decathlon inot

Când este cel mai bine să îți faci inițierea în înot?

Întrebarea este pe bune, și chiar aș vrea să te gândești la ea, chiar dacă ști sau nu ști să înoți. Crezi că există un anotimp al învățatului? Crezi că este nevoie de un context anume? Dar de o locație? Poate fi la interior sau direct în valurile mării sau a unui lac?

O să iau pe rând aceste întrebări pe care le voi asezona cu puține recomandări din categoria #poftadesport by #DecathlonRomania.

Un motiv pentru care noi, adulții, evităm în general să învățăm a înota este frica de apă, de apă mare. Dacă îţi este frică de apă, şansele să înveţi să înoţi sunt mai mici, dar asta nu înseamnă că este imposibil. Este esenţial să ştii cum să-ţi controlezi respiraţia. Dacă respiri haotic, îţi va fi mult mai greu să îţi menţii concentrarea şi vei obosi mai repede.

Deși este larg răspândită ideea că adulții învață să înoate mai greu decât copiii, nu putem confirma cu certitudine acest lucru, deoarece ritmul de învățare a tehnicilor de înot nu are legătură atât cu vârsta, cât cu alți factori.

Iată 5 factori importanți care determină ritmul învățării înotului: condiția fizică, stilul de viață, motivația, atitudinea mentală și plăcerea de a înota.

*În general, după aproximativ 3 luni de cursuri de înot de grup de 2-3 ori pe săptămână, cursanții se pot menține singuri la suprafața apei și se bucură de înot.

Prima lecție de înot este cea care dă ritmul cursului de învățare.

De ce apare și #DecathlonRomania în acest articol? Pentru că ei sunt cei care susțin sportul prin produse de calitate la prețuri medii.

Decathlon se concentrează pe modul în care poate oferi echipament sportiv la cel mai bun raport calitate – preț pentru minim 80 de sporturi. Iar ca să te convingi de asta, toate produsele noastre au o garanție de doi ani de zile ca tu să fii foarte mulțumit sau foarte mulțumit.” Sursa-Decathlon.ro

Un exemplu grăitor pentru mine sunt adidașii de drumeție. În aproximativ 7 ani (plus sau minus, nu mai știu sigur) am luat două perechi. Urmează curând perechea 3, că de, de atâta folosit zilnic toamnă-iarnă-primăvară am crăpat talpa 😛

drumetie decathlon

Cu alte cuvinte dacă ești adult și începi acum să buchisești tainele înotului, ai toate șansele să te folosești mult timp de echipamentul de inițiere în înot.

Folosind ca punct de referință site-ul Decathlon poți să găsești direct link-ul cu echipament de inițiere în înot. Arată fix așa 😀 https://www.decathlon.ro/browse/c0-toate-sporturile/c1-inot/c2-echipament-initiere-inot/_/N-9p207j

Aici poți să îți alegi după preferințe sau nevoi produse pentru #Înot precum:


Cască de înot material silicon sau textil

casca de inot


Aripioare de înot

decathlon aripioare inot


Plută înot

decathlon pluta inot


Centură de înot

centura inot decathlon


Vestă de înot

decathlon vesta inot


Costum înot

decathlon costum de inot


Mască înot

masca inot decathlon

Ulterior putem trece la seria #navigaţie:


Costum înot anti UV

decathlon costum anti uv


Șapcă anti UV
Tricou înot anti UV

tricou inot anti uv


Kit snorkeling

decathlon  kit snorkeling

Pentru profesioniști sau ambiţioşi putem recomanda:


Încălţăminte impermeabilă navigațe
Jachete navigație (adulți și copii)
Polare navigație copii și adulti

navigatie inot

Revenind la când ar fi bine să înveți, părerile sunt împărțite. Ba de toamna târziu, când poți să mergi la un bazin și să te folosești de ajutorul unui instructor personal. Ba direct în apă mare sau curgătoare, în mijlocul verii, dar echipat cu tot ce te poate ține la suprafață.

Sunt chiar variante care propun lacurile sărate pentru lecțiile de înot. Nimic rău în asta, dar, la un moment dat se va simții clar diferența de la calitățile apei sărate și saturate la apă dulce și numai atât.

Despre beneficiile înotului pentru corp și suflet am mai scris în alte articole. Prin intermediul Facebook-ului urmăresc evoluțiile în terapiile cu delfini pentru copiii diagnosticaţi cu autism sau alte afecțiuni complexe.

Alte articole în care am abordat tema înotului sunt următoarele:
Cursuri de înot pentru copii cu dizabilități
și
Cursuri de înot pentru adulți și graviduțe

Cu siguranță voi mai scrie despre înot, așa cum sigur voi mai scrie și despre Decathlon. Cine știe, poate următoarea relatare va fi după prima lecție de înot a copiilor mei 😀

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.