O mie și una de … arome!

     „Cu toții am băut măcar o dată cafea la ibric. Gustul puternic și aromat este inconfundabil! Originalitatea cafelei turcești nu constă însă în sortimentul de cafea, ci în tehnica folosită pentru preparare.

     Arzum Okkreînvie tradiția cafelei turcești la ibric, aducând aroma deosebită și procedeul de preparare în secolul 21. Bogata tradiție moștenită este acum racordată la rigorile tehnologice, astfel că poți savura 500 de ani de experiență în prepararea cafelei direct în ceașcă. Gustul și aroma sunt unice, întâlnite doar în Turcia. Totul este 100% natural: doar apă și cafea!” Așa începea raportul noului Agent 007 din data de 4 octombrie 2015.  Tocmai ce se întorsese la Londra din ultima sa misiune în Orientul Mijlociu. Misiunea sa era să găsească elixirul turcesc care avea cele mai căutate 6 proprietăți: te poate face un atlet mai bun, reduce stresul, este bun pentru ficat, mai ales daca ești consumator de alcool, te poate face mai fericit, reduce șansele de a face cancer de piele  și te poate face mai inteligent. Cu alte cuvinte, era exact ceea ce avea nevoie un agent special.

       Povestea începuse așa:

      Plecase de la Londra cu o răceală, după un alt proiect în care fusese implicat: căutarea unui leac natural împotriva gripei și răcelii. Odată debarcat în Istambul și

Istambul-359prins în mulțime, nu a mai reușit să ajungă la hotel, ci a fost împins către bazar. Fiecare își striga marfa pe limba lui și se gesticula frenetic. Singurul lucru pe care îl înțelegea era cuvântul „negru” și imaginea unei cești. Obosit și încă răcit, a crezut căcafea este vorba despre un ceai negru.

Face semn către un turc ce gesticula frenetic și se așeză la o masă arătând un deget, în semn că vrea o ceașcă și el. Nu durează mult că acesta vine cu ceașca aburindă și i-o așează în față, apoi îi spune într-o engleză perfectă:

– Prima este gratuită, oferită de  Magazin online cafetiere , au la reduceri cafetiere ARZUM. okke5

     Apoi îi zâmbi și își reluă locul la stradă și începu iar să gesticuleze către trecători.

     Agentul rămase uimit, dar încercă curios cafeaua care îl îmbia cu aroma ei deosebită. Deodată se simți precum sultanul din „O mie și una de nopți”. Nu realizase că masa la care se așezase avea scaunul în formă de divan. Sorbea încet din cafea și simțea cum căldura îi încălzea gâtul și îi desfunda nasul. Aroma se juca energic pe limba lui iar mirosul ieșea când pe o nară când pe alta. Nu a știut cât i-a luat ca să termine ceașca, dar a observat că se înnoptase și astfel fu obligat să caute cazare. A doua zi a revenit la cafenea, de data aceasta arătându-i bani turcului, ca să știe că o să-i plătească consumația. Iar a pierdut noțiunea timpului și a realizat orele trecute când și-a dat seama că îi trecuse răceala. Se simțea cât se poate de bine. Pentru a verifica efectele cafelei, a mai stat câteva zile în Istanbul, iar la plecare l-a întrebat pe turc cum poate să își facă și el o cafea la fel de bună. Ospatarul i-a întins atunci un pliant:

logo

     Agentul îi mulțumi turcului, își luă bagajele și plecă spre aeroport. Când ajunse în sala de așteptare, deschise tableta și începu să scrie raportul misiunii sale.

Arzum Okka -Articol scris pentru SuperBlog 2015

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

1 comentariu

  1. […] O mie și una de… arome! […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: