură, dar aveam nevoie de ajutor, pentru că nu puteam sta 24 h din 24 online. Avem rubrici zilnic, în care interacţionăm cu membrii, oferim suport, încurajăm. Zilnic avem rubrica de cafea şi ceai, unde salutăm, stăm la taclale cu membrii. Tot zilnic este şi rubrica de cântar, în care fetele îşi spun rezultatele, cât au scăzut ca şi greutate.

– Nu este des cântarul?

– Nu, pentru că nu toţi membrii au început în aceeaşi zi dieta ca să putem pune doar 1 dată la 4 zile cântarul.

– Eu m-aş ţăcăni sincer să mă cântăresc des: P

– De obicei se recomandă cântărirea după 4 ture.

– Ce înseamnă o tură?

– Scuze: o tură = 4 zile.

– De asemenea, mai avem o rubrică „Meniul zilei” în care fiecare persoană pune poze şi descrie ce mănâncă. Avem şi o rubrică denumită, ce mâncăm azi?, în care se pun meniurile seara pentru a doua zi. Un admin urmează apoi a le corecta. Mai nou, avem şi concursuri: cine slăbeşte mai mult şi cea mai frumoasă farfurie.:)

– La concurs aveţi premii sau este doar recunoaşterea pe grup?

– Momentan, recunoaşterea pe grup. De fapt asta este ceea ce ne motivează pe noi! Recunoştinţa şi câştigarea luptei cu kilogramele în plus! Sunt foarte multe fete care pur şi simplu îţi mulţumesc la fiecare pas că le-ai ajutat deşi toată puterea şi meritul este al lor! Ele s-au luptat cu kilogramele. Legat de concurs, chiar în această dimineaţă vorbeam cu adminii să punem nişte bănuţi toate 3 să le premiem şi fizic pe câştigătoare. Mă gândesc că aşa ambiţionăm şi mai multe persoane.: P

– Dar voi pierdeţi. Aţi încercat să legaţi parteneriate cu plafare? Sau firme de produse bio/eco, raw/vegan?

– Nu pierdem nimic! Câştigăm împreună cu membrii în lupta cu kg.

– Ce frumos răspuns <3

– Te rog să îmi prezinţi dieta Rina.

– Este o dietă în care se mănâncă orice în cantităţi cântărite. Acum, eu le mai iau la ochi):) Durează 90 de zile dieta propriu zisă, în care se dau jos kilograme bune. Am avut fete care au dat jos 30 de kg, dar şi fete care au dat 10, asta depinde de cât de strict ţii dieta şi cât ai de dat jos. Dieta Rina 90 este o dietă disociată, în care se consumă alimente pe categorii: Proteine, Amidon, Carbohidraţi şi Vitamine. Este foarte puţin restrictivă, având în vedere sortimentul bogat de alimente cu care se poate jongla, astfel încât să se ajungă la greutatea dorită! Această dietă are 2 faze: Faza 1, menţionată mai sus, şi faza 2, care durează tot 90 de zile. Este faza numită de menţinere, la fel de importantă ca şi prima fază, deoarece în aceste 90 de zile se produce schimbarea metabolismului, astfel încât kilogramele slăbite să nu revină! Odată cu această dietă, este important să se practice şi sport în orice formă, pentru că sportul ajută la îmbunătăţirea formei fizice şi psihice. Înainte de începerea oricărei diete, se recomandă realizarea unui set de analize şi consultarea unui medic pentru a primi OK-ul în funcţie de rezultatul analizelor!

– Drăguţ să ai sprijin. O să încerc şi eu, să văd ce reuşesc: P. Nu sunt genul care să mă ţin de un regim sau un program anume. Sunt foarte răzvrătită:)

– Şi eu eram la fel, până am ajuns să cântăresc 88 de kg şi am zis STOP am ţinut 3 luni şi am dat până la 64, acum am mai pus vreo 3 după 2 ani.

– De unde ai aflat de dietă şi cât timp ţi-a luat să o începi?

– Am aflat de pe internet, apoi m-am înscris într-un grup care ulterior s-a desfiinţat. Mi-a luat 3 luni să o încep, pentru că aveam bebe pe care îl alăptam şi este recomandat ca bebe să aibă minim o masă de lapte înlocuită cu mâncare solidă. Adică am început când avea bebe 9 luni, dar am urmărit zilnic ceea ce se posta pe grupul respectiv.

– Unde găsim grupul?

– Vă pun link-ul  aici 🙂

-Mulţumesc Andreea pentru timpul acordat. Îţi urăm la cât mai multe membre în grup şi rezultate pe placul tuturor. Dacă mă apuc de dietă, promit că vei fi prima care află. Nu de alta, dar eu şi dacă mă apuc de ea, tot trişez :p

 

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Blog My Valentine, prima competiţie a anului

mie ian. 18 , 2017
     Nici nu a început bine anul, că degetele îmi zburdă pe tastatură şi găseşte pe www-ul netului prima competiţie a anului, Blog My Valentine  Ediţia 2017. Citesc regulamentul şi aflu următoarele: este nevoie de minim 100 de cuvinte pentru a-ţi anunţa participarea. Dacă aleg să scriu la cel puţin jumătate […]
%d blogeri au apreciat: