Dacă bucătăria mea ar putea să vorbească ar spune: „Mai du-te și la restaurant. M-am săturat de tine.”Salutare, astăzi scriu despre bucătăria mea ideală și despre produsele Franke ce au crezut electrocasnicele mele că mi se potrivesc. Bucătărie (camera actuală) ce în prealabil va fi pusă la dospit cu vreo 2 kg de drojdie pentru a putea încăpea mobilierul, aparatura electrocasnică și spațiu de mișcare necesar pentru o găteală în siguranță.

Înainte de a începe să vă înșir ce ar spune bucătăria despre mine, vă rog să mă lăsaţi câteva clipe pentru a posta link-ul unui colaj de muzică de saxofon. Aș avea rugămintea să îl deschideți în paralel cu citirea acestui articol.


Ok, acum dacă am creat și o atmosferă de taclale, să începem.

Am carențe de FRANKE în bucătărie

Bucătăria pe care o folosesc în acest moment are dimensiunile unei camere. Însă, nu este bucătăria mea, ci a surorii mele, aranjată după gustul ei și nevoile ei.

Să nu exagerez, dar cred că gătea numai duminica. Ceea ce nu pot spune în prezent că se mai întâmplă acest lucru. Mai ales că am avut o perioadă de 1 an în care am fost 5 persoane în casă. 5 persoane împărțite pe 3 nevoi alimentare diferite. Rezultă găteală multă și tare plictisitoare dacă nu ar exista o Jamila sau Gina Bradea.

Notă personală:

În noua bucătărie ridică (fixează) la loc sigur o tabletă de 10 inchi pe care se vor vedea numai rețetele celor două profesoare menționate mai sus. Datorită lor carantina și izolarea la domiciliu nu a fost precum un post lung.

Acomodarea într-o bucătărie de familie fără copii

Tot în pandemie mi-am dat seama că este tare rău să nu locuiești în casa ta. Dar mai ales să ai mobila pe gustul proprietarului. Nimic, dar nimic din casă și mai ales bucătăria nu mă ajută. Acomodarea este anevoioasă și se termină destul de des cu un ceva gătit ca și desert în ideea de a suportat și ziua aceasta.

Dar acel desert va fi făcut cu o mâncare în prealabil, ca nu cumva să creadă minorii că este bine să mănânci dulciuri pe burta goală (lăsăm această posibilitate adulților).

Telefoanele, acel ceva mic, bun la toate

Între timp mai lăsăm telefoanele la încărcat în bucătărie, asta după ce vedem de 20 de ori o rețetă de gogoși răsucite sau de cozonac pufos. La cozonac mi-a ieșit momentan numai gustul. Aspectul este în întârziere…

Arhiva personala

Cum spuneam și mai sus lăsăm telefoanele în bucătărie. Într-una din zile am pornit o rețetă de ruladă fără coacere apoi am fost strigată de către copii să văd cum unul dintre ei s-a transformat în robot punându-și coșul de rufe în cap.

Și m-a uitat sfântul internet în camera copiilor, asta și pentru că nu aveam nimic ce necesită prezența mea urgentă. Făcusem aluatul de pâine și acum aștepta cuminte pe calorifer să se umfle în bule până la sunarea alarmei. Deci acum eram examinator de roboți. De aș fi știut eu ce se întâmpla în bucătărie, poate plecam mai repede 😀


Complotul celor din bucătărie

Necunoscute sunt căile curentului. Nu știu cum aparatura din bucătărie a prins frică de telefonul meu. Cum deschid YouTube parcă începe să tremure. Mai că îmi spune că nu a apucat să se răcească după găteala de ieri și astăzi vreau și bonus. Adică după 3 feluri de mâncare mai pun și de un desert, chiar de o fi el fără coacere.

Tot așteptând aparatura să se termine clipul cu rulada, s-a prins de faptul că acel clip rula în buclă. După cel de-al patrulea „Vă urez poftă bună” ușa de la cuptorul cu microunde s-a deschis ca din senin cauzând căderea telefonului pus fix deasupra ușii.

După câteva clipe de suspans, aragazul, cuptorul cu microunde, toasterul și blenderul au început a se bucura. Motivul era răsturnarea telefonului cu fața în jos, cumva afundat în șorțul de bucătărie ce acoperea sonorul.

Uralele s-au oprit brusc când în geamul cuptorului cu microunde reflecția mea părea să anunțe revenirea în bucătărie. După ce „pericolul” a trecut un rapid brainstorming s-a desfășurat precum le trece curentul prin cabluri.

Pe fondul ideii că negătita asta vrea să recupereze și lunile state în burtă la mama ei, electrocasnicele din bucătărie au decis să îmi creeze locul perfect unde eu să mă simt bine, să doresc să mai lenevesc în fața unei căni de cafea și să gătesc mai puțin. Toate acestea în ideea de a se relaxa și ele, sperând să fie donate cuiva ce cu siguranță gătește mai puțin decât mine.

