Maşina ideală (P)

România, Bucureşti

     Un traseu Şoseaua Sălaj- Voluntari se poate lăsa cu înjurături, nervi şi maşina zgâriată. Ai vrea să ai mai mulţi ochi, mai multe urechi, atenţie distributivă şi în acelaş timp să te relaxezi, dar cei 2-3 copii ce îi ai pe bancheta din spate, nu te lasă.

Când mâna omului crează

     Omul a fost şi va fi mereu inventiv. Dar nu a ştiut în ce se bagă când a creat minunăţia numită popular „maşină”. Fiecare astfel de ustensilă, căci este o ditamai ustensila, a fost creată perfect în momentul ieşirii pe banda de producţie. Dar… până în momentul în care îşi găseşte şi proprietar, apar diverse alte ustensile ce te ajută în utilizarea mai bună a maşinii, indiferent că este proprietate personală sau de firmă. Aceste mici obiecte se numesc generic „gadgeturi”.

Când gadgeturile întâlnesc maşina

     În momentul de faţă, gadgeturile sunt considerate cool. Sunt atât de apreciate, încât îşi fac apariţia peste tot în viaţa cotidiană.  Dar gadgeturile de tip auto, sunt un mix de tot ce vrei tu, într-un obiect micuţ. Navigațiile multimedia, îți permit să accesezi cele mai noi aplicații de Android direct din mașină, să ai mai multă libertate la condus și vizibilitate la parcare.

Cum foloseşti în viaţa reală gadgeturile auto

     Ai o maşină VW  şi o familie cu 2 copii pe care te străduieşti să îi duci zilnic la grădiniţă. Programul tău este în general casă-grădi-serviciu-grădi-casă. Asta dacă toate astrele maşinii sunt cu tine, iar constelaţiile vecine de autoturism nu au nimic împotriva ta.

     Toată lumea ştie că doi copii în maşină îşi găsesc mereu ceva de făcut în aşa fel încât să îţi distragă atenţia de la condus. Un gadget ce poate fi folositor, dar utilizat cu moderaţie este monitorul tetieră.

Acesta se montează în locul tetierei de către fabrică şi asigură divertisment multimedia pentru călătoriile cu maşina. Se conectează la sistemul de navigaţie dedicată. Funţionează şi  împreună cu tuner tv. Astfel, poţi să pui desene animate sau videoclipuri speciale pentru copii şi să speri să stea cuminţi până la destinaţie.

     În completarea gadgeturilor, vine  un sistem de navigaţie auto la care poţi adăuga diverse opţiuni, ce te pot scuti de multe inconveniente, începând de la hărţi GPS

vizualizate tip 2D şi 3D, împrietenite cu Waze. Când prinzi coadă mare de la 11 Iunie şi până treci de rondul de la Unirii de Sf-ul Dumitru, Waze te poate ajuta să ocoleşti aglomeraţia. Această unitate  de navigaţie vine echipată cu chipset bluetooth, ce oferă posibilitatea de a folosi telefonul prin handsfree. De asemenea, rămâi cu mâinile pe volan şi poţi forma un număr, răspunde, încheia un apel, poţi accesa agenda telefonică sau reda audio de pe telefon. Dacă îi adăugăm şi cameră marşalier, în momentul alegerii modului marşarier, comută automat pe cameră. Ai şi widget cu vremea. Partea cu Android Market şi WIFi nu prea sunt de acord cu ele. Ori conduc, ori navighez pe internet.

     Un alt gadget util, este senzorul de parcare, la care pot adăuga oglindă retrovizoare neagră cu ecran LCD.universala

Edotec.ro este magazinul online unde poţi găsi cele mai practice gadgeturi, cu cel mai diversificat stoc de produse In Car Entertainment din România, cu peste 3500 produse disponibile. Aici, am găsit pentru maşina noastră de familie următoarele produse: monitor tetieră 10″, Tuner TV DVB-T2, navigaţie dedicată, cameră marşalier, senzor de parcare. Tuner-ul este ajutat de cele 59 de emiţătoare din întrega ţară, ce acoperă o suprafaţă de aproximativ 83,5%, conform statisticilor prezentate de către  Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A. Tetierele oferite spre vânzare de către Edotec, au display lcd simple sau cu dvd inclus, normale sau cu touch screen.

     Firma Edotec oferă suport tehnic dedicat, pentru instalare sau orice fel de întrebări privind produsele comercializate. Serviciul de montaj naţional se poate efectua cu ajutorul celor peste 150 de montatori  autorizaţi. De asemenea, livrarea este gratuită pentru majoritatea produselor ce sunt testate înainte de expediere. Posibilitatea de a achiziţiona aceste gadgeturi în 9 sau 10 rate,  poate este unul din motivele pentru care clienţii revin la acest magazin online.

     Cu siguranţă nu sunt prima şi nici ultima mămică ce are 2 copii în maşină. Tehnologia modernă mă ajută să am o mai mare grijă de cei ce merg cu mine în autoturism. Pot în acest fel să mă concentrez la drum şi cine ştie, poate şi la o reţetă de prăjituri. Recomand cu încredere gadgeturile, Edotec şi maşinile cu Inspecţia Tehnică Periodică făcută pe bune, nu pe „bani”.

Acest text a fost scris pentru SuperBlog 2016

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: