Cristalele, pasiunea mea

Se spune în religia în care am fost botezată “Să nu ai alţi Dumnezei în afară de Mine”. Păi… încerc. Să fiu a naibii de nu încerc. Însă, cu acest virusache parşiv, parcă îmi vine să invoc şi vrăjitoarele de al 7-lea neam adormite în Cretacicul Târziu.

Cu religia o am la limita dintre logic şi tradiţie. Mă rog practic în locul unde mă aflu în acel moment. De multe ori nu ţin nici măcar mâinile împreunate.

Cu feng shui-ul încă nu am legat o colaborare. Mă pierd în elemente şi parcă aud numai muzică de metal şi apă, când eu sunt “zodie de foc” în al lor zodiac.

După zborul ciorilor nu pot să mă iau.

După ficatul găinii nici atât. Nu cred că se mai găseşte la alimentară.

Însă, acum încep să caut prin casă acele lucruri bine păstrate, bibelourile şi bijuteriile de valoare reală sau sentimentală.

pietre semipretioase
Arhiva personala

Nu ştiu când am început cu această pasiune pentru cristale. Nici nu ştiu dacă am ţinut cont de zodie sau proprietăţile pietrei sau pietrelor cumpărate. În prima fază am mers pe partea de culoare şi de estetic. Apoi am început să pun întrebări. Vedeam pliante pe culori, forme şi zodii europene şi orientale.

inima de piatra
Arhiva personala

Zău dacă am ştiut că sunt în zodia tigrului la chinezi. Diamantul, granatul şi rubinul îmi sunt atribuite ca pietre reprezentative. Ca veritabil rac în zodiacul european am văzut cum StoneMania Bijou recomandă cuarţul roz, jadul, piatra lunii, ametistul şi howlit-ul. Aceste 5 pietre semipreţioase împreună cu seminţe de rudrakshă erau prinse într-o superbă brăţară cu şnur reglabil. bratara pentru zodia rac
Din acelaşi set de produse recomandat de către StoneMania Biju ar mai fi şi acest delicat colier.

pandantiv pentru zodia rac

10-stonemania-rune-din-aventurin-p-p

 

Nici runele nu mi se par de neglijat. (Ca variantă alternativă de religie) Etalarea şi interpretarea runelor este una din cele mai vechi forme de divinaţie disponibilă şi în zilele noastre. Acestea au rădăcini în istoria antică, din vremurile triburilor nordice.

 

 

Acum mă uit prin colecţia mea de pietre. Nu pot să spun că am puţine, dar nici suficiente cât să fac un set pentru protecţia copiilor. (Nu spun că am devenit atee, dar un plus de ajutor nu strică) Apoi mai vine întrebarea: “Îmi trebuie un set pentru amândoi sau două seturi?”

Cert este că aş mai avea nevoie de cel puţin 5 pietre semipreţioase pentru a întregii setul de protecţie. Din câte am citit acesta cuprinde următoarele pietre rulate sau nerulate: Ametist, Obsidian, Aventurin, Carneol, Cristal de stâncă, Cuarţ roz, Lapis lazuli, Jad canadian, Ochi de tigru, Pirită.
pietre protectie copii
Acum îmi dau seama de ce am atât de mult mov în casă (La pietre mă refer. Aici intră inclusiv copăceii, micile bibelouri, feliile de pietre şi ouăle de piatră). Pe lângă faptul că este o piatră semipreţioasă caracteristică zodiei rac, aceasta(ametistul) este considerată un maestru al vindecării. Ea are puterea de a purifica şi a transmuta toate formele de negativitate.
Mai am şi suficient roz, cuarţ roz. Pe acesta l-am cumpărat în perioada când lucram în OBI, magazin cu materiae de construcţie. Mai eram trimisă de care şefii de la credite(UCFIN) să verific produsele similare din alte centre comerciale. Aşa am ajuns în Hornbach la departamentul de grădină. Mi-am cumpărat două pietre mari de cuarţ roz la un preţ foarte bun. Acum dacă aprofundez proprietăţile acestei pietre observ că mi-ar fi de un mare ajutor. Pentru copiii hiperactivi cuarţul roz calmează agitaţia emoţională, anxietatea, frica.

O altă piatră ce face parte din setul de cristale protectoare dar se regăseşte şi în cele atribuite zodiei rac este jadul. Deşi nu o am în casă, văd că am mare nevoie de ea. Acesta este o piatră a emoţiilor. Cu un deces recent în familie(săptămâna trecută), restricţionarea ieşitului în parc unde vin colegii de la grădi, mersul până la magazinul din colţ sau faptul că numai tati are voie să iasă din casă, avalanşa de emoţii ale gemenilor sunt greu de stăpânit.

