Cauti cazare pensiuni Recomand localitatea Praid2

Cauţi “cazare pensiuni”? Recomand localitatea Praid

Dragi mămici de gemenași,

Ştiu că este greu să ne urmin cu copiii şi în parc, dar mai ales să facem o plecare de tipul vacanţă. M-am gândit să scriu aceste rânduri pentru a vă veni în ajutor. Cauţi “cazare pensiuni”? Recomand localitatea Praid. Voi vorbi din punctul de vedere al unei familii ce călătoreşte cu maşină proprie.

În primul rând trebuie să aveţi o maşină în perfectă stare de funcţionare şi cu ceva accesorii potrivite pentru necesităţile copiilor. Acestea ar putea să fie încălzitor auto de biberoane şi/sau umidificator auto. Dar, dacă aveţi şi animale de companie precum căţeluşi simpatici sau pisicuţă cuminte, puteri să le luaţi şi pe acestea în călătorie în acea cutie de transport tip portbagaj.

Apoi încercaţi să alegeţi o dată când credeţi (dar între timp vă daţi silinţa) ca nimeni să nu fie bolnăvior, mai ales şoferul.

Pentru staţiunile de destinaţie puteţi să folosiţi platforme ce vă pun la dispoziţie cazare, tipuri de sejururi, transport unde este cazul, bilete de avion (dacă vă încumetaţi la acest tip de transport).

filtre pentru cazare

Este bine să citiţi şi secţia de “Blog” a platformelor pentru informaţiile oferite în acele articole, dar şi recenziile lăsate de clienţii precedenţi, să vedeţi atent dacă sunt recente sau cu doi, trei sau mai mulţi ani în urmă.
Exemplu:

recenzie praid

Alegeţi o destinaţie care nu este la o distanţă mai mare de maxim 4 ore de condus. Copiii mici nu au stare şi vor să se mişte, să vadă, să pună mâna. Vor la toaletă, vor să mănânce, vor în braţe la mami/tati care este şi şoferul.

Sfat recomandat:
1. Folosiţi obligatoriu scaune auto omologate şi potrivite pentru fiecare copil în parte dar şi potrivite autoturismului dumneavoastră.
2. Nu scoateţi copilul din scaunul auto decât în timpul de repaus al maşinii. Numai atunci poate sta în braţele dumneavoastră copilul.

Alegeţi cazarea şi în funcţie de mărimea camerei rezervate, a mobilierului din ea şi a meniului de la restaurant. Sau alegeţi cazări ce vă permit accesul la o bucătărie comună unde să vă puteţi prepara singuri mâncarea (dar unde mai este farmecul vacanţei?!) În cazul în care nu există restaurant în cazare, căutaţi din timp terase sau restaurante locale.

Când plecaţi efectiv la drum este bine să aveţi în bagaj jucării noi, colorate, ce pot fi oferite în momentele de mare tensiune (sonoră). De preferat ca acestea să fie de dimensiuni medii, incompatibile cu înghiţirea şi din materiale non toxice de sunt totuşi introduse în guriţa.

Sfat: Nu se dau telefoane, tablete, boxe portabile sau jocuri video copiilor!!! Dar nici dulciuri nepermise anumitor vârste, în cantităţi mari sau în loc de o gustare/mâncare!!!

În pauzele de şofat (făcute la maxim 2 ore de condus) căutaţi parcări mari, mai goale sau un spaţiu mai retras unde copiii se pot da jos din maşină să ţopăie la propriu. Au energie adunată şi acum trebuie să refuleze cumva. După ţopăială este bine să şi mănânce ceva. Pot fi fructe, iaurt simplu, cărniţă fiartă/grătar sau mici şniţele. Asta în cazul când copilaşii nu sunt prea mici şi necesită sân, mâncare pasată sau lăptic la biberon.

Nu plecăm la drum înainte de a verifica dacă toţi şi-au făcut necesităţile sau sunt schimbaţi bebeluşii.

Cu cât sunt copiii mai mici şi au un program de somn bine definit, putem să profităm de acest lucru setând plecarea de acasă în preajma orei de somn.

