Prolident tehnologie

Digital dentistry este deja noua metodă stomatologică

Nu era greu de închipuit faptul că fiecare ramură a medicinei va îmbrățișa la un moment dat partea de digital. Și nu mă refer la social media.

Stomatologia este una dintre specializările ce folosește cu succes această metodă. Nu știu să vă spun dacă acest lucru crește prețurile serviciilor prestate de către stomatologi, sau pe de altă parte scade valoarea totală la final de lucrare complexă. Cert este că ajută și începe să fie din ce în ce mai accesată de către cabinetele dentare.

Un astfel de cabinet se află în Cluj. Puțin cam departe de punctul zero al țării și anume capitala. Ce-i drept, vă spun că nu am căutat în București, dar cu siguranță există această metodă și în cabinetele de aici.

*Tocmai distanța aceasta m-a determinat să scriu despre cabinetul ProliDent din Cluj.
*Pentru că merită cititorii să știe că o tehnologie nouă se folosește și în alte părți ale țării.
*Cu toții merităm tratamente de calitate, indiferent în ce colț al țării locuim.

De ce am ales să prezint Digital dentistry ca metodă stomatologică

Pentru că fluxul digital de muncă aduce un beneficiu real când este folosit în stomatologie.

Beneficiile principale sunt rapiditatea și precizia. Și cum orice metodă care scurtează timpul efectiv de tratament, de ședință în cabinet și suma plătită la final ne place, metodă este bună de un articol pe blog.

Deci, să detaliem această nouă metodă de Digital dentistry

Metoda este rapidă pentru că scurtează până spre jumătate timpul de execuție a unei lucrări. Asta înseamă atât bucurie din partea pacientului care își rezolvă problema mai repede, cât și profit pentru cabinetul ce folosește metoda, pentru că poate primi un alt pacient în timpul rămas „liber” prin folosirea noii metode Digital dentistry.


Precizia acestei metode este mult mai fidelă față de cea clasică. Mai ales în privința amprentelor, deoarece execuţia lucrărilor de amprentare poate fi mult mai bine controlată.

Practic un tratament cu această metodă presupune 4 pași:

1 Amprenta digitală
2 Designul digital al viitoarei lucrări protetice
3 Executia şi finisarea lucrărilor de către tehnicieni dentari
4 Aplicarea
lucrării protetice

Amprentarea se realizează acum într-un mod mult mai relaxat pentru pacient. Acesta nu mai este nevoit să simtă în gură acea plastelină ce îi poate ocupa după caz până la aproape întreaga cavitate bucală. Nu mai simte disconfortul creat de scoaterea acelui mulaj.

Notă personalăNu de puține ori am avut impresia că îmi scoate din rădăcină dinți sau lucrări realizate recent. Nu știu să spun concret de câte ori m-am abținut să nu vomit cu acea pastă în gură.

Folosindu-se amprentarea digitală întreaga procedură se limitează la aproximativ 5 minute. Asta și datorită aparaturii 3Shape Trios.

apaatura 3shape trios

Cu acest aparat scanarea întregii danturi sau a zonei de interes durează mult mai puțin.

Designul digital al viitoarei lucrări protetice se poate modela mult mai ușor în varianta digitală. Asta și pentru că se folosește un program special precum Exocad.

Nu recomand să căutați pe YouTube cum se folosește acest program. Mergeți la cursuri de specializare. Tutorialele de pe internet arată infinit mai puțin față de ceea ce înseamnă utilizarea acestui tip de program.

Execuţia şi finisarea lucrărilor de către tehnicieni dentari se va face într-un laborator diferit de cel clasic.

Într-un laborator specializat pentru fluxul de muncă digital tehnicianul tipăreşte în variantă 3D lucrarea protetică. Urmează să o frezeze din ceramică sau titan și să o sinterizeze din titan.

Toată lucrarea este precisă și rapid executată, finisată manual și individualizată pentru a corespunde celor mai înalte standarde.


Ultimul pas din procesul de lucru Digital dentistry este aplicarea lucrării protetice. Aceasta este verificată de medicul curant când ajunge în clinica stomatologică.

După ce sunt verificate materialele folosite, rezistența și eventual culorile dacă se potrivesc cu restul danturii, urmează poziționarea lucrării protetice la locul ei definitiv.

Ceea ce vreau să vă spun este următoarea idee:

Această nouă tehnologie are o mare aplicabilitate în:

Vizualizarea cariilor

prolident vizualizare carie

Vizualizarea în mod panoramic a întregii danturi

prolident vizualzare in mod panoramic


Vizualizarea design coroană dentară

prolident vizualizare coroana

Faptul că această tehnologie este folosită în Cluj este un plus pentru toți suferinzii din acea zonă.

Clinica stomatologică ProliDent din Cluj-Napoca a fost înfiinţată în anul 1996. Are un colectiv de 9 medici specializaţi și în continuă formare. Alături de tehnologia modernă în acest cabinet se oferă servicii de:


Estetică dentare
protetică dentară
ortodonție
stomatologie pediatrică
implantologie dentară/chirurgie orală
chirurgie maxilofacială
parodontologie
stomatologie restaurativă
endodonție.

Dacă aveți nevoie de servicii stomatologice puteți să îi contactați măcar de curiozitate. Oare tehnologia 3Shape Trios chiar este fără durere?

prolident

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: