solutii

Din lumea utilajelor de ambalat

Mult timp nu am ştiut ce înseamnă ambalarea produselor, indiferent de care tip erau ele. Apoi am văzut la televizor emisiunea “Cum se fabrică” şi parcă orizonturile mi s-au lărgit. Am început să înţeleg de ce unele produse au un anumit ambalaj, altele de ce sunt ambalate în punguţe atât de mici. Dar niciodată nu mă uitam direct la aparatura care făcea procesul, mereu eram cu ochii ţintă pe etapele de realizare sau ambalare a produsului.

Astăzi mi-a atras atenţia un site. În mod normal aş fi evitat vizitarea lui dar am vrut să văd dacă sunt în stare să înţeleg singură cum stă treaba cu ambalarea fără să am pe cineva care să îmi explice prin subtitrare sau explicaţii la faţa locului.

Când am fost la depozitul din Chiajna al Avon România, nu am înţeles mare lucru din explicaţiile directorului de depozit.

Mulţi senzori de imagine, greutate şi sunet. Atât am auzit, restul era un zumzet generalizat venit din partea vizitatorilor şi amestecat cu sunetul liniei de ambalare produse.

Tot acolo am văzut cum se sigilează cutiile faţă-verso, cum se stivuiesc cutiile în funcţie de metoda de livrare şi de destinaţie, cum se paletizează stivele de cutii şi cum sunt transportate din depozit până la camioanele de livrare.

Dar… şi de această dată nu am reuşit să înţeleg cum funcţionează aceste utilaje. Uite aşa am intrat neintenţionat pe un site cu produse şi utilaje pentru ambalare. Ce am văzut? În principiu sisteme de lucru, “bucăţi” dintr-o bandă de ambalare. Dar… pe acest site am văzut şi serviciile oferite de ei şi anume:

*Consultanţă şi audit
*Instalare
*Asistenţă tehnică
*Automatizarea proceselor

Ce am înţeles eu din aceste subcategorii? Păi exact ce spune şi pe site:

“Specialiştii KangooPack sprijină partenerii cu un aport continuu şi consistent de informaţii practice.”

Da, site-ul se numeşte KangooPack. În martie 2018 Utilajeambalare a devenit KangooPack.

Din informaţiile citit se pare că este o firmă recunoscută în domeniu, primind şi premiu de excelenţă. Participarea sa la târgurile de profil este o tradiţie.

Produsele sale sunt împărţite în utilaje de:

*Înfoliere
*Legare
*Formare şi sigilare
*Ambalare individuală şi grupată
*Logistică

Bineînţeles că nu pot să lipsească şi produsele de tip consumabile precum folie stretch, benzi de legat, benzi adezive, folie termocontractilă, ambalaje de protecţie, accesorii produse de ambalare.

pentru ambalare
Partea pe care am înţeles-o şi eu cu uşurinţa a fost cea de la subcategoria “Ambalaje de protecție”. Cum sunt un cumpărător fidel de te miri ce şi multe nimicuri dulci, partea de protecţie a mărfii este foarte importantă pentru mine. Face diferenţa între a folosi şi a arunca cu banii aiurea. Dar, şi dintre respect pentru marfă şi client şi indiferentă.

produse pentru ambalare

Să vă povestesc cum am primit un colet ambalat într-o bucată de carton cumva pliată şi lipită cu mult scoci iar produsele din “colet” erau “ambalate” individual (unele) în pungi negre de gunoi??? În acelaşi colet am avut un cuţit ce trebuia să fie în teaca lui de protecţie. Corect şi etic aşa trebuia să se întâmple, nu să mă tai când încercam să scot produsele mototolită de sub scociul ce nu se vroia a se dezlipii.

Şi uite aşa am încercat eu să învăţ ceva… dar tot nu mi-a ieşit. Tot ce vă pot spune este faptul că linia de ambalare, sigilare şi palepare este foarte importantă atât pentru producătorul obişnuit cât şi pentru transportator, dar mai ales pentru clientul final care poate fi oricine. De la o banală pungă de pufuleţi, la o salată bine păstrată. De la tăviţe de carne la cutii de cereale sau baxuri de prezervative. Toate se ambalează cu rigoare urmărindu-se standardele internaţionale.

Pentru mai multe informații căutați în Alba Iulia KangooPack sau accesati KangooPack.ro

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

2 comentarii

  1. Angela Călătorește spune:

    Mdaaa…. am văzut de multe ori pachete atât de bine ambalate, dar și altele aflate în extrema cealaltă. E o treabă și cu ambalajele astea. Contează mult ce e în interior și modul cum le împachetează.

    1. Ordine sau dezordine spune:

      Mai ramane si mana de lucru sa fie calitativa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.