Marketplace este termenul căutat de către vendori în 2020

Vendori, magazine online, producători de x şi y produse au căutat în anul 2020 alte căi de a ajunge către clientul final. Chiar dacă aveau prezenţă în online pe site-ul propriu, uneori nu a fost suficient.

Cum nu toţi le au cu reclamele pe Facebook sau Google, au încercat să se extindă acolo unde se duc clienţii: către site-uri de tipul de toate pentru toţi sau nișate. Adică să îşi diversifice prezenţa în online, fix acolo unde publicul (clientul) este deja format.

Dar, nu numai vendorii au căutat mai multe locuri pe internet unde să îşi vândă produsele. Şi clientul a migrat către magazinele virtuale, atât din cauza interdicţiilor de a ieşi din casă, cât şi datorită facilitaţilor oferite de către platformele de vânzare.

Termenul de Marketplace a fost mult căutat de către vendori. În funcţie de domeniul lor de activitate, vechimea businessului, dar şi a strategiei lor de comunicare sau de marketing, vendorii au avut de ales între mai multe platforme de tip Marketplace.

Deşi în România există astfel de platforme de 10 ani, se pare că tot apar unele noi, cu condiţii mai bune pentru cei ce îşi doresc să îşi expună produsele şi în acea platformă.

Aşa este, sunt vendori care se folosesc de fiecare portiţă găsită pe internet. Dacă asta înseamnă să se listeze în mai multe platforme de tip Marketplace, asta vor face.

Voi lua exemplul platformei Marketplace.Negociat.ro

,,Lansat la 1 decembrie 2019, Marketplace-ul negociat.ro a ajuns la peste 250 de vendori-parteneri înregistrați și la peste 120.000 de produse listate în doar câteva luni după lansare. Anul 2020 a venit cu o creştere în vânzări de 456%.,,

A fost căutat şi datorită faptului că poate fi accesat de orice vânător sau producător, fără să aibă în prealabil un site propriu. Însă, este necesar să existe sub forma unei societăţi comerciale sau PFA.

Care este procedura pentru a listă în platforma Negociat.ro?

Pasul 1
Înscrie-te în marketplace-ul Negociat.ro
Pasul 2
Listezi gratuit produsele tale manual sau prin feed, adăugând 3-5 fotografii clare și o descriere cât mai detaliatăPasul 3
Clienții Negociat.ro comandă produsele listate, acceptând termenele și condiţiile date
Pasul 4
Livrezi cu ce curier doreşti comenzile primite
Pasul 5
Încasările comenzilor ajung direct în contul tău

Ok, până aici totul pare simplu, mai puțin partea de listare, în funcție de câte produse deții tu ca vendor.

Pasul 4 mi se pare tare interesant, pentru că unele platforme se plafonează la unul, maximum doi curieri ce uneori nu pot acoperii toată suprafața țării sau apar costuri suplimentare cu transportul. Acesta este și motivul pentru care este bine să vă gândiți din timp ce furnizor de servicii de tip curierat alegeți. Sau să oferiţi mai multe opțiuni de livrare, lăsând clientul să aleagă varianta cu care rezonează cel mai mult.

O mare nelinişte pe care o au vendorii este comisionul perceput de către platforma de Marketplace. În cazul platformei date ca model în acest articol avem așa:

La înscrierea în marketplace-ul Negociat.ro, beneficiaţi de 12 luni comision 10%, valabil de la data înregistrării în platformă. Comisionul se percepe numai la comenzile efectuate. Totul pare atât de simplu și la alegerea ta ca vendor.

,,Marketplace-ul permite furnizorilor să își stabilească taxele de livrare, politica și taxele de retur, dar și prețurile, atât timp cât asigură cumpărătorilor calitate.,

Teoretic platforma generează costuri zero vendorului atât timp cât el nu vine, însă are la dispoziție un canal testat de către alți vendori și clientela formată de către platforma de marketplace.

Nici platforma Marketplace.Negociat.ro nu se lasă mai jos. Pentru anul 2021 are în plan realizarea unei aplicații mobile pentru accesarea platformei, dar și creșterea comercianţilor cu încă 2000.


Acestea fiind spuse, te las să îți analizezi activitatea pe online și dacă tu consideri că o poți extinde la o platformă de tipul Marketplace, dă-i înainte!

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: