constanta vazuta de sus

Cum se prezintă Constanța online?

Salutare,

Constanța era destinația mea de vacanță pe timpul copilăriei. Mama cumpăra bilete la mare prin Sindicatul Telecomunicațiilor. Satul de vacanță era precum Parcul Orășelul Copiilor pentru mine.

Privind prin ochi de copil, de la înălțimea mea, totul părea mare, magnific, luminos. Acum aș spune un fel de Vegas al României.

După ce s-a îmbolnăvit mama nu am mai mers mult timp la mare. Constanța era numai în amintirea mea. Mulți ani a rămas o nostalgie pentru mine, până am ajuns adultul care îți permite să meargă la mare cu banii lui.

Dintr-o dată Constanța era scumpă, aglomerată, fițoasă și îmi părea ireală. Vedeam numai o față a orașului și anume aceea de destinație de vară. O față care acapara restul. Pur și simplu totul era estival, sezonier, scump, fițos. Au trecut alți ani pentru a vedea că totuși Constanța este și alt ceva.

Comunitatea de bloggeri SuperBlog are membri și în Județul Constanța. Prin postările lor am descoperit orașul de dincolo de sezonul estival, oamenii cu preocupările lor, cu traficul îngreunat de turiști, cu cluburile copiilor și târguri tematice.

Pentru cine este turist cu ștate vechi caută următoarea destinație online. Dacă ar da acum o căutare despre orașul Constanța ar găsi publicația online ziuaconstanta.ro.

Această publicație este precum ziarul local din filmele americane. Ziarul online în care vezi evenimente, știri, anunțuri, meteo și tot ce este important pentru comunitatea din Constanța și împrejurimi.

De exemplu acum, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, primăriile, consiliile locale și chiar Muftiatul Cultului Musulman din România au lăsat urări pentru comunitate.

muftiatul musulman

Alături de urările Muftiatului pe site-ul ziuaconstanta.ro se mai regăsesc gândurile celor din Alinam, Amzacea, Cernavodă, Cuza Vodă, Mihail Kogălniceanu, primarul Municipiului Mangalia, Medgidia, Poarta Albă, Valul lui Traian, Tuzla, Topraisar, Techirghiol, Saligny. Impresionant aș spune eu.

Tot pe acest site au fost enumerate activitățile dinainte de sărbătoarea Crăciunului. O listare detaliată pe ore și localități, spre bună informare a cititorilor sau turiștilor vedeți în poza de mai jos.

evenimente constanta 2022

Un alt eveniment interesant postat pe site-ul ziuaconstanta.ro mi se pare cel organizat de Primăria Tuzla.

primaria tuzla

Primăria comunei Tuzla, organizează două consultări publice pentru aflarea gradului de mulțumire a populației cu privire a două aspecte. Primul este feedbackul cu privire la organizarea evenimentului Ziua Națională a României iar aspectul cu numărul doi populația din Tuzla este întrebată dacă este mulțumită de activitatea administrației publice locale. Consultarea se realizează prin intermediul a două chestionare care sunt afișate pe portalul oficial al autorității publice locale.

Pentru mine este surprinzător să aflu că o localitate mică își face anunțurile online și consultările publice tot online. Mă duce cu gândul la un grad mai mare de conștientizare a digitalizării activității administrative.

Privind mai în urmă, observ că Primăria Comunei Corbru și Consiliul Local și-au făcut simțită prezența tot online cu o invitație la un târg. Frumos gest și invitaţie.

targ comuna corbu

Accesând Biblioteca Virtuală din site-ul ziuaconstanta.ro veți găsi informații prețioase și un surprinzător număr de documente și facsimile istorice alături de referiri la personalități publice importante ale vremurilor trecute, dar și actuale.

fondul documentar al dobrogei

Dacă tot suntem în pline sărbători de iarnă, nu pot să evit un articol intitulat „Glicemia trebuie luată în serios chiar și de la vârste tinere!” Aici mă refer la copiii mici în mod special, copii care au primit dulciuri de la Moș Crăciun, de la musafiri sau la colindat.

De exemplu, vă arăt ce au primit copiii mei anul acesta. Însă statutul meu de adult și de părinte mă face responsabilă de sănătatea lor, deci de nivelul glicemiei. Câte un dulce potrivit, după masă, nu a făcut rău nimănui.

copiii la colindat
dav

Dacă ți-am trezit interesul pentru orașul Constanța și localitățile din împrejurimi nu ezita să o vizitezi, să accesezi site-uri locale precum ziuaconstanta.ro sau să întrebi cunoscuții și prietenii despre Constanța, orașul din afara sezonului estival.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!