Cum vede o femeie performanța feminină vs performanța masculină

familia fericita

Îngrijirea am învățat-o de la mama. Adoram momentele când primea coșul cu bunătăți de la sindicat. Acele produse frumos ambalate și parfumate mă făceau să dau tot ce este mai bun în mine la școală și la treburile casnice pentru a fi cadorisită cu ceva. Mult timp am avut impresia că trebuie să performez pentru a primii ceva bun, ceva calitativ. Ulterior, când am devenit mamă am înțeles că este musai să mă îngrijesc calitativ pe mine pentru a avea un corp sănătos, o stare de spirit bună și energie pozitivă.

 

Cum îmi imaginez eu că arată performanța feminină?

Este o mamă cu 2-3 copii, cu vârsta cuprinsă între 30-35 de ani şi o greutate între 60-70 kg. Dacă spui că este activă, este puțin spus.

performanta feminina
*Este un manager bun al timpului. Are în familie un timp general valabil pentru somn, joacă și acces calculator.
*Bun contabil. Știe să drămuiască dar și să cheltuiască benefic veniturile familiei.
*Psiholog deosebit. Reușește să calmeze șeful de la birou dar și copilul de acasă într-o fază de tantrum.
*Bucătar iscusit. Realizează 3 tipuri de meniuri și anume: pentru copii, pentru soț și pentru ea.

Pot continua mult și bine… Cu alte cuvinte, o femeie care performează are un loc de muncă, 2-3 copii, cel puțin o rată, 1-2 animăluțe de casă și foarte puțin timp liber. Cu toate acestea adoră să se încuie în baie și să folosească cel puțin un produs 100% românesc, pentru hidratare şi regenerare a pielii.

Dacă mă întrebați cum performează un bărbat, nu știu să vă spun pentru că eu sunt femeie. Pot numai să îmi dau cu presupusul iar părerea îmi este formată din suma experiențelor + educația mea.

Sau… mai pot să menționez ceea ce văd la soțul meu:

-Performanță vizuală, mai ales când conduce sau caută ceva cu privirea la mare distanță.
-Capacitatea de a fi rezolvător de probleme numai când dorește. Mai exact, când regina (aka ieu 😛 ) ia ,,șah mat,, el mă teleportează de pe tablă (problemă).

performanta in familie
-Performanța de a părea atent, deşi el doarme cu ochii deschiși.
-Capacitatea de a digera uimitor de bine o friptură de porc.
-Performanța de a ține doi copii în brațe în drumul spre creșă și de a merge perfect pe stratul de ghiață în fiecare zi de iarnă.
-Performanța de a avea încă destul de mult păr în cap după jdemii de curse de, di calul, în care părul era hamul. Ba mai mult, are un fir de păr gros și sârmos. O fi și de la Tratamentul intensiv cu Fiole Anticadere de la Gerovital Men.

Fiole anticadere par barbati

Îi doresc să fie un ,,di calu,, cât timp mai are păr pe cap. Dar având în vedere faptul că el aplică conținutul fiolei la rădăcina firelor de păr și masează ușor până la absorbția produsului în piele, preconizez că va fi un cal de cursă lungă. El spune că utilizează 1 fiolă/zi, timp de 3 luni. Că îl foloseşte după spălare pe părul umed, iar între spălări îl aplică pe părul uscat şi nu necesită clătire.

Dacă stau să mă gândesc acum, performanță pe toată linia se poate numai profesional, fie casnico familial. Nu știu câte sportive olimpice fac șmotru de Paște sau zugrăvesc singure la nevoie. De asemenea, nu știu câte gospodine sunt în stare să sară suta metrii garduri în 2 minute și 15 secunde.

Mai pot să vorbesc de performanța feminină vs performanța masculină în strâmta celulă familială. Cu alte cuvinte poți compara numai elemente luate din același mediu. Nu compari oameni cu girafe și nici olimpici cu necalificați.

reteta catre succes

Ca un exemplu poți să compari produse Gerovital Men cu produse Gerovital Plant.

oferta gerovital plant

oferte gerovital men

Sau poți să compari ritualul de îngrijire feminină cu ritualul de îngrijire masculină. Aici urmează partea frumoasă. Într-o celulă familială (denumire menționată încă de la cununia civilă) femeia este precum Gerovital-Doctor în frumusețe. Sub îndrumarea ei precisă ca a unui chirurg renumit, cremă antirid cu acid hyaluronic, fiole anticădere păr și Fiole cu Acid Hialuronic 5% Gerovital Men devin, must have-ul ritualului. Nu se pune că mai fură și ea meserie la partea cu, de ras sau după ras, EvideeeEnt că nu aplică și produsul numit, Loțiune după ras, chiar dacă acesta conține Mentol sau Acid Hialuronic.

