Încălţăminte hunting pentru femei

Ce ciudat sună termenul „hunting”. Mai ales dacă nu şti în ce domeniu îşi găseşte locul. La o primă impresie am crezut că este legat de vânătoare, dar nu era aşa. Nu ştiu provenienţa termenului, dar privind mai bine pe site-ul pe care l-am găsit acum îl pot asocia pe viitor cu încălţămintea montană, de drumeţie, de urcat pe munţi.

Această încălţăminte este adresată şi femeilor. Nu neapărat accesibilă, dar îşi găsesc sigur o pereche potrivită pentru străbătut munţii şi potecile patriei în miez de iarnă.

Cum distanţarea socială se cere din ce în ce mai mult în oraşe, natura şi munţii sunt liberi de constrângeri şi de prea mulţi turişti iubitori de drumeţie cu un risc crescut de accidentare.

Intemperiile, umezeala şi riscul de degerături au ţinut şi încă ţin la distanţă multe femei dornice de aventură sau de teribilism. Dacă ar cunoaşte ele îmbrăcămintea potrivită şi încălţămintea aceasta “hunting”, cu siguranţă ar fi cot la cot cu bărbaţii ce se cred regii munţilor noştrii. (Personal cunosc un teribilist ce nu consideră necesar un astfel de echipament profesionist, deşi are ani de experienţă ca alpinist şi chiar a condus o şcoală de ghizi la un moment dat.)

Dar ce au aceste încălţări atât de speciale? Păi în primul rând materiale din care sunt confecţionate. Să luăm ca exemplu încălţămintea numită TRAPPER W HEAT 631R-1.

Este un produs marca Alpină şi îmbină bocancul de munte cu sistemul de încălzire. Această încălţăminte înlătură efectul de picioare reci şi se poate purta pe tot parcursul anului dacă este nevoie.

Sistemul de încălzire InTemp este reprezentant printr-o baterie încorporată în căptuşeala exterioară a bocancului, un buton de pornire a sistemului de încălzire şi un orificiu de reîncărcare a bateriei. Nu îmi este clar dacă acest sistem de încălzire are 3 trepte de temperatură sau îţi arată cam care este durata de funcţionare a căldurii. Cred că o repriză de încălzire durează undeva la 5 ore.

Acest bocanc mai este compus din două membrane, numite Alpitex şi Sympatex.

Atât membranele Alpitex, cât și cele Sympatex sunt rezistente la apă și „prietenoase” cu picioarele, asigurând o protecţie optimă împotriva elementelor externe și oferind condiţii microclimatice bune. La exterior bocancul are un strat de piele ce oferă rezistență și păstrează forma. Talpa Vibram oferă o fermitate, stabilitate şi o ţinută constantă pe toată perioada de purtare, indiferent de suprafaţa pe care se calcă. Designul facilitează uşurinţa de purtare.


Nu ştiu cât de explicită am fost cu informaţiile legate de acest produs, dar cert este că am învăţat şi eu ceva nou astăzi. Mereu am crezut că o încălţăminte de munte este bună dacă are stratul exterior impermeabil şi în interior un material călduros ca şi căptuşeală sau eventual un fel de botoş/şosetă la interior. Iar partea cu greutatea relativ mare a încălţămintei de munte… încă nu am înţeles-o. Să fie oare pentru aderentă? Cert este că acum aflând de acest tip de încălţăminte montană, femeile nu mai au vechea scuză cu “îmi îngheaţă picioruşele”.

Variaţiuni de model, culoare şi greutate o să tot fie în încălţămintea de munte, dar acestea cu sistem de încălzire mi se par senzaţionale. Cred că sunt numai bune pentru zăpada viscolită din Bucureşti când primarii se ceartă că nu au contracte de deszăpezire iar termometrul arată în ciudă un -25 grade Celsius.


Produsele Alpin sunt destul de variate şi puteţi să vă alegeţi încălţări uşoare de oraş, până la “şenile” veritabile de făcut poteci pe munţii patriei. Vă las mai jos câteva modele pentru a vă face o idee.

Mai multe informaţii despre această încălţăminte hunting pentru femei găsiți pe site-ul alpina-shop.ro

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

2 thoughts on “Încălţăminte hunting pentru femei

    1. Fix pentru acest gand am intrat si eu pe acel site si apoi am scris acest articol. Crezi ca este utila informatia ten tex?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Folosești Blugento pentru platforma magazinului tau online?

mar oct. 27 , 2020
Odată cu pandemia de Coronavirus activitatea magazinelor online a fost încurajată şi chiar căutată. Asta şi pentru a respecta cerinţa de distanţare socială, de carantină sau de economie. Însă nu toţi prestatorii de servicii ştiu ce înseamnă un magazin online iar crearea lui de la zero înseamnă timp şi documentare. […]
%d blogeri au apreciat: