Mă gândesc de ceva timp la plecarea din Bucureşti. La o mutare chiar şi definitivă. Dacă financiar nu ar fi o problemă, marea este chemarea mea. Asta şi poate pentru că pe plajă poţi să stai cât mai sumar îmbrăcat. 😛
O mare parte din copilăria mea am crezut că mare este tratamentul pentru sora mea. 🙁 Tratament recomandat de către medic. „Să ieșiți cu ea pe plajă la primele ore. Aerosoli la greu”.
Când am mai crescut și mi-am dat seama că la mare nu înseamnă numai tratamentul lu sor-mea, am început să o îndrăgesc și mai mult. <3 <3 <3 Simțeam mirosul mării de cum ieșeam din gara Constanța iar Satul de Vacanță era locul unde ne consumam energia seară de seară.
Dacă stau să mă gândesc bine, orașul nu îl cunosc, ci numai faleza, Satul de Vacanță și o parte din stațiuni. Delfinariul l-am vizitat mai răruț. Însă, asta nu însemnă că nu îi pot da o șansă orașului. Practic toți suntem datori cu o șansă pentru orice. Chiar și cu o casă nouă. 😀
Zona Constanța poate să ofere și cartiere rezidențiale. Acest lucru însemnă în primul rând vecini selecți, o pază și monitorizare. Cu aceste 3 lucruri poate începe călătoria ta sau a mea spre găsirea casei sau poate a apartamentului ideal.
Personal am copilărit la bloc și apoi m-am mutat la casă. Acum, nu mă văd locuind decât la casă. Să ies la masă în curte și să citesc o carte, să mâncăm prânzul în familie sub vie sau să ne bălăcim în cădițe în formă de bărcuțe. Să îmi plantez eu lalele crețe, crini și zmeură. Să îmi agăț la străşini mușcate curgătoare.
Toate acestea se pot face în orice casă cu curte pe care ți-o cumperi. Dar uneori, numai o casă nu mai este de ajuns.
Într-un articol trecut spuneam care sunt activitățile pe care le fac eu și familia mea pentru a păstra un mediu mai curat, mai sustenabil. Având atâta muncă de educare în spate și altă muncă de lămurire a soțului și a copiilor, nu mi-ar plăcea ca locul ce îmi poate deveni cămin să fie unul rece, neimplicat în urbanismul comunității, să risipească resursele naturale și să folosească materiale de slabă calitate. Până la urmă cumpăr o casă pentru „o viață”.
Și voi puteți să faceți o listă cu condițiile pe care doriți să le îndeplinească casa sau apartamentul unde doriți să vă mutați. Cu ele în mână puteți să vizitați centrele rezidențiale la pas.
Cum povestea mea este despre mutatul la mare, am căutat să analizez un nou cartier rezidențial: BOREAL PLUS.
De ce Boreal Plus?
Pentru că are un istoric bun în Constanța. Pentru că Boreal a fost primul ansamblu rezidențial construit în Constanța după 1989. Atenție, Boreal simplu. Boreal Plus este un proiect nou, ce aduce laolaltă 18 vile și 9 blocuri în mai multe faze de construcție. Toate acestea ținându-se cont de tot ceea ce ține de urbanism în zonă. Este vital ca locuitorul unei astfel de case sau apartament să beneficieze de cât mai mută lumină naturală, în acest fel se economisește curent, becuri și alte electrocasnice.
Este Boreal Plus în câmp deschis?
Ei bine, Nu. În zonă sunt facilități precum: spații verzi amenajate, grădiniță, parc cu locuri de joacă, grădină, spații comerciale precum magazinul Kaufland.
De menționat este și vederea panoramică spre lacul Siutghiol. De ești tânăr, sigur îți imaginezi X sau Y joc de rol cu acea priveliște peste lac. Chiar și mașina ta va sta cumințică în parcare. În total vor fi nu mai puțin de 811 mașini, dintre care 290 se vor afla într-o parcare etajată cu 4 etaje.
Per total, numărul locurilor de parcare depășește numărul total al locuințelor din centrul rezidentil. Unde ai mai văzut așa ceva in România?
Cu ce se diferențiază Boreal Plus de alte zone rezidențiale?
1.În primul rând prin faptul că el (Boreal Plus) este construit la standarde de eficiență energetică BREEAM.
Explicație:
Certificare BREEAM
BREEAM (BRE Environmental Assessment Method) reprezintă o metodă de evaluare a performanţei ecologice a clădirilor. Această metodă a fost elaborată în UK de către Building Research Establishment (BRE). BREEAM este cea mai utilizată metodă, folosită în prezent, de evaluare a impactului clădirilor asupra mediului. BREEAM reprezintă un standard pentru proiectare durabilă şi a devenit instrumentul principal de evaluare a performanţei ecologice a unei clădiri. BREEM este aplicabil atât pentru clădirile existente cât şi pentru cele noi., Sursa- auditeco.ro
2.Urmează vecinătatea Lacului Siutgiol şi a Lacului Techirgiol. Lacuri unde se pot desfășura o sumedenie de activități atât sportive cât și medicale.
,,Lacul Siutghiol este alimentat de apele dulci subterane ale Dobrogei și este cel mai apropiat lac dulce din lume faţă de o mare sau un ocean,,. Sursa ziuaconstanta.ro
3.Calitatea aerului este verificată de către Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului. În zona teritorială Constanţa există 7 puncte de măsurare a calităţii aerului, iar 3 se află în oraşul Constanţa. Valoarea medie este 2. Detaliile le vedeți în graficul de mai jos.
4.In decursul ultimelor luni primăria Judeţului Constanța a alocat contracte numeroase în varii sfere de interes. Cu alte cuvinte acestea sunt în proces de implementare.
Cu siguranţă doreşti să afli ca viitor părinte că o naştere prematură poate fi bine “administrată”. Un Ecocardiograf Doppler Color pentru neonatologie, achiziţie aparat radiologie neonatologie, Staţie centrală de monitorizare funcţii vitale cu 25 de posturi şi 25 monitoare vitale sau un incubator transport neonatologie vor face parte din aparatura medicală necesară în situaţii extreme.
Dar să dăm câte un exemplu şi din aria drumurilor sau a deşeurilor:
*Execuţie lucrări de construcţii de drumuri de acces la obiectivele nou construite în localităţile Ovidiu, Tortoman şi Deleni.
*Proiect „Fazarea proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Constanţa”
5.Daca eşti un iubitor de vieţuitoare marine, cu siguranţă te va încânta construirea unui nou acvariu sau extinderea Delfinariului.
Vrei să afli ce tipuri de vile și apartamente se găsesc în Boreal Plus? Hai să le enumerăm!
Vilele sunt de două feluri. Individuale și cuplate la calcan.
Explicație pentru ,,case la calcan,,:
Două clădiri vor fi alipite cel puțin unui perete care se numește calcan. Acesta trebuie să fie dezvoltat în anumite condiții și să fie întreținut pentru rezistență pe termen lung. Uneori poate fi soluția ideală în zonele cu reguri specifice de urbanism.
Vilele tip Aurora 1 sunt cuplate la calcan, au o suprafață de 167mp și o suprafață teren de la 325 la 458 mp.
Haideți să vă arăt și o scară interioară. Personal mă și văd coborând acele trepte îmbrăcată într-o super rochie de printesă. Sau de mireasă, căci cununia religioasă încă nu am facut-o. 😀
Vilele tip Aurora 2 sunt cuplate la calcan, au o suprafață construită de 167mp și o suprafață teren de la 320 la 446 mp.
Vilele Venus sunt individuale, au o suprafață construită de 171mp și o suprafață teren de la 315 la 441 mp
Blocuri cu un mixt de studiouri, apartamente cu 2 și 3 camere.
Cercetând cât mai amănunţit acest centru rezidențial, am aflat următoarele ,,date tehnice,,:
+Structura balcoanelor și a teraselor este etanșată hidro, termo și fono izolată.
+Ferestrele și ușile sunt executate din profile de PVC durabile cu film protector anti-zgâriere, ranforsate la interior, tip multicameră, având un coeficient maxim de izolare termică și fonică.
-Ușile și ferestrele sunt dotate cu o fantă de ventilație permanentă, prin sistemul inteligent de închidere și feronerie.
-Ușa metalică de acces în apartament, tocul și căptușelile au performanțe superioare la anti – efracție, anti – fonare și anti – fum, tip pasiv cu conservare de energie.
-Pereți exteriori au grosimea de 30 cm și izolație termică de 10 cm.
*Pereții dintre apartamente au grosimea de 30 cm.
*Pereții de compartimentare au grosime de 11,5 cm,
*Camerele de baie și bucătărie echipate.
*Camera de baie cu ventilație.
*Instalația de încălzire în pardoseală cu agent termic este controlabilă prin senzorii termostat din distribuitorul central de apartament și temostat de apartament tip wireless.
*În camerele de baie este prevăzut și un radiator electric port-prosop cu termostat, pentru asigurarea unei încălziri integrale și o uscare permanentă a aerului.
+Un kit pentru montarea aparaturii de aer condiționat este prevăzut și preinstalat în fiecare cameră.
+Instalațiile de curenți slabi includ fibră optică instalată pentru internet, interfonia video și acces controlul din exterior
+Circuite electrice separate pentru aparatele cu consum mare. Toate aceste specificații tehnice pot fi citite integral aici
Apartamentele au suprafețe vitrate mari, terase generoase, vedere panoramică spre Lacul Siutghiol și Marea Neagră.
Aceste apartament sunt și de tip Openspace. La parter pot avea grădina iar la etajele superioare o terasă generoasă.
Pe partea de sustenabilitate complexul rezidenţial Boreal Plus
A implementat:
-Colectarea selectivă și gestionarea deșeurilor
-Iluminat interior și exterior de eficiență ridicată
-Recuperarea și gestionarea apelor uzate
Proiectul va beneficia și de panouri solare.
Proiectul Boreal Plus include acces securizat și este completat de o gamă de servicii și facilități care anticipează nevoile pentru o viață urbană de calitate, de la parcări, boxe și acces securizat, până la spații office și comerciale.
Dacă dorești, poți să citești și aceste 3 motive orășenești pentru care poți lua în considerare mutarea în complexul rezidențial Boreal Plus?
1.Traficul vădit mai mic decât în capitală
2.Timpii morţi sunt clar mai mici raportaţi la numărul locuitorilor din oraş şi regiune
3.Posibilitatea să cunoşti mai repede specialiştii din varii domenii
Dacă prețul acestor vile sau apartamente este un impediment pentru tine, gândește-te la faptul că tu te vei muta într-o locuință cu încălzire în pardoseală, obiecte sanitare marca Ideal Standard, uși de la intrare metalice, parchet laminat, gresie porțelanată în bucătării și băi, pereți vopsiți cu lavabilă specială și cel mai nou model de tâmplărie Salamander. Uite, îți las și un ghid pentru soluții de finanțare.
Recent, Boreal Plus a fost premiat de către International Property Award, cu titlul Residential Development, ceea ce validează conceptul proiectului rezidențial drept unul de excepție.
Acum nu îți rămâne decât să visezi la noi apusuri de soare în casa ta.
La răsărituri oglindite pe chipurile copiilor tăi. La iepurași alergând veseli în grădină.
Sau cine știe, la o nouă afacere dezvoltată fix în mijlocul unei comunități selecte. Să fie un SPA? O școală de limbi străine? Un centru cultural educațional? Sau săli de evenimente și conferințe?
Nu îmi spune. Eu îmi notez pe lista cu dorințe o mutare la mare. Să fie oare în Boreal Plus?
Locul chiar e super fain! M-as muta, dar nu doar la mare, ci si la munte. M-as muta oriunde in afara de orasuk nostru. Suna cunoscut, nu? :)))
O daaaaa. Si la munte as sta o perioada pe an. Ceva in iarna si ceva in primavara spre vara.
Absolut minunat, eu m-as muta de asemenea la mare de …ieri. 🙂
Ce ma bucur 🙂
Si eu ma visez intr-o vila pe malul marii si dupa ce am vazut complexul Boreal Plus nu mai pot sa dorm. Mi-e dor de mare.
Si mie. Dar parca o vreau o perioada numai pentru mine, fara turisti.