niță de lucru

Există multe domenii de nișă. Care este al tău?

Claritatea în ceea ce faci este esențială. Te scapă de neînțelegeri, dubii și alte stări anxioase atât pe tine, cel ce face ceva, cât și pe cel căruia îi este destinată munca ta, nișa ta.

Salutare cititor,

O fi a doua zi de Crăciun dar eu sunt plină de elan, de dor de scris și de entuziasm 😀 Nu, nu s-a întâmplat nimic wow în viața mea, ci iubesc scrisul și lămuririle prin scris. Sună ciudat să auzi că cineva vrea să dea lămuriri în scris, nu? Știu, dar așa sunt eu și îți explic imediat de ce fac asta😉

Anul acesta, 2022, am făcut cursuri multe pentru că simțeam că nu am pregătirea necesară să ies în fața, după cum ar spune Bogdan Dumitru.

Am început anul cu două cursuri, unul despre scriere creativă și altul despre creare și monetizare grupuri de Facebook. La cursul doi deja intram pe partea de nișare. Deși știam ce este nișarea domeniului de lucru, acum intram pe partea de creat comunitate și activarea ei în zona mea de nișare.

Am continuat cu cursurile gratuite ale lui Ion Cataragă, cursuri pe care le recomand cu MARE DRAG. Ion a fost cel care efectiv m-a dus pas cu pas către punerea în aplicare a ceea ce înseamnă visul meu: Crearea și monetizarea unei activități de nișă. Mai precis a textelor specializate. Ajunsesem în vară și eu luasem avânt în activitatea mea: susțineam discuții de 1 la 1 cu mămici. Deci monetizam 🙂

Când mi-a venit un mare stop în activitate, pentru că varicelă la copii, am zis să mai fac un curs mare, dar bun. Așa am ajuns să mă înscriu la cursul lui Paul Melinte: Picasso Copywriting. Cu greu am reușit să termin cursul și să îmi iau diploma de copywriter.

Am crezut că toamna va veni cu mai mult timp de lucru, de pus în aplicare tot ceea ce am învățat în acest an, dar intrarea copiilor la școală a fost total opus la ceea ce am așteptat: a se înțelege că nu au intrat în programul de After al școlii. Cu activitățile de la Clubul Copiilor Sector 5 și cu Logopedia lui Denis am mai umplut timpul le care îl doream pentru scris…

Și iată-mă acum în decembrie, cu multe informații, multe încă neînvăţate, căci am și pe lista de așteptare cursuri în contul de Life University, serie de e-mail-uri de la Ion Cataragă și sesiuni de networking înregistrate din comunitatea Transformer. Dar, am început să îmi pun în aplicare relațiile sociale. Mai multe despre acest aspect când am ceva concret stabilit:)

cursuri de nisare

Ceea ce vreau să spun cu nișarea este următorul lucru: un client te poate găsi după nișă și după ceea ce îți postezi în online (articole, postări Social Media, YouTube, etc.)

Recomand cu precădere adunarea unor materiale pe un site al tău, cu denumirea concretă a domeniului de lucru. Poate fi fix numele tău sau NIȘA pe care activezi. Urmează găzduirea acestui domeniu de lucru online. O propunere ar fi Găzduire.ro

domenii web

Pentru cei ce nu aveți cunoștințe în domeniul acesta vă recomand să citiți acest articol în care se explică câțiva termeni esențiali despre partea de găzduire online

Acum ați înțeles de ce am eu domeniile online delasexladragoste.ro și
Pentrumamedegemeni.ro ? Fix pentru nișarea de care ziceam mai sus, pentru a fi recunoscută în aceste zone de lucru 😛

Știind că poți avea o serie mare de domenii internaționale precum  .COM, .NET, .ORG, .INFO, .EU, .US, .DE, .BIZ, .IT, .MD, .CH, .ME, etc., pentru tine care ar fi domeniul online de lucru? Te invit să îmi lași în comentarii domeniul tău actual sau cel pe care vei lucra în viitor, promit să te urmăresc în online 🙂

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!