protectie la munca

Ați folosit produse de curățenie din magazine cu produse de protecția muncii?

Ţin minte că prima vizită la service-ul unde am lucrat mi-a lăsat o impresie proastă. Vedeam numai mizerie peste tot şi îmi era cam silă să mă deplasez pe acolo pentru a nu mă murdări.

Garajul era locul groazei pentru mine iar recepţia era locul semi curat. Spun semi curat pentru că mereu se găsea un client să murdărească cu te miri ce sau o ploaie, ninsoare ori lapoviţă se prelingea de pe fiecare om ce intră în recepție.

După vreo săptămână, când am învăţat să merg precum un flamingo sau o barză veritabilă trecusem de la rochiţa de birou la blugi şi adidaşi pentru siguranţa hainelor mele şi a bugetului personal.

Vine ziua de curăţenie generală şi mă pune şeful să fac listă cu ce este nevoie pentru curăţenie, de la obiecte de protecţie la auxiliare. Fac o listă cu ceea ce folosesc acasă dar trec produse mai agresive şi o înmânez şefului. Acesta rămâne mască când vede ce am scris şi dă să mă certe dar se opreşte cu gura deschisă apoi îmi spune calm: “Şti că lucrezi într-un services şi nu într-o casă?”

Deci mintea mea de gospodină de duce la colţ şi mă simt acel elev ruşinat că nu a învăţat lecţia. Îmi venea să ţip “da ce produse de curăţenie foloseşti de mă crezi depăşită de situaţie?” dar nu am zis.

Mă ia şeful de mână şi mă duce în services. “Nici mama lui Axion nu scoate unsoarea asta. La fel cum lavetele tale de bucătărie nu spală geamurile de la maşini. Nici crema ta de mâini de la Avon nu este bună pentru mâinile afectate de soluţii şi frecuşul cu piesele.”

Apoi ne întoarcem în recepție şi îmi deschide un site cu produse de protecţia muncii. Mi-a spus că mă documentez şi să îi găsesc un altul pe care îl consider potrivit cu munca ce se desfăşoară în services.

Şi stau eu şi bântui în sus şi în jos pe Google până găsesc magazinul online Ronsalprotect. Intru pe categoria CURATENIE şi analizez produsele şi cantitatea lor. Ţin cont de produsele menţionate de şef mai devreme şi mă uit la Lavete, Gel pentru curăţarea mâinilor şi Cremă de mâini.

pentru curatenie

 

rola de lavete industriale

 

 

Nu m-am oprit aici şi am observat acel suport pentru rola de lavete şi rola de prosoape de hârtie. Acei 295 m mai că îi doream şi la mine în casă. Ulterior am aflat că nu este o hârtie care să absoarbă apa ci una care să reţină murdăria, gelurile, uleiurile folosite.

 

 

 

 

Tot aşa şi cu setul de textile din bumbac pentru curăţenie. Nu sunt încă sigură că se referă la praful din recepţie sau la alt ceva. Stai puţin, uite explicaţia:
***saci de 10 Kg cu tricouri cu mânecă scurtă şi lungă, bluze mânecă lungă second-hand.

Cu siguranţă aceste bluze ar fi de dat în services la mecanici. La cât se murdăresc ei (fără voia lor) aceste bluze sunt cam de unică folosinţă  😀

Decid să mă uit mai bine şi la descrierea rolei de lavete industrial. Cum mama măsii să nu fie ca cele din bucătăria mea?
[…]
Deci nu, nu sunt. Are şi şeful dreptate cu ceva. Uite sunt potrivite şi pentru industria auto. Bine, nu avem noi aici o industrie, numai un mic loc de peticeală         😀

Ia să caut eu puţin şi la Informaţii utile, mereu găsesc acolo informaţii de aur. Uite au şi certificări Oeko-Tex® Standard 100. Foarte interesant. Pentru cine nu ştie, acesta este un sistem de certificare la nivel global pentru produsele textile fabricate din materiale evaluate ca fiind inofensive pentru sănătatea umană.

certificari textile

 Adică această firmă produce îmbrăcăminte de protecţia muncii şi personalizată şi de calitate, recunoscută la nivel de 17 institute de testare. Foarte interesant, mai ales când mă gândesc că această firmă îşi are sediul într-un sat şi anume Dragodana.

dragodana
Vine şeful la pauza de masă (a lui, nu a mea, că eu nu prea mai am burtă de când lucrez aici) şi întreabă de firmă. Îi arăt şi îmi spune că este mulţumit, dar tot odată îmi spune că mâne vine comanda de la această firmă. Mirată întreb care comandă, că eu numai am căutat.
“Comanda dată de mine în timp ce clientul pălăvrăgea în services. Nu stau să ascult toţi obsedaţii de maşini cum o spală ei cu şamponel delicat.,,

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!