SEO

Optimizare SEO personala vs optimizare facuta de agentie

Pentru unii SEO este precum GDRP-ul. Un bau-bau de care ai nevoie dar care greu îţi intră în legăturile neuronale sau în tehnica de scriere. SEO nu este numai un procedeu de scriere a textelor, este ceva mult mai elaborat.

SEO, optimizare SEO, optimizare site, servicii SEO şi agenţie SEO sunt toate subcategoriile ce intră în marele bau-bau SEO.

Pe pielea mea am înţeles că nu ai cum să înveţi acest SEO într-o singură zi sau într-un singur curs de 2-3 ore. Numai explicarea următoarelor noţiuni îţi ia aproximativ o oră.

SEO = Search Engine Optimization

Este considerată cea mai eficientă modalitate de promovare PE TERMEN LUNG și reprezintă totalitatea procedurilor prin care un site avansează în motoarele de căutare. Cu alte cuvinte nu ai cum să ajungi la rezultatele dorite după numai o lună de optimizare. În funcţie de ceea ce vrei să optimizezi cantitatea de muncă necesară s-ar putea să fie mult mai multă decât o lună să spunem. Poate chiar necesită un om alocat sau un abonament de servicii.

Optimizare SEO = Cu cât un site este mai bine poziţionat în paginile de rezultate a motoarelor de căutare, cu atât acesta va avea mai mulţi vizitatori.

SEO înseamnă şi:

– Indexarea paginilor
– Rankings: poziţionarea cât mai bună a site-ului pe cuvinte cheie care aduc trafic
– Vizitatori.

Optimizare site = optimizează întâi site-ul pentru utilizatori, apoi se face optimizarea pentru motoarele de căutare şi cu precădere pentru Google.

Servicii SEO = serviciile de optimizare a site-ului, de îmbunătăţire a poziţiilor din Google şi de promovare a brandului în Social Media.

Agenţie SEO = Consulting + Dezvoltare Web + Redactare + Web Analytics

Dacă nu v-am zăpăcit de tot atunci vă spun aşa…

Pentru optimizarea SEO a unui site este nevoie de timp, de consultantul sau de agenţia de SEO potrivită. De a spune clar ce ai nevoie celui ce implementează strategia SEO. De a învăţa şi de a lucra cot la cot cu cel ce face optimizarea.

Uneori, anumite puncte din optimizare o poate face şi proprietarul site-ului, atât timp cât nu este anti tehnologie. Anumite module sau plugin-uri pot fi instalate şi utilizate de către cel ce deţine sau utilizează site-ul.

Cu toate acestea, o agenţie de SEO face mai mult decât optimizare. Îţi poate da recomandări pentru partea tehnică a site-ului, îţi poate realiza conţinut sau îţi dă un schelet tehnic pe baza căruia să poţi realiza articole bine indexate. O agenţie care îşi cunoaşte bine meseria reuşeşte să indexeze domenii noi mai bine decât site-uri pe domenii vechi. Cu alte cuvinte îţi explică de ce este mai uşor să faci ceva bine de la începutul domeniului, când volumul de muncă este mai mic, decât să faci aceeaşi muncă bună calitativ, însă, ai de lucrat pe istoricul site-ului dar în acelaşi timp şi pe noutăţile din site.

canibalizare SEO

În explicaţia următoare veţi înţelege de ce se preferă domeniul nou, faţă de domeniu cu ştate vechi:

Google nu poate să vadă întotdeauna datele de la whois. […] Sunt unele TLD-uri în care informaţiile acestea nu sunt disponibile. TLD este o extensie cum ar fi .ro, .com, .eu, şi aşa mai departe.”

Cu alte cuvinte o agenţie este un cumul de servicii. În cadrul acelei agenţii este posibil să lucreze mai multe persoane la proiectul tău. Cum omul atotştiutor nu există, în cadrul agenţiilor stau la aceeaşi masă de lucru un web designer, un creator de conţinut, un IT-ist şi/sau un om de marketing.

faci cautari vocale

Nu toţi antreprenorii îşi permit să plătească lună de lună aceşti specialiști, dar un pachet de servicii în care să fie înglobate acţiunile tuturor celor de mai sus pe un preţ rezonabil de… să spunem UN SALARIU, cred că este destul de convenabil.

Tu ce spui, ai sau foloseşti serviciile unei agenţii de SEO?

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

4 comentarii

  1. Cristina Dragomir spune:

    SEO in sus, SEO in jos. Uite un capitol la care nu ma pricep mai deloc si in care nu am nici bani de investit. Iaca de ce blogul meu o sa ramana probabil unul mic, pe care ajung prea putini cititori.

    1. Ordine sau dezordine spune:

      Ma faci sa rad. Numai pentru premiile pe care le dai cred ca ai cititori. Iar partea de SEO este putin cam ciufuta 😛

  2. Eu nu inteleg nimic. Probabil e pentru cei care scot bani din blogging.

    1. Ordine sau dezordine spune:

      Buna,

      Tocmai pentru ca nu intelegi nimic, dar ai ajuns pana aici cu cititul, inseamna ca iti este de interes. Te rog sa imi spui ce anume doresti sa iti explic mai bine sau daca vrei sa te pun in legatura cu cineva care se ocupa strict de acest domeniu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.