Ca potențial client al unui centru medical, fitness, spa sau salon de înfrumusețare, un aspect esențial pentru mine este curățenia și igiena. Vreau să mă simt în siguranță și să am încredere că personalul respectivului centru respectă toate normele și procedurile de curățenie și dezinfectare.
Mă gândesc la copiii mei care au dermatită atopică. Dacă eu ajung într-o locație cu igienă precară pot aduce acasă diferiți microbi și bacterii ca purtător.
Un prim aspect pe care aș dori să-l văd în acest sens este folosirea de consumabile medicale de unică folosință precum consumabile din hârtie ca role cearceaf, halate și pijamale de unică folosință, dar și botoși și mănuși. Astfel, sunt sigură că nu există riscul contaminării cu diverse microorganisme și că se asigură o igienă perfectă atât pentru pacienți, cât și pentru personalul care lucrează în centru.

În plus, ar fi ideal să se folosească dezinfectanți puternici și să se respecte o programare riguroasă de curățenie, astfel încât să se asigure o curățenie perfectă și constantă a spațiilor comune și a celor de lucru. Covoraşele antibacteriene sunt în aceste locații foarte utile pentru a preveni intrarea murdăriei și a microorganismelor din exterior.
Eu aș propune acestor centre să facă intrarea la toaletă pe o ușă și ieșirea pe altă ușă unde se va pune un astfel de covoraș antibacterian. În acest fel mizeria și microbii de la toaletă rămân la toaletă. 😉
În aceste centre ar fi bine ca curățenie să se facă după un anumit program, înainte sau după programul de lucru sau chiar închizându-se ocazional un culoar sau etaj în timpul curățeniei. Substanțele pentru curățenie și dezinfectare sunt uneori puternice și pot crea dificultăți de respirație în unele cazuri, atât pentru personal, cât și pentru pacienți sau clienții locațiilor.
În cazul centrelor medicale și de laborator, echipamentele de protecție, precum măști, ochelari și combinezoane sunt esențiale, iar respectarea măsurilor de distanțare socială și dezinfectarea constantă a echipamentelor sunt la fel de importante pentru a preveni răspândirea infecțiilor.
Îmi amintesc de când eram mică și mergeam la stomatologie la o policlinică de cartier cum adunau instrumentarul folosit în cabinete și le duceau la un aparat de sterilizat. Plecând de la această idee, aș vrea să știu că aparatura medicală ce poate fi sterilizată este adunată de un personal special pregătit în acest sens și sterilizat într-o cameră/laborator special pregătit în acest scop.
De asemenea, consider că este important ca personalul centrului, restul personalului, nu mă refer în această idee la cel de curățenie, să fie bine informat și pregătit în ceea ce privește procedurile de curățenie și dezinfectare, astfel încât să fie capabil să ofere pacienților toate informațiile necesare și să ofere o experiență plăcută și confortabilă.
Pentru mine personalul de la curățenie nu înseamnă persoane de vreo etnie anume sau de vârsta pensionării. Pentru mine un personal calificat, chiar și pentru curăţenie, este un om care știe ce folosește, ce conține, care sunt produsele potrivite de folosit în completarea sau asocierea produsului de curățenie și/sau dezinfectant , să folosească și el echipament de protecție sau de unică folosință.
Să țină cont de faptul că în acel centru pot veni copii care au tendința de a pune mâna pe orice, apoi duc la față sau guriță. Respectând cantitățile recomandate pentru o bună utilizare a produselor de curățenie și/sau dezinfectare, se poate evita o posibilă dermatită de contact în cazul persoanelor mai sensibile, cu precădere copii.
Personalul de la curățenie nu consider că are nevoie de 8-9 ore de lucru consecutive dacă se ține cont de ideea menționată mai sus și anume de a se face curățenia/dezinfectarea înaintea începerii programului, după terminarea programului, sau local, închizând accesul la un anumit culoar, etaj din cadrul centrului.
Pornind de la ideea că se lucrează cu substanţe puternice în curățenie și dezinfectare, o perioadă mare de lucru cu acestea vor duce la îmbolnăvirea personalului pentru această activitate. Nici măcar sporul de toxicitate nu va ajuta dacă se ajunge la probleme grave de piele sau respiratorii.
De ce am specificat asta? Pentru că recent am fost client într-un centru de masaj din Bragadiru.

După cum îmi este firea am ajuns cu câteva minute înainte de programare, care din întâmplare era prima pe ziua respectivă. M-a întâmpinat o angajată care dădea cu mopul. După înfățișare și echipament am crezut că este personal de curățenie, dar în 3 minute am aflat că este și persoana care îmi va face masajul. Jur că am vrut să o întreb dacă s-a spălat bine pe mâini…
În concluzie, ca potențial client, îmi doresc să văd aceste aspecte (enumerate mai sus) îndeplinite într-un centru medical, fitness, spa sau salon de înfrumusețare pentru a mă simți în siguranță și confortabil. Din acest motiv recomand cu încredere magazinele ce au o gamă variată de consumabile medicale, produse de unică folosință și dezinfectați.
Dacă găsești magazinul potrivit, nu vei simții tu, ca proprietar de afacere că faci o cheltuială mare, deși ea va fi recurentă, posibil scalată dacă îți faci treaba bine.
O astfel de afacere este ADAR UNIC SOLUTIONS SRL, proprietarul Medicale-Shop.ro. Îl poți folosi pentru a achiziționa consumabile medicale și dezinfectanți de calitate superioară pentru a asigura un mediu curat și igienic.

Curățenia și igiena sunt cheia pentru a ne simți în siguranță și pentru a avea o experiență plăcută și eficientă!
Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2023