Când doi iubiți citesc aceeași carte în baie…

    Din diverse motive, o rusoaică tot încercă să facă întrerupere de sarcină. După 10 încercări eşuate, ea zice să încerce şi varianta unei răceli, aşa că iese ea în curte şi începe să se dezbrace. Când ajunge ea în chiloţi şi sutien, burta începe să tresară şi o voce piţigăiată îi spune:
– Alioşa nu răceşte, Alioşa se-ncălzeşte!

     Cam aşa a fost pentru mine iarna lui 2015-2016, când m-am întors acasă după o tentativă eşuată de a coabita sub acelaşi acoperiş cu socrii. A fost o perioadă interesantă, mai ales când am dat startul la renovări şi cosmetizări de pereţi. Azi o cameră, mâine alta cu resturile de lavabilă de la noi plus ceva improvizaţii. Montăm un şifonier şi scoatem dino-recamierul fosilizat. Rearanjăm mobilierul pentru un plus de spaţiu şi ţipete şi reproşuri primeam.

     Uita aşa, viitoarea mea soaţă a decis să ne mutăm la mine, în mini Siberia de Ferentari. Până să îmi crească compartimentul frontal prea mare, o mare parte din timp îl petreceam în baie.

– Iubireeeeee, unde ai pus semnul?
– După gluma aia bună.
– Ai mă pui, păi eu sunt la pagina 100 şi am două glume pe pagină.
– Aaaaa nu, eu sunt pe la 30. Se vede cine stă mai mult la baie.
– Da iubire, dar aici este mai cald ca în casă. Vrei să răcească Alioşa?
– Nu pui, cum aşa. Îţi mai aduc o pătură?

Pentru cine nu a înţeles, eu şi iubitul meu citeam aceeaşi carte în baie, pentru că era cel mai cald spaţiu din casă. Dormitorul, deşi renovat pe fugă, încă nu era suficient de bine încălzit iar patul era plin de pături şi perne ce le foloseam pentru a realiza micul nostru iglu la culcare.

Sufrageria era camera cu numărul 2 din căsuţa mea, dar era şi şantierul CUCU din mijlocul casei. Aveţi idee ce înseamnă renovat în plină lună ianuarie? Dar cu gravida mutată în baie? Nu? Atunci haideţi să vă povestesc.

Primăria de sector, împreună cu Producătorul de tencuieli decorative ROGVAIV au anunţat într-un comunicat public că vor începe un proiect pilot de renovare în Sectorul 5 din capitală. Proprietarii vor plătii 25% din lucrări iar primăria şi producătorul diferenţa. Casa noastră fiind dintre cele mai vechi de pe stradă, a fost aleasă în etapa 1 de renovare.

Această etapă durează de numai 3 luni, timp în care peretele exterior a fost decopertat şi geamurile vechi îndepărtate. Baba iarna şi-a trimis câţiva fulgi, încât am propriul omuleţ de zăpadă lipit de caloriferul ce dârdâie precum acordeonul.

Asociaţia de proprietari implicată în procesul acesta de renovare a făcut o sesizare scrisă către Patriarhia Română pentru a introduce în Calendarul Creştin Ortodox Sfântul Aşteaptă, ocrotitorul promisiunilor electorale.

Tot aşteptând să vină echipa de muncitori să stabilim de comun acord ce aspect să dăm faţadei, am intrat pe internet (tot din baie 😀 ) să văd dacă şi alte firme lucrează la fel de greu. Ca să vezi. Am găsit termenul de „termoviziune clădiri”. La cum arăta casa mea, mai de grabă era radiografie clădire, dar fără Coasta lui Adam 😛 Fac o pauză căci mă aud strigată. Un muncitor dezorientat bodogăne ceva. Eu pricep ceva de genul „Doamnă ce am lucrat eu o viaţă şi ce am ajuns să fac…” Supărată de situaţie, îi trântesc câteva vorbe de care nu sunt mândră acum: „Dacă într-o zi te simţi inutil şi deprimat, consolează-te cu gândul că odată ai fost spermatozoidul cel mai rapid dintre toţi.” Omul dă să se încrunte iar eu ca să scap îmi etalez de sub halat burta proeminentă 😀 . Oftează şi schimbă direcţia discuţiei.
pret-certificat-energetic-300x234.jpg

– Doamnă, la final, veţi avea nevoie de certificat energetic.
– Ce este şi ce să fac cu el? Eu vreau să am casa întreagă şi căldură suficientă cât să mă pot muta din baie.
– „Certificatul energetic oferă informații importante despre performanța energetică a unei clădiri și o încadrează într-o clasă energetică, în funcție de consumul anual calculat.”

 

 

 

-Şi e musai să îl obţin?
logo_Avizez-300x251.jpg– Musai doamnă. Căutaţi pe internet „certificat energetic Bucureşti” şi vă alegeţi dumneavoastră o firmă bună. Eu vă recomand Compania Enermed Impex SRL București. Firma este formată din experți în certificare energetică, audit energetic, termoviziune clădiri şi termografie pentru clădiri, cu mulți ani de experiență în domeniu. Iar echipa lor de ingineri este atestată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
– Mulţumesc pentru informaţii şi vă rog să îmi scuzaţi remarca răutăcioasă de mai devreme. Mi-au cam degerat neuronii de la atâta dârdâială iar Alioşa face patinaj viteză în burtică.
Omul mai măsoară ceva la înălţimea peretelui exterior şi pleacă la inginerul ce se ocupă de această stradă. Eu revin în baia-culcuș-cald şi mai aprofundez informaţiile până se finalizează Şantierul CUCU din sufrageria şi curtea mea.

Acest text participă la Spring SuperBlog 2018 şi este un pamflet. Vă rog să trataţi ca atare.

 

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

1 comentariu

  1. […] Când doi iubiți citesc aceeași carte în baie… […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.