Revenind la partea cu performanța feminină, datorită capacității doamnei de a urmării ofertele speciale de pe internet domnul poate să primească și un Gel de duș Active 3 în 1. Nu de alta, dar poate îi dă un imbold în a mai trebălui prin casă.

capacitate de convingere

Sau își poate lua un produs cadou din gamele Triumf sau Nufărul.

gama triumf si nufarul
În familie performanțe notabile mai avem când fiecare membru îşi depăşeşte condiția și ne trezim că femeia mută mobilă prin casă gravidă în 5 luni iar bărbatul se trezește la al III-lea plâns al copilului (primele două nu era sigur că există) și îl verifică de pampers, îi dă lapte și îl adoarme deşi urmează să se trezească peste alte 55 de minute pentru a pleca la muncă.

tata si copilul

Uitasem să menționez și capacitatea bărbatului de a adormii imediat ce pune capul pe pernă.

logo farmecPentru toți bărbaţii din povestea mea s-a creat gama Gerovital Men. Producătorii spun că ar fi în special dedicată celor de peste 30 de ani, care sunt activi și orientați spre performanță. Eu zic că este pur și simplu dedicată bărbaţilor care au respect pentru corpul lor. Parfum dacă mai făceau era ritualul complet.

 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2019.

Nota autorului: dacă bărbatul găsește pe noptieră un parfum negru, albastru sau maro, nu înseamnă că este unul masculin.
Nota autorului 2: dacă femeia se dă cu parfumul iubitului/soțului nu înseamnă că ea a rămas fără, ci vrea să atragă atenția că o așteaptă cineva acasă.

Nota autorului3: citatele nu sunt create de mine, numai îndadrate în modelul de filicitare. Citatul din felicitarea cu bujori îi aparține Ralucăi.

Sursa fotografi produse site-ul farmec.ro, restul fotografiilor site-ul pixabay.com.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

57 de comentarii

 1. Provocări pe toată linia: masculină și feminină. Fiecare le face față în felul său. Mult succes!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Multumesc 🙂

  2. In ultima vreme am intalnit tot mai multi barbati care se ingrijesc cot la cot cu femeile. 😁

   1. Ordine sau dezordine spune:

    Sigur erau barbati? 😀

 2. M-am distrat copios la enumererea performantelor barbatului!!!!! Inca rad, zau asa. Felicitari pentru articol. Imi plaaaace! 🙂

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Multumesc. Cred ca trebuie sa scriu un articol cu fazele amuzante spuse de sot.

 3. Raluca Anghel spune:

  Performanța până la urmă o măsoară fiecare pentru ei. Unele femei nu vor sa aiba 2-3 copii până la 30 de ani, si asta e foarte bine. Imi plac citatele tale din acest articol, sunt foarte simpatica. Mult succes in continuare

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Multumesc

 4. De citit! Succes!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Multumesc

 5. Ai perfecta dreptate! Am citit cu mare drag si m-am amuzat. Succes in competitie

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Multumesc

 6. Imi place mult cum ai pus problema in articolul asta 🙂 cam asa este…

  1. Ordine sau dezordine spune:

   😛

 7. Performanța de a părea atent desi el doarme cu ochii deschisi – am râs copios pentru că e cea mai amuzanta performanta a unui barbat. Dar ii înțeleg. Şi noi avem uneori motor la gură şi parcă nu ne mai oprim, iar ei simplifică povestea. Ieri povesteam ceva cu detalii unei amice, iar soțul spuse: treci şi tu la subiect. 😂 I-am răspuns că sunt povestitor de „meserie”, scriu poveşti, deci să mă lase să fac descrierea completă.
  Aşa… cât despre femei, mame, da…şi mie mi se pare că suntem cam multifuncționale. Treaba cu a fi „psiholog” pentru toți este la ordinea zilei şi se cere performanța de a rămâne zen.
  Succes!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Multumesc. Pai nu se spune ca nou suntem nevorbite?

   1. Păi se spune, dar nouă ni se pare tare normal şi natural. 😂

    1. Ordine sau dezordine spune:

     😛

 8. Iulia spune:

  Super articol! Felicitari!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Multumesc

 9. Și al meu are o capacitate extraordinară de a rezolva probleme numai când eu îi spun. Însă cel mai mult admir la el sunt 2 chestii pe care le-ai scris și tu: are o capacitate de digestie extraordinară și un metabolism la fel uimitor (practic – el mănâncă, eu mă îngraș) și reușește să adoarmă imediat (eu nu pot, căci mintea-mi zboră în o mie de părți cum pun patul pe pernă). Și mai zic că e greu să fii bărbat? Măcar ei sunt odihniți.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Ai mare dreptate 😛

   1. Măcar o dată-n viață de aș putea și eu să dorm atât de profund!

    1. Ordine sau dezordine spune:

     Nici cu diazepam sau sub anestezia totala nu am dormit profund, odihnitor. Apropos… da ce este de fapt acest somn profund?! 😛