Și ce să vedeți. Deși nu mă au la motor (inimă), toate cele s-au gândit și la sănătatea mea. S-au gândit la produse ce pot fi poziționate în așa fel încât să îmi protejeze spatele, să evit prea multe aplecări. Dar au făcut și o listă cu recipiente de depozitare transparente și separat cu sertare late pentru instrumente de bucătărie pe care să nu le mai înghesui în categorii de produse nepotrivite.

Au citit ele, electrocasnicele cum că ar fi bine să îmi montez în serie aparatura, pentru un aspect estetic deosebit.

Propuneri spre rezolvarea carenței de Franke-ită

Încă nu știu dacă de lene sau din grabă au ales de la Franke electrocasnicele și baterie bucătărie. A, și chiuvetă Franke, logic. Plita, cuptorul şi hota sunt din gama Mythos.

Încă nu știu dacă au vrut să mă trimită în lumea miturilor sau să mă scoată pe mine din mitul care spune că femeia care stă acasă cu copiii trebuie să fie bună la toate, mai ales la gătit, că de, dragostea trece prin stomac. Asta îmi aduce aminte de vorba lui Alin, primul meu născut dintre gemeni:

Arhiva personala

Prima pe listă este chiuveta ce mai mereu stă plină, iar pe margine îi pun într-un echilibru precar cănile de cafea. Modelul propus se numește TECTONITE SID 611-780 COFFEE.

Sursa FRANKE

Bonus, mi-au sugerat că nu ar fi rău să pun o chiuvetă suplimentară pentru copii. Eventual una la înălțimea lor, eliminând scaunul veșnic de lângă chiuveta plină sau drumurile la baie pentru a se spăla pe mâini la bateria de la cadă. Dacă stau să mă gândesc puțin, nu este rea ideea. Ar intra și în categoria de mici responsabilități date copiilor: spălatul propriilor vase folosite.


Baterie bucătărie tip duș a propus mai departe blenderul, pentru că lui îi place să se bălăcească mult, dar nu crede că va ajunge vreodată în cadă. Deci vrea să facă duș în chiuvetă.

Sursa FRANKE

Cuptor Mythos FMY 99 HS XS Inox satinat – finisaj cristal negru a propus aragazul ce uneori se poartă ca un balaur ce scoate flăcări enervat.

Felul cum își încruntă butoanele de fiecare dată când spun că bag o friptură la cuptor și mai fac un ceva pe aragaz mă face uneori să cred că acuși îmi arde mâncarea, doar doar scapă mai redere de mine și poate dau și eu o comandă de pizza.

„Treceți două fraților”, a spus tot aragazul, pentru că mereu mă plâng că trebuie să aștept să se termine gătitul din cuptor pentru a pune și pâinea la copt.

Arhiva personala
Sursa FRANKE

Ibricul, ăla micuț și destul de nou în bucătăria mea, bag de seamă că l-am speriat nițel. A auzit de Mașină de cafea Mythos FMY 45 CM XS Inox satinat – finisaj cristal negru. O vrea pentru mine pentru a fura și el ceva meserie pentru când va crește mare. Cică vrea să impresioneze mamele fetelor cu care vor ieșii în lume ai mei băieți.

Ce să spun, bine că vrea să învețe. Însă acea mașină cu siguranță va fi folosită numai de mine și ocazional pentru musafiri. De, domnul soț este adeptul lui 3 în 1.

Sursa FRANKE

La plita Mythos FMY 808 I FP BK Cristal Negru s-a gândit tot domnul balaur aragaz.

Sursa FRANKE

Bonus, și pentru domnul soț o bucată, dar modelul cu hotă încorporată. De, domnul soț este începător în ale gătitului și accidente tot sunt. Măcar mirosul să dispară repede.

Sursa Franke

Hota principală a propus-o toasterul. Cică stă prost cu FIERea și vrea eliminarea rapidă a mirosurilor. Modelul se numește MYTHOS FMY 907 MG BK. Arată destul de elegant și poate fi lejer confundată cu un televizor de la distanță.

Sursa FRANKE

O bucătărie FRANKEită nouă cere și accesorii noi

La final blenderul a spus că vreo 3 dulăpioare cu multe sertărașe transparente ar fi suficient pentru condimentele mele.

Numai pentru condimente, să punctez și eu. Asta și pentru că am cumpărat anul trecut tot ce era din zona arabă, marocană, în materie de condimente de la supermarket. Pungi, punguliţe, plicuri, butoiaşe și mixuri inedite le am acum într-o cutie destul de generoasă.

Aștept ziua când cele menţionate mai sus vor poposi în bucătăria mea dospită între timp, modificată și pe partea de pereți. Musai doi pereți vor fi din sticlă (uși glisante). Una spre curtea din spate ivită cu flori de regina nopții și una spre curtea din față, de la intrare, unde tronează acea masă mare din plastic pe care mai luam masa sub vie.

Voi pune acum și acest articol la așteptat împreună cu mine. Îl voi continua în ziua când FRANKEteria mea va fi completă și gata de utilizat. Tot ce vreau să aud de la produsele FRANKE sunt următoarele cuvinte: „Ce gătim astăzi? Dăm o căutare după Jamila pe Youtube?”

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2021

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: