Carrie citește Povestea Faridei, fata care a scăpat de ISIS

    Candace-Bushnell-Totul-despre-sex După divorţ, am căutat mereu cărţi şi articole să înţeleg sexul şi viaţa de cuplu. Fiind mereu bombardaţi de informaţii venite din SUA, am decis să citesc cartea „Totul despre SEX”, mai ales despre personajul „Carrie”, tânăra şi sofisticata scriitoare, care caută dragostea în cele mai nepotrivite locuri, mai ales în preajma newyorkezilor.

     Cum terminam un capitol, mă şi vedeam transpusă în pielea personajului, probând haine pentru diverse întâlniri care nu mai aveau loc. Sau mă plimbam prin metropola aglomerată, testând reacţiile bărbaţilor pe lângă care treceam, în speranţa că nu sunt aşa ştearsă precum îmi dau alţii impresia.

     Deşi fac uz de libertatea de a-mi alge partenerii, inimii îi place acelaşi bărbat care mă face mereu să sufăr. Îl evit, îl ignor, cedez, iubesc, înfloresc şi iar cad pradă depresiei. Ştiu că nu am leac. Sunt o romantică incurabilă, ce uneori îşi pune în scris sentimentele sau indignările.

     Pentru mine, sexul este un balsam, o completare a relaţiei, sau uneori pastila pentru o durere cruntă de cap. Cunosc poziţii, afrodisiace şi lenjerii provocatoare. Uneori, mă străduiesc prea mult pentru o partidă de sex, ce ulterior nu va avea implicaţii serioase din partea partenerului.

     Pentru Mr. Big, omul de afaceri care mi-a luat inima şi minţile, sexul este o armă, sau o nevoie, apoi trece cu nepăsare de la o relaţie la alta, relaţii mult influenţate de mama sa.

     Fiind scriitoare, inspiraţia mea are nevoie constat de informaţii, de cărţi şi întâmplări de pe tot mapamondul. Ştiu că nu sunt singură pe acest pământ şi ştiu sigur că stilul meu de viaţă, altora le este interzis.

    sex Într-o zi ploioasă, când mă simţeam cea mai umilită femeie de pe pământ şi asta din cauza lui BIG, am decis să văd cum percep alte femei umilinţa. Aşa am descoperit cartea Povestea Faridei. Fata care a învins ISIS, apărută la Editura RAO în anul 2016.

     Mi-a luat puţin timp să o citesc, cam 2 zile, în care am stat cu cartea în mână şi cu pachetul de şerveţele în faţă. Nu am plâns aşa în viaţa mea. Am experimentat nenumărate niveluri de umilinţă. Am văzut cum poate să se maturizeze o adolescentă în numai câteva luni. Dacă în august 2014, Farida era o elevă în vacanţă, în iarnă, aceeaşi Farida era acum o tânără femeie dezonorată şi grav bolnavă, fiind de multe ori salvată la limită de bună ei prietenă Evin, sau chiar de crizele de epilepsie.

     Fragmentele în care erau detaliate vânzările fetelor… m-au lăsat fără vlagă. Mă ridicam de pe fotoliul meu comod şi mă duceam la geam, să îmi calmez lacrimile. Nu ştiu sigur dacă privirea îmi era tulburată de lacrimi sau de ploaia care bătea în geam, dar încercam să ghicesc naţionalitatea fiecărei femei care trecea prin faţa blocului. Aş fi vrut să o invit în casă, să îi dau un ceai cald şi să îi spun că îi plătesc ore de consiliere dacă are nevoie, numai să îmi spună.

     Un trăsnet ce părea că loveşte în geam, m-a trimis înapoi către fotoliul comod. Muuult prea comod. Dintr-o dată, mă simt ruşinos de privilegiată. Eu am casa mea, fotoliu comod şi laptop personal, iar în unele locuri din lume, femeile sunt de vânzare în piaţa publică, asemenea unor vite.
Mă aşez pe jos, rezemată de pat şi continui lectura. Rapind îmi fierbe sângele în vene şi îmi vine să urlu de câtă durere şi nedreptate au unele femei. Multe dintre ele, îşi încep viaţa sexuală cu un viol, ce le va marca toată existenţa. Documentaristul din mine, citeşte pe nerăsuflate restul cărţii, în speranţa că va afla câteva răspunsuri. Unele, le găsesc, dar partea legată de sex, nu este prea detaliată, poate şi din pricina ruşinii sau a religiei. Încă nu ştiu dacă violurile s-au soldat cu mutilări, boli cu transmitere sexuală sau cu sarcini nedorite.

     Având în vedere faptul că această carte este prima memorie a unei supravieţuitoare a terorii ISIS, aş putea să mă declar oarecum mulţumită. Am multe de învăţat de la Farida: să lupt pentru libertatea mea, să nu am stăpân, nici măcar sexual, să devin cea mai bună variantă a mea, chiar de presupune să plec din ţară şi să mă adaptez unei culturi diferite.

     Cele două puncte forte ale acestei fete, ingeniozitatea şi valorile morale, ştiu sigur că le are orice femeie, dar la unele parcă sunt adormite…

     După ce a trecut cam o săptămână de la lecturarea acelei cărţi deosebite, m-am aşezat la laptop şi am pus pe internet gândurile mele, recenzia mea la acea carte. Sper că un număr cât mai mare de femei, să îşi găsească nişte valori individuale şi să aprecieze ceea ce este cu adevărat important.

Apropo, i-am trimis un mesaj lui BIG: „Dragă BIG, poţi fi tu amantul ideal în pat, dar dacă nu mă apreciezi că femeie, mai bine punem punct relaţiei!”

Acest text, a fost scris pentru SuperBlog 2017 sigla-rao-jpg.jpg

 

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

7 comentarii

  1. O, doamne… cred că există și în România astfel de femei! Numai că la români… bătaia e ruptă din rai, violul și batjocura sunt la ordinea zilei și să nu mai vorbim de violența în familie de toate tipurile.

    1. Ordine sau dezordine spune:

      Stiu, de aceea vreau sa sustin campania demarata de Raluca Badita #mamideceplangi.

  2. Carrie din textul tău sunt toate femeile care descoperă că viața pe care o credeau atât de vitregă lor nu este chiar atât de neplăcută.
    Carrie asta e ca toate femeile care se vând pentru „perfecțiune”.
    Bine măcar că se trezește și află că sexul nu e răspunsul la orice și că respectul este mai important.

    1. Ordine sau dezordine spune:

      As vrea ca toate femeiele catalogate ca fiind „usoare” sa realizeze acest lucru.

  3. E important sa ne aminitm din cand in cand cat de norocoase suntem si cata libertate avem de fapt.

    1. Ordine sau dezordine spune:

      Asa este. Dar uneori ne ingradim singuri libartatile…

  4. […] Carrie citește Povestea Faridei, fata care a scăpat de ISIS […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!