Când trebuie să faci curățenie?!

CURĂȚÉNIE, curățenii, s. f. 1. Calitatea de a fi curat; starea, înfățișarea unei ființe curate sau a unui lucru curat. 2. Înlăturare a murdăriei, a prafului, a gunoiului și punerea lucrurilor în ordine într-o locuință; dereticare. 3. Purgativ, laxativ. – Curat + suf. -enie. Sursa: DEX ’09 (2009)  

Acest termen de curățenie capătă unele conotaţii când devii mamă pentru prima dată. Alte conotaţii când devii pentru a doua oară şi alte conotaţii când eşti bunică. Şi nu, nu înseamnă că nu mai trebuie făcută curăţenia sau nu trebuie să ne folosim de tehnologie, ci faptul că prioritar sunt copiii.

 Da, în interesul lor dereticăm, curăţăm, dezinfectăm. Mutăm, schimbăm, transformăm. Renunţăm, cumpărăm şi… ne împiedicăm de cam tot ce înseamnă jucării pentru copii. Deşi cu toţii ştim că „jucării” pentru copii nu sunt neapărat jucării adevărate.

Personal, am un arsenal de lighenaşe şi linguriţe din plastic, tacâmuri de lemn şi sticle de plastic ce trezesc interesul mai ceva ca suta de piese Lego, 15 ursuleţi şi 5 pernuţe.

(L.E. cu trecerea timpului și LEGO are importanța lui, precum și bătăile cu perne 😛 )

     Jucăria supremă este sulul de hârtie igienică, iar aspiratorul este chestia asemănătoare cu „Di caluuu!

     Pentru a folosii aspiratorul, este necesar să terorizăm maxim un sul de hârtie. Sau o carte dragă a lu mami sau un catalog de Avon…

     Acum, am primit în testare un aspirator nou. Sper ca forma lui să nu îi permită să ajungă un alt „Di caluuu”. Dar cine ştie?!

În casele mari mi se părea că se face mai ușor curățenie

     Un astfel de aspirator am admirat mereu pe la „casele mari”. Atât ca dimensiune, cât şi ca posibilităţi financiare. Başca, am fost şi menajeră în ditamai viloaia dar şefa nu mă lăsa să îl folosesc. Nu am înţeles niciodată de ce…

     Acum, fiind aleasă în noua Campanie Rowenta organizată de BUZZstore, zic să testez, să fac curățenie şi să îmi fac propria părere despre un produs de tipul 2 în 1. Pe numele lui Aspirator .

Aspirator 2 in 1 Rowenta Clean & Steam RY7597WH pentru curățenie

     Momentan, am reuşit doar să îl scot din cutie. Voi revenii cu filmuleţul testării dar şi cu reacţia copiilor la el.

L.E. 09.04.2021
M-am gândit să atașez în articol și filmulețul 🙂

     În urma testării aspiratorului 2 in 1 Rowenta Clean & Steam RY7597WH pot spune sigur următoarele:

*nu afectează parchetul indiferent de care tip este, de la melaminat la lemn masiv, inclusiv cu folosire zilnică
*funționează perfect pe gresie și faianță
*cablul electric este suficient de lung încât să aspiri aproape toată casa
*sperie pisicile
*se vor certa copiii pe el pentru a-l folosi
*bărbații înalți vor spune că este o joacă de copii să îl mânuiască.

Dacă şi tu vrei să cumperi acest produs îți menționez un magazin online unde se găsește. Alege produsul numai dacă rezonezi cu el.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

3 thoughts on “Când trebuie să faci curățenie?!

  1. Copii sunt foarte inventivi, asa ca s-ar putea sa ai surprize si sa faca „diii calu’ si cu acesta. :)) Spor la curatenie

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

O gravidă poate să fie și hot și mama

joi nov. 30 , 2017
     Perioada sarcinii, văzută de la distanţă, pare mirifică. Toţi te ajută, ţi se oferă locul pe scaun sau nu stai la cozi. Gândeşti, nici nu apuci să pofteşti şi deja ai în faţă cele gândite. Cremuțe parfumate divin, haine pufoase şi multă vorbă bună, le găseşti la tot […]
%d blogeri au apreciat: