cum sa faci kurtos

Cadou cu Kurtos

Momentele petrecute împreună în familie au devenit mai puţine. Motivul este schimbarea locului de muncă a soţului. Am crezut că… un salariu mai mare (nu cu mult, ci cu 300 de lei) ne va face viaţa puţin mai bună, cu puţin mai multe dulciuri împărţite împreună. Însă realitatea nu a fost aşa. Ne-am trezit cu un program haotic. Schimb de ture de pe o zi pe alta, ore suplimentare şi ore… de învăţare, că de, este necalificat în postul de Tehnician laborator materiale de construcţie.

Singura zi în care eu fac toate eforturile să scot toţi cei trei leneşi (gemenii şi soţul) din casă este duminica. Prefer(ăm) prima parte a zilei pentru mers în parc. Copiii adoră Parcul Orăşelul Copiilor pentru că are la intrare o statuie cu o raţă şi o acadea mare. De fiecare dată, dar fix de fiecare dată când intră în parc tăbară pe ea în speranţa că vor reuşii să îi ia acea acadea mare din mână să o pape ei. Nu pleacă până nu dă o limbă statuii să se convingă că nu este un mare bobo.

Şi soţului îi place în acel parc pentru că se găseşte pe aleea de intrare singurul Kurtos Kalacs din parc. Şi fix de fiecare dată când plecăm îşi cumpără unul mic, căci aşa vrea el, bazându-se pe faptul că pe noi ne-a îndopat cu gogoşele turceşti cu extra topping. Şi iar de fiecare dată se întâmplă ca în maşină, în drum spre casă să… se cam termine al lui Kurtos, pentru că el este atent la condus şi nu la cum împărţim eu şi copiii al lui dulce.

Logic că primeşte şi el ceva din Kurtos, dar numai aşa… de gust. Mereu se oftică dar de fiecare dată tot unul mic cumpără.

Acum urmează ceva special

Mereu mi-a plăcut să fiu organizată. Mereu am căutat din timp cadourile de sărbători. Astăzi, după 3 săptămâni de stat acasă cu copiii suferind de tușită cronică, am reuşit să iau şi eu ceva sub o oarecare formă de laringită. Stai, nu asta am vrut să spun. Ci faptul că am stat la soare în curte şi am reuşit să termin acea carte începută cu mult timp în urmă şi mereu ascunsă de copii la ora de culcare când aveam obiceiul să citesc.

Astăzi, după ce am citit şi ultimele 200 de pagini (din totalul de 556) am avut acea stare de “Acum eu ce fac!?”. Am luat la răsfoit www-ul pentru un posibil cadou de Crăciun pentru soţ. Am căutat până şi după cuvântul experimentează unde am văzut 3 grupe de variante şi anume:

                    *Experimentează viaţa
                    *Experienţe cu adrenalină 
                    *Experienţe cu romantism

Am luat la analizat fiecare grupare şi am început să elimin, începând pe cea cu adrenalina. Indiferent cât de tentant poate să fie traversarea Transfăgărăşeanului cu o super motocicletă BMW, să conduci o zi întreagă un Ferrari în Italia, raliuri de 15 feluri sau o vizită la Centrul de antrenament al ruşilor, frica mi se pune ca o ghiară în piept şi gata. Nu îmi las bărbatul să plece în aşa experienţe!!!! Cum aud copiii că sunt singurică acasă cu ei îmi sar în cap precum maimuţele nărăvaşe.

Apoi, am scos şi partea de romantism, că de, nu avem cui să lăsăm copiii pentru oleacă de romantism. Aici mi-a părut rău. Experienţe precum “Inventează-ţi propriul parfum”, “Curs de ciocolaterie”, nopţi romantice în case boiereşti sau palate din poveşti nu sună rău. Bine, mai erau şi câteva ce deja nu mi se mai potriveau precum cererile în căsătorie, cursuri pentru proaspeţii părinţi sau diverse variante de Scuba Diving(eu având probleme cu urechile şi având recomandarea de a nu băga capul în apă).

Am căutat apoi în termeni mai generali “experimentează viaţa cu de toate”. A fost un fiasco. Variante peste variante, îmbuibate de alte reclame de la concurenţi, de la Google, de la… nu mai contează.

Când am văzut titlul “ÎNVĂŢĂ SĂ FACI KURTOS KALACKS ÎNTR-UN CITY BREAK ÎN SECUIME” imediat m-am oprit din căutat. Am ştiut că am găsit cel mai comic şi totuşi serios cadou pentru soţul meu din ultimii ani. Cred că săracul va sta nemâncat în acea zi numai ca să îşi mănânce singur singurel acea creaţie dulce a lui.

Dar ca să nu spuneţi că sunt egoistă, haideţi cu mine în lumea posibilului cadou de Crăciun a soţului meu.

Aş vrea să vă gândiţi la o cabană cu multă verdeaţă în jurul ei, un fel de poieniţă în faţă şi lateral iar spatele “protejat” de pădure.

idei-de-cadouri-invata-sa-faci-kurtos-kalacks-intr-un-city-break-in-secuime

Aş vrea să vedeţi cerul senin, păsările cântând şi miros de… Kurtos Kalacs. Acum vă pot spune că suntem undeva prin Covasna (Judeţul “dospit” conform explicaţiei de pe Wikipedia). După numele posibilului cadou cred că vă daţi seama că acesta presupune şi cazare. Ca să vă încânt şi mai mult de acest cadou vă spun că aveţi asigurată cazarea pentru două nopţi, cu toate mesele incluse pentru doi adulţi. Însă, dacă doriţi să mergeţi cu copii mici precum am eu gemenii în vârstă de 3 ani şi jumătate, Surpriză… merg gratuit cu posibilitatea de a se pune un pat suplimentar în cameră. Veţi întreba de unde ştiu. Păi… îmi place să mă documentez bine. Aşa că am trimis mesaj pe pagina lor de Fb când am văzut că sunt online şi… am primit răspunsul de mai jos destul de rapid.

intrebari despre experimeneaza
Ok, avem motivul pentru care mergem, adică dulcele de frământat şi de copt, avem cazarea şi masa, avem copiii bonus în cadou dacă doriţi să îi luaţi cu voi. Dar, mai avem aşa:

Posibilitatea de a înlocui Kuros cu un curs de copt pâine de casă sau lipii

paine coapta
Acces la facilităţile complexului (volei, fotbal, pescuit, grătar, ceaun, leagăne, etc)
Valabilitate surpriză până la folosirea ei 12 luni

Ceea se m-a atras pe mine în povestea cu acest posibil cadou este plimbarea in funcșie de anotimp cu căruţa sau cu sania trasă de cai.

iarna la cabana

Logic că eu aș vrea iarna, să simţim cu toţi friguleţul, să vedem câmpiile acoperite de zăpadă şi brazii bravi ce ţin greutăţi enorme de zăpadă. Acum na, dacă soţul preferă să stea la gătit “kurtoși” şi să ne aştepte cu ei calzi după plimbarea cu sania, eu nu am nimic împotrivă.

Logo-experimenteaza-nou-fundal-alb.jpegReţeta exactă şi metoda de coacere a legendarului Kurtos dar şi alte secrete secuieşti veţi afla dacă căutaţi şi voi “experienţe cu romantism” pe site-ul Experimentează.ro. Cine ştie ce sentimente veţi trezii în partener, tată, soră, verişor sau duşman când îi dai drept cadou un voucher cu dezvoltare personală, food & drinks, zbor cu balonul, salt cu paraşuta.

categorii de surprize.png

În preajma sărbătorilor totul este posibil. Totul se experimentează şi duce la o experienţă de experimentare.

Voi ce spuneţi, apucă soţul să mănânce pe săturate din acel Kurtos din cadou?

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2019

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: