Până recent nu m-am gândit să am pe stoc produse sanitare pentru tratarea plăgilor la domiciliu. Asta pentru că nu ne dorim aşa ceva, pentru că aveam aşteptarea să o facem în cadrul unei instituţii medicale de tip spital sau policlinică, pentru că uneori ne permitem să chemăm personal calificat la domiciliu.
Dar ce facem când suntem (noi sau ai noştri) indeplasabili, fără consimţământ sau fără posibilităţi financiare de a plăti nişte servicii? Păi… o soluţie ar fi să ne facem o trusă de prim ajutor dar cu produse utilizabile în tratarea plăgilor. Pe scurt produse sanitare specializate.
Îţi propun să ai în casă câteva dintre următoarele produse sanitare:
1.Melectis gel cicatrizant antibacterian – este un gel cicatrizant antibacterian produs din miere naturală. Se găseşte în varianta de 30 gr.
2.Plasture hipoalergen– este un produs destinat persoanelor cu o sensibilitate crescută. Produsul are o lungime de 5m.
3.Comprese sterile din tifon – cutia conţine 25 ambalaje sigilate a câte 2 comprese. Fiecare compresie are 12 straturi de tifon.
4.Şerveţele umede antibacteriene – pachetul conţine 72 de şerveţele ce acţionează în aproximativ 30 de secunde.
5.Mănuşi de unică folosinţă, fabricate din cauciuc moale- Produsul este destinat persoanelor ce sunt alergice la latex.
6.Urinar femei– produsul este realizat dintr-un plastic rezistent şi poate fi curăţat şi dezinfectat cu uşurinţă.
7.Dezinfectant pentru plăgi monodoz[- acest produs mă încântă prin dozarea lui. Fiecare fiolă de dezinfectant are 10 ml. Soluţia se poate folosi în curăţarea pre şi post operatorie, îngrijirea bebeluşilor, în tratamente antifungice, infecţii stafilococice sau a plăgilor.
8.Lavete dezinfectante universale de suprafeţe- Produsul este suficient de delicat încât să cureţe şi pielea dar şi suprafeţe rigide, ustensile medicale, suprafeţe. Lavetele nu sunt toxice, pot fi utilizate în zona de preparare a alimentelor, în săli de tratament sau săli de operaţie.
Dintre cele enumerate mai sus cred că cel mai jenant de folosit ar fi urinarul pentru femei. Mai ales dacă ai recomandarea unui medic de a urmări cantitatea de lichide consumată dar şi cea ieşită din organism. Cu toate acestea, cineva s-a gândit la acest instrument şi cred că este benefic în felul lui.
Dacă luaţi cele menţionate mai sus şi le puneţi într-o cutie specială, să spunem roşie sau portocalie, veţi şti sigur pe ce să puneţi mâna în caz de nevoie.
Deşi nu îmi doresc să ajungeţi să le folosiţi, ar fi bine să ştiţi şi să aveţi în locuinţa voastră şi aşa ceva. Şi la fel de bine ar fi să ştiţi să vă organizaţi spaţiu unde urmează să îngrijiţi rana, să dezinfectaţi totul înainte şi după şi să purtaţi mască.
La fel de bine nu trebuie să vă feriţi de cursurile de prim ajutor în privinţa accidentelor. Dacă se arată cum se poate îngriji o rană până la sosirea salvării sau până ajungeţi la cel mai apropiat centru medical specializat, cu atât mai bine.
Până data viitoare vă urez multă sănătate şi compuneţi-vă propria cutie cu produse sanitare specializate.