5000 de vise

     Nati lucrează de 2 ani în cadrul unei firme noi. Momentan, firma este micuță, are 10 angajați, dar patronul se interesează de bunăstrarea fiecăruia. Într-o zi, un angajat de la Banca Transilvania, a venit să le prezinte câteva produse bancare. Cel mai apreciat produs, a fost  cardul STAR Forte, care este un card de credit ce adună puncte STAR, dar are și rate fără dobândă la unii parteneri. Ea a fost foarte încântată de ocazia ivită și luă legătura cu Ionuț, prietenul ei. Cei doi locuiau împreună de 5 ani și intenționau să se căsătoarească, dar nu prea aveau posibilități financiare. Amândoi erau orfani și crescuți în centre de plasament. Acolo s-au și cunoscut, iar după vârsta de 18 ani, un asistent maternal destul de în vârstă a decis sa îi aducă la ea acasă. Îi ajuta cu o locuință care le va rămâne lor, dacă o ajutau cu treburile casei și cu cumpărăturile.

   Conversația cu Ionuț a decurs bine, dar pentru o mai bună siguranță, au decis să se întâlnească separat cu reprezentantul băncii, pentru a putea discuta în particular. După o săptămână de când au aflat toate informațiile, cei doi au decis să aplice pentru cardul STAR Forte. Au fost foarte încântați de posibilitatea rambursării sumei într-un termen de până la cinci ani. Chiar dacă suma maximă pentru care puteau aplica era de 5000 de euro, ei au solicitat doar 3500. Cu acești bănuți, ei aveau să își organizeze nunta  mult visată. Primind și o listă cu partenerii băncii unde aveau posibilitatea de a plăti în rate, unele chiar fără dobândă, au și făcut o selecție rapidă.

abc

     Lista lor de cheltuieli arăta cam așa: analize prenupțiale, 400 de lei, cafetieră pentru cafeaua mult dorită de musafirii de acasă, 300 lei, sistem profesionist, 2000 lei, seturi mese în curtea casei, 6500 lei, aspirator pentru curățenia de după, 1400 lei. La toate acestea, un moft aveau și ei. Doreau ca fiecare să aibă parte de o petrecere  a burlacilor, ce costa cam 3000 lei.

   După obținerea cardului, au început pregătirile. Au fost anunțați colegii de muncă și vreo 3 colegi din ultimul centru de plasament în care au fost. Bine înțeles că nu va lipsi și „mama” lor protectoare. Au avut noroc și la Starea Civila. Aveau loc liber chiar pe data de 17 octombrie, când ei împlineau 6 ani de relație.

     Timpul a trecut destul de repede și a venit și ziua nunții. Cei doi tineri arătau minunat în ținutele lor de gală. Protectoarea lor, împreună cu alte două colege de la centrul de plasament, s-au oferit să ajute la servirea mesenilor. Tare mândre erau acestea de faptul că doi tineri părăsiți de șansa unei familii au reușit să rămână împreună și să își clădească un viitor promițător.

     La sfârșitul petrecerii, tinerii însurăței împreună cu colegii lor care au aplicat pentru același tip de card de credit, au decis să facă un mic filmuleț video în care doreau să mulțumească împreună pentru șansa oferită de către bancă. Imediat ce acesta a fost făcut, a și fost trimis pe adresa de email a angajatului care le promovase oferta băncii venind la firma lor.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: