Eu am o problemă cu mine, cu corpul meu. Cu modificările lui din timpul sarcinii şi cu urmările de după. Parcă nu mai sunt eu sau nu mai am acelaşi corp. Ceva s-a schimbat pentru totdeauna, atât eu ca şi gândire, nevoi, cât şi corpul, ca efort depus şi necesar de energie şi hidratare. Uneori sunt în stare să îmi dau cu pământ pe faţă numai să ştiu că scap de acea senzaţie de corp tensionat, corp supărat.
Mi-aş lua lumea în cap şi aş pleca departe, să găsesc acel loc unde mâna omului încă este în strânsă legătură cu natura. Unde se mănâncă pe pământ, doarme pe pământ şi se tratează cu pământ. Nu în Europa! Nu în America! Prea abundă de “civilizaţie” şi consumatorism. Aş merge pe un drum lung, ca de ţară. Aşa cum era drumul gării la bunica la ţară în Vaslui, vreo 4 km de mers pe jos pe dealuri, pe un drum cu pietriş iar asfalt găseam cu numai câţiva metrii înainte de casa bunicii.
O aventură ar fi bine venită în viaţa mea, mai ales după “tupeul” de a naşte gemeni, şi băieţi. Aici am fost rea, am primit EXACT ceea ce am cerut, măcar aici să fiu sinceră. Dar greu tot este.
De aş câştiga la Loto, primul lucru pe care l-aş face ar fi să îmi caut o destinaţie de scăpat din oraş, din continent, chiar şi din civilizaţie. Aş vrea să scap de alb, de haine, de geamuri şi chiar de neamuri. Tare greu se mai curată (şi neamurile 😛 ).
Aş încerca un turism de aventură, ceva ce îmi place mult să fac, dar aş fi deschisă şi la alte provocări.
Dacă te apuci să cauţi pe net excursii personalizate, găseşti imediat Extreme Travel. Patagonia, Ţara de Foc, Etiopia, Chile, Bolivia, Peru, Kilimanjaro, Aconcagua, Elbrus, Nepal, Everest Base Câmp, Zanzibar, Cuba, toate sunt locaţii unde aş putea să mă pierd în natură, să fiu un intrus în acea orânduire dezordonată de pământ, praf şi animale. Hai şi câteva colibe.
Dacă mai caut puţin, găsesc circuite, expediţii, safari, triburi primitive, ascensiune, expediţie, insule exotice şi chemarea necunoscutului.
Mai caut eu ce mai caut pe net şi dau de triburile Himba. Acestea trăiesc în zona râului Kunene, atât în Namibia cât şi în Angola, dar se mai găsesc şi mici sate în Africa de Sud. Femeile lor sunt considerate cele mai frumoase din Africa de Sud. Motivul este atenţia pe care o acordă îngrijiri corporale, deoarece NU AU VOIE SĂ SE SPELE. De la păr, la picioare, de la faţă la deodorant, ele folosesc ierburi, grăsime animală şi un praf de hematita roşie pentru a se proteja de soarele puternic şi de insectele specifice zonei în care trăiesc.
Tot femeile se ocupă şi ce construcţia caselor în care vor locui. Se folosesc numai frunze de palmier, lut şi balegă de vacă.
Casele nu au ferestre, dar au două găuri pentru aerisire. Neavând frigidere în sat, se folosesc un fel de uscătoare, o ,,cameră,, construită din beţe şi crengi pentru fructe, legume şi carne, pentru a putea fi consumate pe parcursul a mai multor zile.
Oare eu aş fi în stare să trăiesc precum ele? Aş putea să fiu o femeie roşie şi nu de furie?
Văd poze cu tinere fete roşii. Văd pui de lei şi pinguini pitici africani pe Plaja Boulders.
Deşertul gălbui,
În valurile lui mă cheamă pe nume,
Un nume de alint,
Ce eu nu îl simt,
Dar m-aş duce.
Aş alege zarea,
Şi timpul şi marea,
Dar marea e mică şi oceanul stingher.
Voi căuta o colibă
Să îmi ţie de frică, de frig şi nesomn.
Voi alege leul şi zebra dungată,
Voi bea apă stătută şi voi face chirpici.
Dansul îmi va alunga frigul din noapte
Iar noaptea îmi va ţine de cald,
Căci ziua de mâine este enormă,
Precum un deşert fără de vaci.
Şi uite cum trec de la gânduri la fapte. Pun ochii pe un CIRCUIT AFRICA DE SUD, SWAZILAND ŞI LESOTHO marca Extreme Travel şi zic să mi-l personalizez cu multă adrenalină.
De la un capăt la altui voi căuta să aflu lucruri noi, să văd dacă aş reuşii să trăiesc în toate acele lumi mici şi total diferite de cea din „jungla Bucureştiului”. Cu un total de 23 de zile, circuitul nu face alt ceva decât să îmi arate acea parte din Africa de Sud pe care nu o vezi atât de des în reviste fiţoase şi în seriale siropoase.
- Plecarea este din Bucureşti, cu sosire în Johannesburg, un oraş al contrastelor, dar în acelaşi timp şi cel mai mare oraş din Africa de Sud.
- Ziua cu numărul doi mă va pune pe drumuri, iar destinaţia este Kruger Park, cu trecere prin Provincia Mpumalanga şi Panoramă Route. Aici găsesc câinele african sălbatic, specie pe cale de dispariție. The Pinnacle şi Three Sisters sunt cele mai renumite atracţii turistice din zona.
- Ziua 3 va fi de explorat rezervaţia. Am auzit că putem să explorăm şi după lăsarea întunericului, dar în compania unui ghid. Ar fi simpatic să mă iau cu leul la trântă prin tufişuri şi să mă fugărească impala pentru că i-am deranjat smocul de iarbă… Mă cred în stare, dar parcă m-aş feri niţel de leu, eu de zodie sunt Rac şi parcă aş da înapoi în faţa lui, măcar aşa din respect pentru Regele Junglei :P.
- Ziua cu numărul 4 mă va duce spre Parcul Național Royal Hlane, situat în Regatul Swazilandului. O aventură de tip safari mă poate aduce în apropierea rinocerului alb, a bivolului sau a elefantului african. Cam mari tovarăşi de conversaţie mi-am găsit nu? 😛
- Ziua 5 m-ar găsi trecând punctul de frontieră Golela, cu destinaţia Mozambic şi cazare în campingul Ponta Malongane. Ca distracţie, aici se poate practica snorkeling și scuba diving în apele albastre ale Oceanului Indian.
- În ziua 6, voi putea să caut delfinii, sau să mă bronzez puţin. Oare localnicii îmi pot prepara o cremă cu factor de protective solară?!
- Ziua 7 mă pune pe drumuri şi ajung la Lacul St Lucia, lac ce face parte din patrimoniului Mondial din anul 1999. O plimbare cu barca pe estuarul St. Lucia mă va aduce destul de aproape de hipopotami și crocodili maiestuoşi, ce sigur nu se vor a fi o pereche de ghete sau o poşetă de firmă. Oare să le spun TÊTE-À-TÊTE care sunt ultimele tendinţe în modă? Poate numai dacă debordez de energie şi nu ştiu ce să fac cu ea 😀 .
- Valley of the Thousand Hills, cunoscută ca şi „inima” Zululand-ului, îmi va fi destinaţie pentru ziua cu numărul 8. Aici voi mânca, voi dansa şi voi dormi într-o casă tradiţională a poporului Zulu.
Nu Zuzu, Zulu domne. Zuzu sunt eu că plec pe alte meleaguri să dansez cu tribul Zulu şi nu dansez pe manele cu „băştinaşii” din ţară.
9 Ziua 9 are ca specific înotul cu rechinii. O fi de bine? Sau de rău? Oare vor fi tentaţi să guste sânge de jumate moldoveancă jumate ferentareancă?! Nu cred, am gust nasol şi pregnant de clor de la reţeaua publică de apă şi canalizare locală 😀 Lăsând glumă deoparte, oraşul Durban este reîntoarcerea la civilizatei. Cazare la hotel, magazine şi viaţă de noapte după 8 nopţi pitoreşti sună destul de bine. Asta dacă scapi de gura rechinilor 😛
10 Ziua cu numărul 10 mă va duce spre maiestuosul Drakensberg, cel mai mare lanț muntos din Africa de Sud. Ca activitate, aş putea face hiking în Parcul Național Royal Natal. Oare ei au ciori? Dar guguştiuci?!
11 Ziua 11 va continua cu plimbări prin Masivul Muntos Drakensberg.
12 În ziua cu numărul 12 voi trece prin Parcul Național Highlands Gate pentru a ajunge în Lesotho, numit şi „Regatul din cer”.
13 În ziua 13, se poate merge la Canionul Pitseng, se pot vizita picturile rupestre sau se poate face hiking.
14 În ziua cu numărul 14, aş ajunge în Cintsa. Oraşul și împrejurimile sunt locuite de poporul Xhosa, un popor al cărui stil de viață este profund înrădăcinat în tradițiile și obiceiurile tribale.
15 În ziua 15, drumeţiile, înotul, mountain bikingul, surfingul, plimbările cu caiacul sunt la alegere pentru ziua petrecută în Cintsa.
16 Ziua 16 mă va duce în Parcul Național Addo Elephant. Acesta a fost creat în 1931 pentru a proteja ultimii unsprezece elefanți rămași din regiune.
17 În ziua 17 începem Garden Route, cu prima oprire în Parcul Național Tsitsikamma. Aici se poate face bunjee jumping de pe un pod rutier. Sună interesant după ce ai vorbit cu bivolul şi crocodilul să te arunci în cap. Este o bună metodă de a calcula forţa gravitaţională la latitudine -32,2178721 şi longitudine 26,5772048 😛
18 În ziua cu numărul 18, aş putea să fac excursii pe diverse trasee. Sau aş putea să întreb maimuţele şi babuinii de aici de ce s-au oprit din evoluţie şi nu au vrut să ajungă oameni…
19 În ziua 19 mă voi îndrepta către Oudtshoorn, trecând prin Regiunea Karoo. Aici este faimoasa fermă de struţi. Oare dacă cer un copan la grătar, bine condimentat, îmi vor face?!
20.În ziua cu numărul 20 voi ajunge la Swellendam, locul unde pot să am parte de o aventură „udă și sălbatică”. Nici eu nu am înţeles bine şi am întrebat ce înseamnă. Adică o tură de rafting pe râul Breede, potrivită pentru toate tipurile de nivel.
21 Ziua 21 este ca un mic premiu. Voi merge pe faimosul drum al vinului până în Hermanus. Nu ştiu dacă voi face faţă la vizitarea celor 3 fabrici de vin, dar măcar am curaj să încerc soiuri precum Shiraz şi Mourvedre de care nu am auzit.
22 Ziua 22 mă duce la capătul de linie al circuitului şi anume în Cape Town. Odată cu acest lucru, pot să am activitate de oraş. Cafenele, muzeu, grădina botanică, coasta de vizitat, sau o baie lungă în camera de hotel.
23 În ziua cu numărul 23, revin în Bucureşti. Asta numai dacă nu rămân fascinată de frumoasa Africa de Sud. Voi ce spuneţi, să plec sau nu în acest circuit organizat de Extreme Travel?
[…] Pe drumul femeilor roşii […]