Natura mă ajută

Nu toată lumea arată precum invitatele permanent din emisiunile pentru inculţi. Eu de mică am fost plinuţă, îmbrăcată după gusturile mamei şi ţinută cu cheia de gât în faţa blocului. Eram mai mult băieţoasă decât o fetiţă cu codiţe. Nici măcar privilegiul codiţelor nu l-am avut până în clasa a VII-a. Mama spunea că nu le merit până nu mă pot îngriji singură.

Prima dragoste m-a prins în clasa a V-a. Paul, băiatul pe care „îl iubeam”, plăcea o altă fată cu acelaşi prenume ca al meu. Dar la mine nici nu se uia… Mă vedea certăreaţa clasei. Greu mi-a trecut iubirea pentru el. A doua iubire a venit pe la 14 ani. Aveam o codiţă mică şi începusem să mă machiez fără să ştie mama. După doi ani în care am trecut mare, a trecut şi aceasta.

Următoarea mare iubire a fost pe la 26 de ani. Mare distanţă de la 14 la 26 nu?… ( a fost un mic eşec la mijloc … o căsătorie şi un divorţ nu prea frumos.) De data aceasta, cel pe care „îl iubeam” îmi spunea că sunt deosebită, specială, unică. Nu putea să îmi spună la rândul lui că „mă iubeşte” pentru că îi era interzis. Dar îmi arăta prin gesturi, priviri şi libertatea oferită de sentimentele lui. Culmea, nu cred să fi folosit o reţetă magică, o vrăjitorie de la vecinele mele din Ferentari sau ceva metode de hipnoză. Dacă ar fi să mă gândesc la o formulă chimico-magică, aş spune că în „pălăria” relaţiei noastre au fost puse SINCERITATEA găinii care cotcodăceşte la fiecare ou, BUCURIA căţeluşului când vii acasă, VESELIA păsărelelor din copaci când este frumos afară, HĂRNICIA furnicii care trebăluieşte prin casă, dar şi ELEGANȚA pisicii de a se aşeza în braţele persoanei iubite. Când ajungeam goi precum Adam şi Eva, combinaţia noastră de elemente chimice producea un  Mad Potion fragrances, cum ar spune parfumierii experimentați.

superblog-katy-perrys-mad-potion-coty-sponsor-superblog

     Simţurile noastre miroseau numai MOV şi auzeau forme geometrice. Una singură ieşea în evidenţă: BILA. De fapt erau două bile ce se întrepătrund la intersecţia a 3 dungi ce emanau urme de NEGRU. Toate bune şi frumoase, dar momentele despărţirii se simţeau precum geamurile sparte, dar nu în bucăţi mici abia vizibile, ci în PROTONI şi NEUTRONI. Aerul era irespirabil, precum după un foc mistuitor…
12112227_992979904076638_4450818295484122292_n

     Cum stelele şi luna îşi spuseră cuvântul lor poruncitor, nici această iubire nu îmi era destinată. În amintirea ei, mă îmbrac cu aromele MOV şi urmă de NEGRU din parfumul Mad Potion by Katy Perry.

Dar între timp, a părut şi IUBIREA. Ce a fost cucerită de Sinceritate, Veselie, Nebunie, Iniţiative, Reţete de mâncare, Curăţenie şi… eu. Eu cea fără machiaj, fără parfum, care dansez goală în casă, fac ploaie de faină în bucătărie şi băi cu multă spumă. Iubitul meu, are un parfum plăcut de viitor tătic, familist convins şi multă răbdare cu urmele de  Mad Potion fragrances ce au rămas în sangele meu.

ACEST ARTICOL A FOST SCRIS PENTRU SUPERBLOG 2015

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!