cheile dobrogei scaled

Să vorbim puțin despre anvelope off road

Salutare,

Luna trecută mă bătea gândul să mergem cu copiii într-o mică excursie de o zi la noi în ţară. Excursie gândită în aşa fel încât să fim cât mai singuri pe acele meleaguri pentru a respecta normele de distanţare socială, dar în acelaşi timp să facem mişcare şi educaţie.

Ceva geografie şi geologie nu strică nimănui, mai ales când destinaţia noastră era zona Cheile Dobrogei.

cheile dobrogei

Pentru cine nu ştie această zonă este superb de vizitat dar necesită ceva îmbunătăţiri autoturismului personal. Asta în cazul în care nu aveţi un 4X4 fenomenal. Dacă nu, astăzi voi vorbi despre anvelope off road.

Deşi sunt cunoscute pentru drumeţiile în “inima munţilor”, aceste anvelope sunt numai bune pentru străzile neasfaltate, rapid deteriorate sau inundate. Sunt foarte potrivite datorită unei mai mari aderenţe şi a unei tracţiuni pe măsura obstacolelor.

Anvelopele off road sunt de asemenea cunoscute sub denumirea de anvelope Mud-Terrain M/T sau All-Terrain A/T. Înainte de a cumpăra anvelope off road este bine să te gândeşti pe ce tip de teren vei conduce vehiculul.

cheile dobrogei 2

Apoi dacă alegi anvelope de dimensiune originală sau imediat superioară. În cazul în care îţi doreşti pentru fală o mărime mai mare de anvelope este musai să îţi procuri şi să îţi montezi şi un kit nou de suspensie pentru a evita frecarea.

Un site unde pti să găseşti câte anvelope doreşti tu este şi Anvelostar Anvelope. Aici am numărat nu mai puţin de 200 de modele atât noi, cât şi reşapate. Unele modele sunt în stoc limitat şi numărul bucăţilor este menţionat ca şi stoc.


În ultimul rând voi menţiona preţul. Anvelopele off road se găsesc între 293 şi 1424 lei, inclusiv în varianta reşapată.

Mai jos vă prezint câteva modele ca să vă faceţi o impresie.

anvelopa cooper discoverer stt pro
anvelopa silverstone mt 117
anvelope black star gl trotter
anvelope federal couragia m t owl

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!