De Sărbători, soțul face curațenie

     Se apropie marea şmotruială. Nu îmi fac griji din acest punct de vedere. Aşa cum am ştiut să aştept câţiva ani ca să îmi găsesc soţul potrivit, aşa voi aştepta acum ca acesta să facă curăţenie ca la carte. Acesta este avantajul de a avea un soţ mai mic ca ani (nu are cu ce să facă comparaţie în istoricul relaţiilor lui 😛 ) 

     Povestea mea a început la Bujia.ro, magazinul unde lucram. Mai mereu mă vedea curăţând câte ceva (a se înţelege piese auto montate, dar care nu se potriveau pe maşina respectivă, iar acum necesitau curăţare pentru a putea fi date retur 😀 ). Imediat ce i s-a pus pata pe mine (una sentimentală şi nu propriu-zisă) a început să vină mai des la magazin. Ba cu cafea, ba cu flori făcute din şerveţele. Buuun, aşa am început noi relaţia.

     După ce am început să ne familiarizăm puţin unii cu alţii, adică eu cu familia lui, aceştia au avut încredere în mine că voi păstra casa curată, iar ei au plecat la ţară. A fost cel mai bun moment de a pune viitorul soţ la probă (a se înţelege şmotru general 😀 ).

     Startul era cât pe ce să fie ratat. Tanti soacra foloseşte produse de curăţenie slab şi foarte slab calitativ. O fi economia de vină, sau ambalajul simpatic colorat?! Nu contează, nu renunţ eu la cele folosite de obicei, pentru unele dubioase chiar (auzi tu denumire „Praful magic”… o fi praf de pe jobenul şi mantia unui magician?!).

    curatenie Cu o vizită la magazinul din colţul străzii şi cu o invazie neaşteptată în bugetul lui iubi (dar merită, paport calitate preț corect), am cumpărat acele produse de curăţenie ce sunt eficiente și au devenit tradiţie în familia mea. Auzi tu, cum să renunţ eu la TRIUMF de aragaz?! Mai ales când răgazul lu socrela arată ca şi cum au muls purcelul de grăsime pe el.

 

 

 

   curatenie  De asemenea, nu am putut să renunţ nici la NUFĂR detartrant. El este eroul care se bate cu depunerile din vasul de toaletă și curăță repede.

 

     Odată aduse acasă „terminatoarele” de mizerie, am început să execut procesul simandicos şi tipicar de şmotruială. Nu înainte de a mă pregătii cu mănuşi specifice utilizării de substanţe iritante pentru piele. Aici nu am vrut să mă dau în spectacol, dar acasă la mine folosesc şi mască şi ochelari de protecţie împotriva mirosurilor şi eventualelor stropiri.

     „Elevul” curios şi totodată nerăbdător în aşi întrece maestrul, se ţinea scai de mine. Încep să îl las în practică, urmărind cu un ochi de „soacră” (ironic, nu? 😛 ). Nu ştiu dacă el aplică o forţă mai mare procesului de curăţenie sau are o tehnică mai bună, dar se pare că îi iese foarte bine combinaţia de aplicare produs şi curăţat suprafaţa jegoasă (ups, nu trebuia să spun asta 😀 ).

Pentru cei care nu mă cred, am şi dovezi că mi-am pus pretendentul la munca de „jos” 😛 .

După ce ce am terminat procesul, am admirat rezultatul şi am urcat animalele casei (cam multe, dar aşa este la socrii acasă -Animalterra de Voluntari) pe canapea.

Bun, nu am reuşit să conving şi pisicile, dar măcar una face pe CTC-ista şi una aşteaptă friptura (nu ştie că eu eram la regim şi mâncăm salate 😀 )

Ok, pretendentul mulţumit de activitatea prestată şi nevoie mare de bucuros că a reuşit să se măsoare cu un maestru (aka ieu, ce modestă mi-s 😀 ) s-a aşezat pe canapea, aşa cum l-a dus mintea lui de 25 de ani (atât avea mosio atunci).

dupa curatenie

Eu, ca o iubită duuuuuuulce ce sunt, i-am dat niţel din dulcele meu (adică o prăjitură, doar nu îi dădeam o mână, aceea să o ceară cu cerere specială înregistrată la Arhivele familiei, aka bunica de 100 de ani 😀 )

desert dupa curatenie

     Eheee, toate astea au fost acum 3 ani. Între timp, ne-am căsătorit, am turnat un copil şi i-am făcut copie (a se înţelege gemeni, da aşa crede lumea că am xeroxat unul 🙂 ), apoi am încercat să adaptăm toate activităţile noastre la viaţa de familie (a se înţelege 15 % curăţenie, 30% înlăturarea obstacolelor din cale, 50% mutarea/modificarea mobilei din casă). Restul e poveste.

     Azi, în ziua de muncă 20 noiembrie 2017, ne-am up-datat gama de produse folosite la curăţenie, dar mai ales gândindu-ne la binele copiilor. Elevul (aka soţul), devenit între timp secundul maestrului (adică eu 😀 ), este cel delegat cu cumpărăturile (musai după listuţă, bine definită şi calculată la virgulă, că de las bugetul liber, mă trezesc cu 20 de Milka şi 50 de 7Days, de zici că este gravid cu octeţi 😛 ), deoarece are permis şi poate transportă cele trebuincioase.

     Revenind la gama de produse, nu mare mi-a fost mirarea când am văzut că Triumf numără acum nu mai puţin de 11 produse, şi anume: 3 produse pentru veselă, renumitul Triumf de aragaz, Cuptoare, de Bucătărie, Degresant forte, Plite vitroceramice, de Frigider, Cuptoare cu microunde şi Şeminee. Să vă mai spun că soţul a pregătit un dulap special pentru „produsele lui” Nu-Tri (prescurtarea aleasă de el în loc de Nufăr-Triumf)?

     Dacă el m-a anunţa de produsele Triumf, eu i-am spus de cele Nufăr, adică şi ele sunt mai multe (s-or fi iubit cu foc şi patimă 😀 ): 15 bucăţi, toate interesant ambalate, etichetate şi formule redefinite, ce fac curățenia mai ușoară.

     Din noua gamă Nufăr relansată, mie îmi place sub-gama VERDE, ce conţine produse pentru geam, veselă, wc gel şi produs universal.

curatenie verde

     Întreaga gamă Nufăr însumează în total 28 de soluţii de curăţenie a locuinţe. Impresionant, nu?

     Cu alte cuvinte, anul acesta pot sta liniştită. Soţul, ajutorul meu de nădejde, îşi aduce ucenic (adică pe frate-su de 11 ani, ca de… se va însura şi el odată 😛 ).

Vă întrebaţi ce fac eu? Da, întrebaţi-vă, eu nu vă spun, eu doar scriu. 😀

23621418_1664041556974140_6498960414752040147_n

Poze din arhiva proprie si Farmec

Acest text a fost scris pentru SuperBlog 2017. Logo-compania-FARMEC_1504099339

 

 

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

1 comentariu

  1. […] De Sărbători, soțul face curațenie […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!