La destinaţie, dacă alegem zonă de deal/munte şi vreţi să faceţi şi ceva drumeţie, este recomandat să folosiţi bocanci uşori, cu talpă Vibram sau ceva asemănător şi cu GoreTex (membrană impermeabilă şi respirabilă). Dacă mergeţi în zona turistică cu risc de apariţia a urşilor, este bine să aveţi la voi un spray împotriva urşilor, dar şi repelent pentru alte insecte.

La cazare, este bine să nu lăsaţi în preajma copiilor cheia de la cameră, telecomenzile şi accesul la prize şi balcon. Dacă mobila din cameră vă incomodează cumva dar ea poate fi mutată, nu evitaţi să faceţi acest lucru. Şi noi am unit două paturi în vacanţa din Măroc iar în Bulgaria chiar trei paturi. Este posibil ca uneori să scoateţi scaune sau fotolii inutile din cameră sau pe balcon.

Sfat: Preventiv luaţi cu voi o instalaţie de becuri pe baterii pentru lumina de veghe nocturnă. Se găsesc la Pepco undeva la 10 lei. Eu am cel puţin 3 în casă.

Dacă aveţi şi mesele incluse în sejurul dumneavoastră sau vi le căutaţi singuri, organizaţi-vă timpul în aşa fel încât să ajungeţi în timp util la masă. Ţineţi minte că dacă copilaşii sunt totuşi micuţi (1-2 ani) nu veţi putea merge prea departe de cazare.

Sfat: Pentru deplasările locale puteţi să vă luaţi cărucioare individuale, nu pe cel de gemeni care este mai greu manevrabil. Unele cazări pe litoralul românesc au incluse cărucioarele pentru copii precum o mare parte din hotelurile staţiunii Eforie Nord. Personal am primit la Hotel Perla când am fost prima dată cu copiii la mare la 1 an şi 3 luni.

Am ales să scriu acest articol tip recomandare pentru că tare mă bate gândul să plec într-o vacanţă-tratament la Praid.

După cum bine ştiţi, acum sunt suferindă de Laringită, ca urmare a aducerii acasă de către copii a unui Gigantozaurus Tușitus Zăpăcitus. Cum şi-a făcut mutaţie provizorie la noi în piepturi am spus să contracarez cu o sesiune de sare. Nu în bucate ci în salină. Aşa mi-a venit ideea cu localitatea Praid. Asta după o documentare minuţioasă cu produse din Salina Praid.

La o scurtă verificare am văzut distanţa de 324 km faţă de Bucureşti şi un timp orientativ de condus de 4h şi 31 minute. După calculele mele vor fi cel puţin două opriri, prima pentru ţopăială şi pipi iar restul pentru atracţii interesante.

distanta bucuresti praid
La o altă căutare pe net am găsit platforma AZ-Turism ce oferă acces gratuit atât pentru turişti cât şi pentru proprietarii de case şi pensiuni. Turiştii pot căuta staţiuni minunate iar proprietarii îşi pot înregistra casele în locurile de vacanţă. Platforma vă oferă o serie de articole interesante dacă veţi căuta cuvinte cheie precum: cazare Busteni, cazare Valea Prahovei, cazare hotel, cazare Mamaia, cazare Bucuresti, cazare litoral, anunțuri turism, cazare Bran, cazare Herculane, cazare Sinaia sau cazare Brasov.

Am simulat pentru voi căutare după cuvântul “pensiune” şi localitatea “Praid”.

cauta pensiune

Motorul de căutare de pe platforma AZ-Turism mi-a generat 15 rezultate de cazare în pensiuni.

Cauti cazare pensiuni Recomand localitatea Praid5

Ca un fapt divers mi se pare încurajator acest număr de pensiuni într-o zonă de relaxare şi tratament.

Aceeaşi platformă vă permite să setaţi valoarea minimă şi maximă pentru o noapte de cazare. În acest fel vă puteţi ghida exact către pensiunea potrivită bugetului/nevoilor dumneavoastră. Rezervările se pot face în euro, dolari şi lei. Platforma este încă la început de drum, dar promite să ofere în viitorul apropiat asigurări de călătorie, transport şi multe, multe informaţii utile pe blog-ul ei.

Sper să vă fie de folos informaţiile dar aştept şi mici trucuri/scamatorii folosite de voi în călătoriile cu cei mici.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2019

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

1 comentariu

  1. […] Cauţi “cazare pensiuni”? Recomand localitatea Praid […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!