     1. Cred că somnul profund e cel al bărbaților, la noi femeile – mai greu 😂

     2. Ordine sau dezordine spune:

      😀

 10. Viata este o provocare continua…si pentru femei si pentru barbati. Poate ca produsele prezentate de tine sa ajute! 🙂

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Si eu sper sa ajute 🙂

 11. Foarte fain articolul. Mi-a placut in special partea cu reparatul usii dulapului. 😀

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Nu imi apartine dar o apreciez si eu 😛

 12. oanaroman91 spune:

  Haha! Imi place cum ai scris. E fix din punctul tau de vedere si asta denota realism si naturalete. Fiecare dintre cele doua sexe valoreaza in felul sau. Si stie sa se ocupe de probleme pe care celalalt nu le poate rezolva.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Multumesc

 13. Tare simpatic și ușor ironic articolul tău 🙂 Bravo!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Multumesc

 14. […] Cum vede o femeie performanța feminină vs performanța masculină […]

 15. Da și eu tare aș vrea sa am performanța asta de a adormi imediat cum pun capul pe pernă. Și soțul meu performează la asta, iar eu evident nu. În rest, având un copil, recunosc și mă recunosc în multe lucruri scrise de tine. Când citeam faza cu baia, da să știi că acolo era relaxarea mea seară de seară, după cât am performat într-o zi întreagă. :))) ei că să îți spun că nu mai am cum să mă închid în baie, Natalia s-a jucat pe acolo, a trântit ușa și s-a blocat acolo. A trebuit să rupem broasca și yala și nu mai am cum să mă închid în baie, căci ghici ce, asta e performanță masculină: au trecut două săpămâni de atunci și încă nu am yală. :)))) Cică să nu mai facă Natalia accidente.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Am ras copios. Eu am spart usa de la hol catre camera. Au trantit copiii usa veche din lemn masiv si s-a deplasat limba la usa in interior. Io, Brusly feminin am spart imediat usa si apoi proptem seara la culcare usa cu scaunul. M-a durut sufletul sa lucrez o luna jumate dupa ora 21 cand culcam copiii ca sa fac rost de bani ptr o usa de termopan, crezand ca este mai buna. Intr-un fel este… este buna de leagan ptr copii. Se agata de clanta fenomenal si sa dau usa de nu mai pot.

 16. Super articol! Mult succes!!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Mulțumesc

 17. Georgiana spune:

  Si pentru mine ramane un mister cum reuseste sa adoarma imediat ce a pus capul pe perna. El adoarme imediat, eu numar oi 😂 revenind la Gerovital, ma gandesc serios sa ii ofer in dar acele fiole… Si asa se plange ca ii cade parul… Sau aia era eu?! 😂

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Pai putem sa folosim tratamentul in același timp 😋

 18. Inspirat te-ai jucat în articolul ăsta! Mi-a plăcut și m-am distrat bine la lista de performanțe 😁
  P.S. Șah, în schimb, nu ai prea jucat, așa-i? 😃
  Mult succes!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Nup. Uonu jucat șah. Io citit, visat, jucat cu pisici și cățărat in corcoduși.

 19. dody2880 spune:

  Hahaha. Foarte simpatic articolul si desi sunt femeie, trebuie sa recunosc ca am bifat si cateva dintre „calitatile” barbatului. Ma pricep si eu taare bine sa par atenta daca vreau, hahaha

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Ma inveti si pe mine?

 20. mayapink spune:

  Este un subiect interesant, daca pun pe hartie performantele mele si ale sotului meu, cred ca ar fi o lista cu mult diferita, pentru ca si el are o multime de lucruri la care este foarte bun, dar si eu pot face lucruri pe care el nu le face sau le poate face.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Sunt constienta de acest aspect.

 21. Interesant punct de vedere. Performanțele nu pot fi comparate, deoarece vorbim de criterii diferite. Îmi place că ai presărat în articol și ceva note umoristice.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Multumesc 😛

 22. Cel mai bine este cand ne completam reciproc 😄 . Foarte fain articolul tau si nota amuzanta l-a facut si mai placut de citit. Iti apreciez inventivitatea de a combina atat o poveste frumoasa cat si caracteristicile unui produs cosmetic. Imbratisari!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Multumesc 🙂
   Sper sa fiu mereu amuzanta, macar in scris 😀

 23. Anca spune:

  Notele de la sfarsit mi-au placut maxim

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Multumesc. Au fost adaugate treptat, in functie de comentariile primite.

 24. mihaelanistor spune:

  Mă bucur că exista tot mai multe produse bune de ingrijire si pentru barbati. Eu am mare incredere in produsele de la Farmec.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Si eu, ramane sa vad ce spune sotul 🙂

 25. Un subiect interesant si modul la care l-ai construit imi place

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Mulțumesc

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!