O piatră ce este interesantă dar care cred că ar întării prea mult o atitudine ce îmi dă de furcă este aventurinul. Puii mei sunt atât de înverşunaţi pe ideea de a fi ei şeful (liderul) încât cred că voi avea un război mondial chiar sub acoperişul casei mele. Însă, la toate acestea cred că pot contracara cu carneolul, piatra respectului de sine. Posibil să fie acea gură de aer necesară până la contactul cu cristalul de stâncă. Acesta este considerat cristal vindecător. Şi aici avem destule zgârieturi, vânătăi şi unghii ciuntite. Apoi mai vine la pachet orgoliul rănit al fiecărui copil cu comportament de berbecuţ. Și nu, nu sunt berbeci ca zodie. Ei sunt tauri în zodiacul european. Și ute așa aflu că ,,împărțim,, cuarțul roz și ametistul ca cristale ale zodiei.

Ca o precizare, nu renunţ acum la religia mea şi a copiilor mei. Nu mă închin lui Cristos şi apoi mă întorc la pietre şi ficaţi şi burse de valori. Ci pur şi simplu mă aliniez naturii. Deşi pietrele semipreţioase au o oarecare acţiune asupra corpului uman, este la mine puterea de a decide ce este de bine şi ce nu. Dacă vouă vă este greu de înţeles puterea unei pietre, atunci să spunem că arhitectura naturii are reprezentanţi mici în casele oamenilor. Aceste mostre (în comparaţie cu dimensiunile planetei) de pietre semipreţioase pot influenţa tot pe atât cât operele de artă contemporană sau consacrată. Până una-alta, mă întorc la piatra mea de howlit. Nu de alta, dar fix spatele şi dantura mă deranjează acum când nu pot merge la dentist.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020.
Explicație suplimentară: Clipul preluat de pe pagina de Facebook ,,Pentru mame de gemeni,, este tot pagina mea. Apartine blogului cu acelasi nume ,,Pentru mame de gemeni,,.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

16 comentarii

 1. Georgiana Sabina spune:

  Wow cat de frumos si pe mine ma pasioneaza, dar n am decat doua.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Se gasesc destul de usor. Important este pentru ce le vrei.

 2. M-am indragostit iremediabil de cristalul in forma de inima. 🙂
  Imi place foarte mult articolul tau, pasiunea se simte si e bine sa o imparti cu toata lumea.
  Succes sa ai si multa inspiratie pe mai departe. Eu ti-as da 100 de puncte!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Multumesc. In aceste momente pietrele ma duc in vise placute. Fiecare are povestea ei. Nu am pus poze cu geodele din Maroc.

 3. Am fost anul trecut la o expozitie cu cristale si acolo am aflat care e piatra zodiei mele si a baietelului meu si mi-a placut tot ce am vazut acolo.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Ma bucur. La o expozitie nu am fost, insa magazinele de profil sunt destul de impresionante.

 4. albusteluta spune:

  Si pe mine ma atrag cristalele. Am cateva in colectie si pe fiecare in parte cand le-am luat parca ma chemau ca un magnet.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Cred ca este vorba de lagatura naturala. Pana la urma si noi avem elemente din compozitia acelor pietre.

 5. mihaelanistor spune:

  Mie imi plac mult cristalele din bijuterii, cele colorate, chiar daca nu le cunosc valoarea si semnificatia.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Incearca sa cauti informatii despre ce ai acasa. Astept sa imi spui ce surpriza ai descoperit.

 6. lucruriprivitedejosinsus spune:

  Wooow, ce de minunatii. Aveti o colectie zdravana , nu gluma.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Si nu este toata. Mai am geode din Maroc. Bibelorui micute din mixt de pietre si cateva oute de piatra. Si inca mai vreau 😛

 7. Ana Maria B spune:

  Vai îmi place la nebunie cel în forma de inima. Însă printre cristalele mele preferate este lapis lazuli

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Si mie imi plac acele pietre. In realitate tot ce este albastru sau cu tenta albastruie imi doresc sa fie al meu, indiferent de dimensiune. Parca ma si vad traind intr-un palat de albastru 😛

 8. Gabriela Alexandra Andrei spune:

  Super! Și eu sunt pasionata de cristale/pietre semiprețioase. Dintre toate cel mai mult ma atrag chihlimbar și cuartul roz!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Uitasem de chislimbar. Toata copilaria mea m-am jucat cu el. Era ceva magic ce nu puteam sa imi explic.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!