Un aspirator cu de toate

De când am bebeii acasă, timpul a dispărut. Treaba se adună, iar bietul soţ nu face faţă să mă ajute.

Aţi spune că cei mici, nu fac mizerie. Ţin să vă contrazic. Începând de la piureurile de fructe şi legume cu care ne jucăm şi pe care încercăm să le pape, până la şerveţele umede, şosetele molfăite şi părul  mamei, toate sunt pe jos, pe sus, peste tot. Cum îmi cresc singură pruncii, nu am cum să fac curăţenie decât în momentul când este soţul acasă. Dar nici atunci nu prea pot: (. Nu de puţine ori se întâmplă să nu se odihnească suficient în timpul zilei cei mici, iar seara când ajunge al meu soţ, urlă din toţi plămânii. Cum Dumnezeu nu m-a înzestrat cu 4 mâini, intră al meu om încălţat în casă, aruncă geaca de pe el pe ce nimereşte şi ia în primire primul bebe care urlă.

Bun, deci nu am adunat şerveţelele umede cu care i-am şters la guriţă şi pe mânuţe, cele 4 cantităţi de ne neglijat de piure şi mai intră şi soţul încălţat, călcând logic în cel puţin o pată de mâncărică. Aşa se murdăreşte o casă cu gemeni. Nu se mai pun smocurile de păr, praful adunat şi pisica. Staţi liniştiţi. Pisu nu intră în casă la copii, stă în hol pe calorifer şi o mai dau şi afară.

Momentul curăţeniei ar fi undeva între orele 19.30 şi maxim 21. Dar dacă dorm cei mici, nu prea pot să fac gălăgie şi uite aşa ajung să îmi doresc un super aparat de făcut curăţenie, silenţios, economic la energie şi plăcut estetic.

Dacă tot am menţionat de un super aparat de făcut curăţenie, îmi aduc aminte ce discutam cu fetele la o cafea. Ne doream un aparat care să funcţioneze pe telecomandă sau comenzi vocale. Să setezi suprafaţa de lucru, să aspire şi să spele covoare şi suprafeţele în mod silenţios, adică în mai puţin de 50 de Db. Să anunţe sonor când a terminat treaba şi să îşi oprească alimentarea. De asemenea să anunţe sonor când nu mai are energie, apă, odorizant de cameră sau sacul este plin. Să poată fi programat calendaristic pentru curăţenie. Iar ca ultimă găselniţă a prietenelor ce suntem şi mame, să îi putem seta o melodie în loc de bâzâitul acela enervat. În acest fel, poate fi folosit şi când cei mici sunt treji. Cu toate că zgomotul obişnuit al aspiratorului este perceput de bebeluşi ca şi „zgomot alb”, pe cei mari îi scoate din sărite. Pentru cei care nu înţeleg termenul de „zgomot alb” se referă la acele sunete pe care bebeii le percep ca fiind liniştitoare. La gemenii mei mai funcţiona ca şi „zgomot alb” hota, pe care am şi înregistrat-o pe telefon: P.

     Revenind cu visele pe pământ, am găsit aspiratoare cu sac interesante şi în gama untitledDaewoo, ce este este unul dintre cei mai importanţi producători mondiali de aparate electrocasnice. Cum ai mei pitici sunt atraşi de culoarea roşie, mă gândeam să achizitionez un aspirator roşu, care să îi ţină ocupaţi măcar vizual. În acest fel, o să pun în cui mătura deja demodată şi neigienică. Sau poate o dau soacrei. Cu siguranţă a ei este uzată de atâta călărit 🙂 .

Până îmi va apărea visul de aparat super deştept şi frumos, o să aspir în stil Daewoo.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

27 thoughts on “Un aspirator cu de toate

  1. Nu m-am gândit niciodată la culoarea unui aspirator când l-am ales, în schimb mi-am dorit să fie mic și puternic. O altă dorință ar fi să fie mai puțin gălăgios, dar în general tot ce depășește 800 W ca și putere face și gălăgie.

  2. Daca esti mamica iti recomand un aspirator pe baza de apa si abur. Stiu ca toate am copilarit cu matura si foras dar astazi mediul este mult mai poluat fata de acele vremuri!

      1. Un aspirator cu apa e 536 lei. la emag, aproape premiul oferit de catre verzuliu(550 lei la emag) la concursul pentru bloggeri. Deci pana la loto mai e o sansa.

  3. Ultima data cand mi-am cumparat aspirator, tot rosu era. Si imi aduc aminte ca am si asteptat dupa el, pentru culoare, desi nu sunt fan rosu, nu am nicio haina rosie :), de atunci, toate electrocasnicele le vreau rosii :))

  4. Sa stii ca si eu observ dezordinea cand in casa se afla micuti. Am nepootei care vin in vizita si cand pleaca, trebuie sa dau cu matura macar, sa strang servetele, etc. Ai descris tare bine o zi normala – dupa parerea mea – si cred ca pentru persoanele innebunite dupa curatenie – ca mine – trebuie sa invete sa nu le mai bage in seama la modul agresiv, sa zic asa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Unitate Protejată pentru Persoane cu Dizabilităţi

vin ian. 13 , 2017
În general, când vedem sau auzim de persoane cu dizabilităţi, ne gândim la ei cu compasiune: „Săracul, nu poate merge, nu are o mână, nu vede sau orice altă problemă care îl scoate din „tiparul” de „om normal”. Ne gândim la ei ca la un corp, ca şi cum sufletul […]
%d blogeri au apreciat: