Copilului tău îţi este frică de apă? Dar de un bazin cu apă? Nu şti dacă va învăţa să înoate vreodată? Nu se simte confortabil cu corpul său în mod normal iar acum în izolare îl consideră şi mai respingător?
Să o luăm cu începutul
În mod normal copiii se joacă cu apa. Caldă său rece, pentru ei nu are importanţă atât timp cât le aduce bună dispoziţie. Asta înseamnă că ei sunt bine și conștientizează ceea ce le place și ce nu. Au acel discernământ.

Dar ce facem cu copiii care sunt afectați de boli locomotorii, neurologice sau psihiatrice? 🤨🧐
Vă recomand cursuri înot pentru copii. La finalul acestui articol vă prezint 3 bazine în Bucureşti.
În acest articol doresc să menţionez beneficiile cursurilor de înot pentru copii, cu precădere pentru cei sedentari sau extra activi. Cu prelungire până la cei ce au început să manifeste comportament specific ADHD datorită izolării sau statului prea mult în faţa ecranelor de tot felul. Pentru toți aceștia este recomandată hidrokinetoterapia.
Explicație:
Hidrokinetoterapia este complementară kinetoterapiei. Indicațiile acestora coincid în mare parte.
Deși i se spune generic kinetoterapie, acestei recuperări prin intermediul ape i se aduc următoarele beneficii:
*Reeducarea mersului,
*Creșterea mobilității articulare și a forței musculare,
*Torticolis postural și congenital,
*Corectarea posturilor vicioase și a devierilor de ax ale coloanei vertebrale (cifoze, scolioze, etc),
*Deformări congenitale ale membrelor inferioare (talus valgus, varus equin, genu varum, genu valgum, etc)
*Afecțiuni neurologice centrale (pareze, hemipareze, etc) și periferice (radiculopatii, paralizii de plex brahial)
*Entorse, luxații, fracturi sau recuperarea după intervenții chirurgicale
*Afecțiuni metabolice (obezitatea la copil și complicațiile acesteia),
*Întârzierea în dezvoltarea neuromotorie,
*Sindroame genetice (Down, Turner, etc) și autism,
Putem începe cu următoarea idee: “Înotul îl ajută să fie în formă.,,
Dacă în general copiii se duc la bazin pentru a se relaxa pentru că deja ştiu să înoate, sunt şi alte categorii de copii care ajung acolo. Aceştia se duc la bazin pentru a consuma sub îndrumare specializată energia înmagazinată.
O categorie mai aparte o reprezintă copiii cu afecţiuni din zona ADHD.
Dacă în general un copil vine la bazin pentru a învăţa să înoate sau pentru un sport de echipă, un copil cu probleme medicale vine la bazin numai cu recomandarea medicilor ce îi urmăresc evoluţia.
Dragi părinţi, lăsaţi apa să le preia greutatea, chiar dacă este pentru moment! Nu va fi numai greutatea fizică a corpului ,,luată,.
Mersul la cursuri de înot pentru copii ajută și la:
*Reglarea retenţiei de apă
*Stimularea inimii şi a respiraţiei
*Îmbunătăţirea rezistenţei la efort
*Arderea caloriilor, care va ajuta la menţinerea greutăţii sănătoase
*Asigurarea unui somn odihnitor
Ulterior se vor vedea şi alte beneficii pentru sănătatea întregului corp, indiferent de motivul pentru care aţi venit la bazinul de înot.

Însă, pentru o bună sănătate a copiilor ce merg la cursurile de înot de la bazin este bine ca părinţii sau adulţii care îi însoţesc să observe următoarele:
->Dezinfectarea, sterilizarea și tratarea apei trebuie să se facă în condiții optime
->Apa din piscină trebuie să reproducă salinitatea lacrimei umane
->Apa să nu fie mai caldă de 32C
Căutând diverse informaţii şi păreri avizate, practic nu am găsit nimic care să interzică mersul la bazinul de înot. Scuze, în afară de fobia de apă multă.
Îmi povestea mama că a mers când era mică cu o altă familie la mare iar mama prietenilor ei avea o reacție ciudată când vedea multă apă: vomita de fiecare dată.
Trecând peste cazul excepțional al fobiei de apă, dar și peste cazurile de copii cu nevoie speciale, cursurile înot copii sunt excepționale. Nu avem de unde să știm de unde răsare un olimpic sau un jucător de echipă.
Dacă eşti o mămică grijulie şi adepta unui stil de viaţă sănătos atât pentru tine cât şi pentru copiii tăi, îţi propun trei bazine în Bucureşti:
Şcoala 25

Datele de contact sunt acestea

Carol Davila

Datele de contact sunt acestea:

Olimpia

Datele de contact sunt acestea:

Trei bazine unde poţi să îţi alegi pachetul de servicii în funcţie de nevoile tale:
Curs înot începători
Gimnastică acvatică
Instructor personal
Hidrokinetoterapie
Dacă aveți nevoie și de recuperare, pe uscat, AtleticoKinetic este partenerul celor 3 bazine prezentate mai sus.
“Antrenorii noştrii sunt foşti sau actuali sportivi de performanţă în nataţie şi polo pe apă. Deasemenea aceştia au studii superioare şi sunt certificaţi în domeniul ales: Instructori de înot, Antrenori, Salvamari sau Profesori Universitari. “Sursa – inot-sport.ro
Fiecare bazin are în componenţa sa zonă de vestiar, unde să îţi ţi hainele de schimb şi produsele personale. În cazul cururilor de înot pentru copii costumul de baie, casca de protecţie, ochelari de înot, papuci, prosop sau halat, gel de duş, apă şi eventual o cremă hidratantă pentru corp.
Tot în incinta celor 3 bazine de înot se pot desfăşura şi cursuri de înot pentru adulţi. Pentru acei copii mai măricei ce pot să stea fără părintele însoţitor la curs, părintele sau părinţii pot să participe în paralel la cursuri înot adulți în incinta bazinului de înot.
Sper să vă fie de folos informaţiile din acest articol. Orice ocazie de ieşit din casă este un motiv de socializare. Mai ales pentru copiii speciali. Şi mai ales dacă participă la şedinţă într-un grup de copii asemenea lor.