Iniţiere în cultura indiană

Political_map_of_India_EN.svg
sursa- wikipedia.org

India are aproximativ 22 de limbi şi 2000 de dialecte. Cultura ei este bazată pe caste. Are 7 teritorii federale şi 28 de state. Cu alte cuvinte, ar fi un fel de Statele Unite ale Indiilor 😛

Cu o diversitate de religii recunoscute, India abundă în tradiţii şi obiceiuri. Este ţara renumită pentru curcubeul de culori cu care îşi sărbătoreşte ficare festival şi zeu/sfânt în parte.

O mare intrigă pentru mine este iubirea. Cum se manifestă iubirea în statele şi teritoriile indiene. Cum reuşesc familiile să creeze iubire într-o relaţie hotărâtă de neamuri, dar şi căutată în stele şi horoscopuri personalizate. Cum s-a creat o literatură sanscrită (Kama Sutra) atât de detaliată când comportamentul şi gesturile intime sunt minimalizate? De asemenea Ayurveda sau OSHO sunt în capul listei mele.
Toate aceste întrebări dar şi multe altele legate de educaţie şi filosofia de viaţă merită aprofundate măcar odată în viaţă.
Pentru a putea să aprofundez aceste teme, am decis să îmi iau o perioadă sabatică şi să apelez la CND Vacanţe Speciale.

Când îţi setezi ca destinaţii speciale teritoriile Indiei, nu ai cum să nu te gândeşti la vacanţe speciale. Şi când spun vacanţe, mă refer la mai multe mini vacanţe între sesiunile de cunoaştere şi experimentare.

Ai nevoie de cel puţin o zi pentru a înţelege fiecare concept în parte. De ce îşi pun mai multe tipuri de alimente în tavă. De ce folosesc condimente atât de puternice pentru noi. De ce fac atât de multe dulciuri pe care le împart de sărbători sau la diferite reuşite???

După o zi plină de experienţe culinare, meriţi un răsfăţ în Agra sau în Jaipur. Te cufunzi în mii de vualuri şi încerci să înţelegi furnicarul comercianţilor stradali.

     CND Vacanţe Speciale este renumit pentru ale sale destinaţii exotice pentru vacanţe speciale. Îţi personalizează călătoria în aşa fel încât să poţi să treci de la experienţa culinară la experienţa ayurvedică.

În plin deşert Tharr, o regiune ce îmbină zona de deşert cu semideşert, beduinii şi ţăranii te pot învăţa leacuri miraculoase. Un stil de viaţă bazat numai pe plante, fără medicamente sau psiholog. Ceaiuri, tincturi, cataplasme şi 2 infuzii şi eşti gata detoxificată, revigorată şi cu trompele uterine desfundate. Acum ai grijă numai cu cine faci copii… VacanteSpeciale.ro_Superblog2018-1.jpg

     Dacă vrei cu adevărat destinaţii speciale pentru vacanţe speciale, poţi să vizitezi localitatea Kuchawada, unde s-a născut OSHO, pe numele lui adevărat Chandra Mohan Jain. Discursurile sale au fost strânse în aproximativ 650 de volume și traduse în peste 34 de limbi. Să tot ai timp să le citeşti. În patria lui OSHO, adepţi sunt la fiecare colţ de stradă, dornici să îţi explice sau să îţi completeze cunoştinţele despre acest curent de gândire.

După o perioadă intensivă de meditare şi contemplare, CND Vacanţe Speciale îţi poate oferii o oază de relaxare, lângă o apă.

VacanteSpeciale.ro_Superblog2018-18

 

     Personalizarea vacanţelor este specialitatea celor de la CND, dar o călătorie de cunoaştere nu poate să fie făcută fără puţină informare.

VacanteSpeciale.ro_Superblog2018-14

Având în vedere faptul că pleci într-o zonă politic şi religios diferită, trebuie să şti câteva din regulile acelei civilizaţii. Zonele islamice diferă mult de zonele budhiste, iar vestimentaţia sau comportamentul în public diferă esenţial. Nici clima nu este de neglijat. Nu poţi să pleci la întâmplare fără să şti ce fel de haine să îţi iei în bagaj. Să nu mai vorbim de posibile boli virale exotice. Este bine să te informezi şi să te familiarizezi cu comportamentul lor general şi chiar cu mâncarea. Cine ştie, poate aduni suficiente experienţe încât să ajungi să faci vacanţe recomandate. Sau era recomandări de vacanţe?!

CND-turism-250x250.pngOrice ar fi, CND Vacanţe Speciale caută în cele mai bune sisteme de rezervare la cei mai importanţi touroperatori pentru destinaţia aleasă de tine, pentru a vă găsi cea mai bună ofertă de vacanţă, la cel mai bun tarif în momentul rezervării.

Deşi este posibil să plecaţi în vacanţă cu o doză de scepticism, mama India este locul ideal pentru a vă întrece aşteptările. Sărăcie şi belşug sălăşluiesc pe acelaşi pământ, la mici distanţe. Femeia împodobită cu bijuterii, devine ea însăşi o podoabă, dar reuşeşte cu măiestrie să îşi facă îndatoririle de mamă şi femeie în casă, deşi are brăţări o sută şi cercei voluminoşi.

Nu ştiu cât este de recomandat să citeşti cărţi despre destinaţiile tale speciale, mai bine caută oameni care au fost în locurile vizate de tine şi îmbată-l până spune adevărul. Glumesc eu, dar aceasta este părerea mea. Eşti puţin spus inconştient dacă pleci neinformat într-o călătorie la mii de kilometrii distanţă de casă. Nici măcar o agenţie de turism nu ştie ce imprevizibil poate să apară în deplasare. Sperăm să fie numai dragoste la mijloc, fără să o căutaţi în stelele de pe cerul Indiei.

Acest text a fost scris pentru Spring SuperBlog 2018.

 

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

1 comentariu

  1. […] Iniţiere în cultura indiană […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: