Este sau nu înființarea unei livezi lucru pentru tineri?

Grădină frumoasă își dorește orice om gospodar. Orice femeie ce iubește florile. Orice bucătăreasă ce este mare maistru bucătar, cofetar sau patiser. O livadă însă își doresc prea puțini.

Înainte să îți înființezi propria livadă trebuie să fi un bun cunoscător al pomilor pe care dorești să îi plantezi. Să faci o analiză de sol, să cercetezi dacă în zonă mai are cineva, să te gândești bine ce variante de fructificare ai pentru recoltă. Ce dăunători au acei pomi, cum îi poți trata în caz de nevoie și eventual de unde îi poți înlocui.

livada mere rosii

Cu toate aceste cunoştinţe bine întipărite în mine poți porni la drum spre a înființa o livadă.

Dar dacă nu ai cunoștințe însă îți dorești foarte mult una și ești dispus să înveți din mers? Dacă nu ști ce îți trebuie, de unde se cumpără, dar ai un buget de alocat? Dacă ai auzit de cineva care se ocupă cu crearea și întreținerea livezilor, ai apela la ei? Sunt multe întrebări ce au sigur un răspuns. Totul ține de cel ce își dorește o livadă.

livada in floare

Personal, îmi doresc din ce în ce mai mult să mă mult din agitația orașului. Să scap de oameni insensibili, reci și chiar nesimțiți.

Îmi doresc o casă cu grădină mare. Și îmi doresc tare mult o mică livadă cu pomi diferiți. Asta și pentru că munca va fi constantă la ei.

Fiecare pom are un ritual de îndeplinit. De la 2 pomi în sus este deja prea mult pentru mine. Plus faptul că vreau fructe din primăvară până toamna târziu.

În livada visurilor mele am așa: un măr, vișin, cireș, cireș amar, smochin, prun, nuc și alun. Ar mai vrea copiii portocal și bananier. Dar eu zic că 8 pomi fructiferi diferiți sunt suficienți pentru o livadă personală.

Cred că v-aţi prins despre tema acestui articol și anume crearea și îngrijirea livezilor. Cum în zonele urbane nu se găsește spațiu necesar pentru a crea și îngriji propice o livadă, periferiile sau zonele rurale sunt ideale. Eventual chiar o casă la țară.

infiintare livada

În ultima perioadă au tot migrat către rural mulți tineri crescuți și şcoliţi în orașe suprapopulate. Acești tineri care poate chiar au posibilitate să lucreze de oriunde din fața unui calculator își doresc o cât mai rapidă conexiune cu natura. Ei știind procesul creării și implementării unui proces, indiferent de natura lui, sunt conștienți că singuri nu au cum să pună bazele unei trainice livezi.

Acești tineri care știu să caute ajutorul profesionistului nu vor pune la îndoială metodele folosite pentru că pot apela oricând la Google pentru a verifica activitatea făcută de către acest profesionist.

Există atât de multă informație pe internet încât găsirea unui profesionist sau verificarea muncii lui nu mai este o greutate.

Un astfel de profesionist găsiți la Casa Pronto Garden. Să nu credeți că se apelează la un profesionist numai când aveți nevoie de Design Peisagist. Este total eronat.

lucrari in livada

Trăim în perioada în care trebuie să îți gândești bine grădina când vrei să ți-o amenajezi. Irigat, spațiu învecinat, iluminat, spațiu de depozitat ustensilele de grădinărit. Ce mai, ai nevoie musai de un profesionist. Acesta poate fi acel ajutor de început pentru a lua startul în noul tău hobby sau chiar mică afacere de familie.

Cu siguranță nu o să înveți tainele livezilor într-un an. Activități precum trasarea, pichetarea, săpatul gropilor şi plantatul efectiv se pot face și câte 2-3 ani la rând, în funcție de prinderea puieților sau de mărimea livezii.

De vei apela la serviciile Casa Pronto Garden poți opta pentru arbuştii ce pot fi puşi la dispoziţie de către ei. Arbuști pentru care se oferă garanţie de bună execuţie până la înverzirea plantelor.

Ulterior Casa Pronto Garden se poate ocupa de tăieri ale coroanei, tăieri pentru imprimarea creşterii vegetative, toaletări de întreţinere, tăieri de corectare a coronamentului sau executarea tratamentelor fitosanitare pentru boli şi dăunători.

Dacă nu te pricepi încă cu îngrășămintele, Casa Pronto Garden te poate ajuta cu îngrăşăminte foliare sau granulare. Dar, cel mai bine îi poți contacta tu.

contact casa pronto garden

În acest fel stabiliți de comun acord ce fel de parteneriat veți avea. Cert este că o livadă este pe cale să se înfiinţeze.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ai peste 45 de ani? Ești perfect pentru personal îngrijire bătrâni în Gemania

mar mai 4 , 2021
Munca în străinătate nu este niciodată ușoară. Mai ales dacă nu pleci cu un contract legal, cu o consultanță și sprijin constant pe toată perioada desfășurării contractului de muncă. Țara care pare că a dat milităria jos din pod și încă o menține acolo, este Germania. A se înțelege că […]
ingrijire batran
%d blogeri au apreciat: