Revelion în Africa de Sud

Bună dragilor,

Într-un articol trecut vă spuneam că vreau să plec departe. Ei bine, acum vă spun că am găsit destinaţia ideală pentru Revelion. Şi nu o locaţie de tip restaurant, ci un Revelion în Africa de Sud. Va fi cea mai mare provocare pentru noi. De ce? Pentru că va fi un circuit de Revelion Christian Tour, departe de frig şi zăpadă. În 31 decembrie ne va prinde miezul nopţii în mijlocul unui circuit de 10 zile în Africa de Sud. Opţional, petrecerea de Anul Nou va fi organizată la un hotel din Johannesburg. Însă, fiind oameni mai cu iniţiativa, rămâne de văzut dacă eu şi soţul vom avea pe masa dintre ani piftie şi cârnaţi. Am văzut eu un meniu cu muşchi de crocodil şi cap de oaie prăjit. Deasemenea am pus noi ochii pe nişte căsuţe pe plajă în oraşul Muizenberg (Provincia Wester Cape, pe Districtul Cape Town) şi ne bate gândul să petrecem acolo Revelionul.

Muizenberg- Africa de Sud
Din călătoriile trecute ştiu că uneori pozele cu localnici ne pot costa ceva bani, unii dintre ei trăind la limita sărăciei iar un bănuţ pe o fotografie îl ajută să pună ceva pe masă în casa lui.

Vom pleca şi de acestă dată cu aparatul foto, laptopul şi mult gel dezinfectant după noi, adică cele 3 lucruri de care nu ne despărţim în călătoriile noastre. Ne propunem să realizăm câteva colaje pe diferite teme precum animale africane,

animale africane

flora

flori Africa de sud

şi case tradiţionale

case africane

sau artizanat local.

artizanat si populatia sud african

Ce îmi place la acest circuit mult, este faptul că plecarea este în a doua zi de Crăciun. În acest fel, putem să ne încărcăm pozitiv şi să luăm cu noi în gând toate întrebările şi curiozităţile prietenilor şi ale rudelor de la Masa de Crăciun.

Dacă tot am precizat data plecării, atunci să vă prezint şi circuitul:

Plecare este din Bucureşti cu destinaţia Johannesburg.

    Zilele 3 şi 4 sunt destinate pentru safari în Parcul Naţional Kruger. Aici vom vedea grupurile “the five” după statură. Adică leul, bivolul african, elefantul şi rinocerul sunt “grupa mare”, iar ţestoasa leopard, şoarecele elefant, ţesătorul bivolului, cărăbuşul-rinocer şi leul furnicilor, din „grupa mică”. Cazarea va fi în Hazyview.

    Ziua 5 este destinată vizitării canionului cu a treia mărime din lume şi anume Canionul Râului Blyde. După vizitare, întoarcerea este în Johannesburg.

     Ziua cu numărul 6 are rezervată o excursie în lumea civilizată şi luxoasă a oraşului Sun City. Vai… acele poze cu concerte în grădina botanică sunt mi-nu-na-te!!! Mă face să îmi doresc hamacul în bagaj. O altă faţă a oraşului este dată de matematica kitschului. Adică de adunarea Disneylandului cu Egiptul Antic, din care scoatem din radical versiunea africană a Vegasului. Nici nu este mai potrivită locaţia pentru petrecerea de Anul Nou, deşi la Johannesburg suntem aşteptaţi cu o petrecere.

     Ziua a şaptea ne duce într-o salată de culturi: africană + europeană (de provenienţă olandeză). Nici nu mă gândesc să ratez ascensiunea cu telecabina rotativă sau vizitarea Castelului Bunei Speranţe.

activitati inedite

Ce să fac… mereu m-am visat o mică prinţesă la castel. Mai pot să mă bălăcesc cu hopopotamii, să mă dau cu parapanta sau să călăresc pe plajă 🙂

Regiunea Cape Town este foarte ofertantă.

Cape Town

     Va fi locul de cazare pentru zilele 7 şi 8.

Cape Town Africa de Sud

     Ziua 8 va fi dedicată naturii şi animalelor. Rezervaţia Naturală Capul Bunei Speranţe, Insula Focilor, Plaja Pinguinilor,

avertizare

 

plaja pinguinilor

prânz la un local ce serveşte peşte şi fructe de mare, cina într-un cadru tradiţional, sunt activităţi pe care te întrebi cum pot intra atât de bine în programul unei zile, care îţi lasă loc şi pentru somn?! Vezi domne ce înseamnă experienţa şi profesionalismul unei agenţii? Să tot fi blogger de travel când ai un itinerariu bine pus la punct.

     Ziua 9 este alocată zborului local către Johannesburg.

    Ultima zi, cea nu numărul 10, va fi şi ea plină de activităţi. Se poate vizita Pretoria, capitala Africii de Sud.

Pretoria

    Prânzul va fi unul cu specific local. Oare vor fi omizi prăjite? După o plimbare printre monumente istorice urmează îmbarcarea în avion şi întoarcerea în România.

Sper că nu este prea târziu să îmi fac renumitul wish-list, este doar 17 octombrie, iar eu nu am decât 3 locuri noi de vizitat: Anglia, cu regiunea Wigan, în vizită la sora mea, Germania, pentru ale ei „vitrine roşii” 😀 şi Danemarca pentru al ei hygge style. Sunt numai 3 pentru că îmi doresc o şedere mai lungă şi mai productivă.

Voi aţi găsit sau aţi căutat până acum oferte speciale Revelion? Ce mai aşteptaţi?

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018.

Surse foto Pixabay
Colaje realizate de mine

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: