Foloseşti cosmetice şi articole de întreţinere auto specializate sau improvizezi cu ce găseşti în casă?

Întreb acest lucru pentru că sincer m-am săturat să îmi tot ceară soţul o cârpă de care nu mai am nevoie, dar să fie din bumbac. O soluţie de curăţat, eventual de geamuri. Câteva şerveţele umede, să cureţe bordul. Şi la final, dacă se poate şi un parfum de care nu mai am nevoie, că de, cel din maşină s-a terminat.

Astăzi vă prezint câteva produse specializate pentru curăţenia şi întreţinerea unui aspect îngrijit a maşinii dumneavoastră.

Lavetă


Poate fi realizată din bumbac, microfibră, piele naturală sau piele sintetică. Laveta poate fi sub formă de mănuşă, mănuşă cu burete sau aspect normal de lavetă. Poate avea capacitate de scămoşare redusă sau cu efect antistatic. Unele lavete sunt pentru dezaburirea geamurilor. Se găseşte ambalată la set de 50 sau 100 de bucăţi în varianta normală, sau în kit împreună cu alte produse.

Perie pentru curăţat jante


Şi aici am găsit câteva modele, dar nu cred că merită menţionat mare lucru. Cam toate au aceeaşi denumire, una singură are şi calitatea de a fi flexibilă. În rest toate arată ca peria de spălat sticle 😀 Poate puţin mai arătoase cu roşu, negru şi gri.

Perie pentru spălat caroseria


Şi acest produs este cu siguranţă diferit de peria de frecat covoarele. În cataloagele magazinelor de accesorii auto găsim perii cu rezervor integrat, perie cu păr de cal şi conectare la furtun, perie cu mâner extensibil de la 95 la 160 cm. Periile pot avea forme ovale, dreptunghiulare sau rotunde, în funcţie de dimensiunea maşinii sau meticulozitatea celui ce o spală.

Soluţie curăţarea tapiţerie


În general sunt spray-uri cu spumă. Denumirea generică este “spumă universală pentru curăţat tapiţeria”. Tot pentru tapiţerie mai sunt produsele spray de îndepărtare a gumei de mestecat.
Aici intră şi tapiţeria de piele. Pentru acest tip de tapiţerie sunt lavete speciale.

Spray întreţinere bord


Înainte să avem o maşină personală în familie nici nu ştiam de existenţa acestui produs. Cât timp am lucrat în services nu a cumpărat nimeni acest spray. Acum când am căutat informaţii despre el am descoperit imensitatea variantelor. De la cel simplu, cunoscut ca normal, până la cele parfumate, fără solvenţi sau mătăsos. Ce-i drept cred că orice bărbat doreşte un bord mătăsos, nu? 😛

Mai trec și Soluţie curăţate geamuri şi dezaburire dar nu vă mai arăt poze 😛

Nu am trecut de-a fir de-a păr toate produsele specializate pentru că asta ar însemna să scriu până mâine. Însă, sper că am trecut categoriile principale.

Ştiu că diferenţa de preţ este uneori considerabilă şi poate voi sau chiar soţii doresc să facă economie, dar diferenţa de calitate se va observa relativ repede.

Da, vă lucii bordul după şerveţelul umed pentru bebeluşi cu piele sensibilă. Dar se va măţui sau albii repede. Da, maşina va mirosi frumos a parfum de Avon, dar zău dacă nu este enervant fără să ai alături şi pe purtătorul lui. Iar prosopul de bucătărie nu va mai fi bun după utilizarea în maşină. Sau mai bine spus: “Să te ştergi tu cu el la gură!” 😀

Produsele prezentate mai sus le găsiţi pe site-ul automag.ro Spor la curăţenie! 😀

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Câte tipuri de accesorii pentru semnalizare sunt suficiente pentru trotinetele electrice? Uite 4 accesorii ce iți pot fi de folos!

Dum dec. 13 , 2020
Salutare, Dacă ultimele articole scrise au abordat ca temă generală maşina, astăzi voi scrie despre accesorii pentru scutere şi trotinete electrice. Asta şi din cauza numărului mare de astfel de vehicule ce sunt puţin spus periculoase. Ştiu că nu avem drumuri marcate pentru biciclete, în consecinţă nu aveam nici pentru […]
%d blogeri au apreciat: