Din lumea celor ce folosesc curent

De mică, în casă am avut televizor, frigider, maşină de spălat şi mixer. Televizorul nu mai ştiu sigur dacă era color sau nu. Amintirea este în ceaţă. Maşina de spălat era destul de veche şi îţi făcea şi permanent dacă nu ştiai să o foloseşti. Frigiderul şi mixerul au fost bune, atât timp cât au mers. Nu am auzit-o pe mama cu vreo reclamaţie legată de ele.

Când a făcut creditul, aveam 15 ani. Cumpărase frigider, maşină de spălat şi blender noi. Singurul obiect folosit, a fost blenderul. În instrucţiunile lui, era şi o reţetă de maioneză. Una chiar delicioasă. Maşina şi frigiderul au rămas în ţiplă până la terminarea ratelor. Cineva o păcălise că dacă nu îşi plăteşte ratele, o să vină să îi ia marfa comandată. De aceea le-a ţinut în ţiplă. Să nu se trezească cu pagube mai mari.

Când am făcut 20 de ani şi s-a deschis un nou centru comercial în Berceni, mi-am luat primul meu epilator Philips. L-am îndrăgit atât de tare, încât şi dacă plecam o zi de acasă, el nu îmi lipsea din bagaj.

   logoAnii au trecut, timpul este muult prea importat pentru a-l irosi. Așa am descoperit magazinul MarketOnline.ro. Acolo am găsit reduceri la electrocasnice. Ultimul lucru care îmi lipsea în casă anul trecut, era un robot de bucătărie

Adunasem de-a lungul anilor destule consumatoare de curent: P. Aveam pe lângă frigider, aragaz electric, maşină de spălat, blender, prăjitor de pâine, toaster, mixer, epilator, feon, cuptor cu microunde, aparat de masaj, calculator, telefoane mobile performante, tableta de 10.1, maşină de cusut electrică, boiler, hotă, tensiometru, congelator, şi cred că or mai fi câteva.

Fiecare din aceste obiecte, m-au ajutat la economisirea timpului. De la programul maşinii de spălat de 15 minute, la blenderul care face maioneza în 30 de secunde, fierul de călcat ce are o presiune a aburului de spui că eşti în saună, maşina de cusut care bâzâie precum o albinuţă, toate sunt preferatele mele. Le-am ales cu drag, le întreţin constant şi chiar le vorbesc. Unele obiecte le păstrez în cutiile lor atât timp cât nu le folosesc. Mereu sunt gata de acţiune, îşi fac treaba impecabil şi nu le-aş schimba cu altele decât în caz de forţă majoră.

Atât timp cât lucrez, am un salariu. Nu ştiu dacă este suficient sau nu, de aceea prefer să investesc în ceva de calitate. Mă informez mereu înainte de a cumpăra ceva. Să fie economic la curent, să fie util în casă în mod constant, să fie de dimensiuni acceptabile, să aibe un aspect plăcut şi să fie la un preţ acceptabil.

Nu ştiu cum ar fi viaţa fără ajutoarele mele din casă. M-am obişnuit să fie acolo pentru mine. Uneori, mai pleacă şi în vizite, în cazuri excepţionale. Mă gândesc la ele ca la nişte copilaşi plecaţi în excursie, ce aşteaptă să revină acasă.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015

Lasă un răspuns