alerte gratuite firme min

Rapoartele GRATUITE despre firme pot fi calitative?

Dacă se merge pe principiul primim pentru că este GRATUIT, se poate greși.

În lumea firmelor anul 2020 a fost ciudat. Dacă ţi-aş spune că totuşi falimente, insolvenţe şi suspendări au fost mai puţine decât în anul 2019 mă crezi? Dar dacă spun că trendul din ultimii 7 ani este de scădere pentru insolvenţe mă crezi?

Pare surprinzător, dar pentru firme este adevărat.

Pot continua cu următoarea ştire: “În luna decembrie 2020 România avea printre cele mai mici rate de şomaj din cadrul UE”. Sursa risco.ro Adică 4,9. Surprinzător nu?

Cu toate acestea,

statistica INS ar putea să nu arate adevărata faţă a crizei. <<În realitate (…), numărul efectiv al celor fără un loc de muncă ar putea fi mai mare, având în vedere populaţia aptă de muncă, dar care nu îndeplineşti condiţiile categoriei <> şi nu este inclusă în statistici>>, declara, în luna noiembrie a anului trecut, Mihai Chipirliu, CFA – Risk Director România, citat de Ziarul Financiar.

Un efect al celor menţionate mai sus ar fi următorul: “Premierul vrea să taie de pe listă companiile de stat neperformante”. Sursa risco.ro

Acesta a cerut planuri de reorganizare şi reformare. Neprimind nimic mulţumitor sau mai nimic, a menţionat inclusiv concedieri în companiile de stat, acolo unde sunt sectoare neproductive. Să fie acesta un început promiţător? Să se facă schimbări din structura statului pentru a se da ca exemplu către privat?

Un exemplu de privat cu succes este freelancerul Luminiţa Bălăban.

luminita balaban firma site min

Plecată dintr-o agenţie de publicitate, cu 6 ani de experienţă în spate, Luminiţa Bălăban a ales să nu facă compromisuri. În momentul de faţă are o echipă de 5 freelanceri cu care lucrează în sistemul Freelancing cu Freelanceri seniori.

Ce-i drept numărul freelancerilor din România creşte de la an la an. Mai mulţi bloggeri mici sau medii ca urmăritori au ales să îşi facă o formă legală de funcţionare. Asta și pentru că şi-au oferit serviciile ca mici agenţii de publicitate, practicând preţuri vădit mai mici faţă de marile agenţii. Aceşti noi freelanceri au ocupat zona micilor afaceri sau afacerilor medii, zonă unde agenţiile nu s-au orientat în anul fatidic 2020. Agenţiile mergând pe vechea clientelă sau clienţi cu piloni stabili pentru o bună bucată de timp.

O informaţie ce nu mai este noutate este cea legată de casele de marcat. “Din februarie, casele de marcat se conectează la serverul ANAF din ziua instalării”. Sura risco.ro

Această informaţie poate deranja mult firmele deja existente, mai ales dacă au o activitate cu dublă contabilitate. Iar acestea nu sunt puţine. Pentru firmele nou înfiinţate sau acei freelanceri ce vor vinde produse şi în magazin fizic, reprezentanţă sau târguri de fel şi chip, informaţia nu este atât de bau-bau. Ba mai mult, dacă nu au cunoştinţe sau experienţa unei alte activităţi din trecut, informaţia poate fi luată ca atare şi implementată pentru că aşa zice Nenea ANAF (aka bau-ba-ul românilor).

Toate cele prezentate mai sus sunt adevărate, dar sunt fragmente scoase din articole publicate pe platforma risco.ro. Acolo aflaţi care este motivul adevărat pentru numărul mic de falimente, insolvenţe şi suspendări. Dar şi de ce anul 2021 a început cu un număr şi mai mic de astfel de acţiuni.

De eşti un economist până în măduva oaselor, un contabil ce ţine la firma pe care o reprezintă sau un mare director de companie ar trebui să şti de acest risco.ro

Acest site-platformă îţi oferă o parte din serviciile sale gratuit. Ar fi şi păcat să nu profiţi de cele 4 alerte pe care ţi le poţi seta zilnic sau săptămânal. Ce-i drept ar cam necesita şi timp de citire şi analiză. Nu ai cum să nu aloci timp pentru:


Alerte Procese Insolvenţă
Alerte Buletinul Insolvenţei
Alerte Firme Nou Înfiinţate
Alerte Mărci Noi Înregistrate


Personal mi-am setat alertă pentru procese insolvenţă iar astăzi m-am decis să o setez şi pe cea pentru mărci OSIM.

raport de insolvente oferit gratuit catre firme

Dacă tu eşti adeptul aplicaţiilor pe mobil şi ai memorie suficientă în telefon, îţi recomand să foloseşti aplicaţia. După ce îţi creezi cont de client ai gratuit informaţii financiare şi juridice despre orice firmă din România.

aplicatia risco ce ofera informatii financiare si juridice despre firme min min

Cam ceea ce căutam pe Ministerul de Finanţe acum vreo 10 ani când lucram ca şi Consilier Financiar pentru UCFIN.

Acum am luat ca exemplu site-ul More than Pub

Sincer, odată intrat în acest site şi pasionat de rapoarte şi alerte, greu cred că vei mai ieşi. Dovadă o stau şi noile informaţii actualizate zilnic.

Parcă îmi face iar poftă de economie. Nu îmi vine să cred că au trecut 13 ani de când am fost dusă de mânuță de către Valeriu Râpeanu să fac practică la Curierul Naţional. Atunci scriam despre preţul petrolului, al aurului şi vânzarea de companii aeriene. Cine ştie, poate risco.ro mă poate face să schimb direcţia articolelor mele.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.