Ritualul de frumusețe din Carpați

     Un drum în Drumul Taberei, cartierul copilăriei mele, îmi poate lua şi o oră. Din cauză de metrou, din cauză de reasfaltare şi din cauză de suprapopulare cu autoturisme. Avioane locale cu staţie la fiecare kilometru şi era peisajul complet.

După o zi în care am fost la bunica, apoi la cumpărături de alimente şi plata a 3 facturi simt nevoia de o despielitare dacă se poate. O fi de vină şi “praful saharian”

piele murdara

sau “gerul siberian”. Dar mai ales despăduririle şi dispariţia spaţiilor verzi. Nici somnul nu mai este ce a fost.

somnul de frumusete

     Poate sunt eu mai sensibilă, dar simt că nu mai am aer să respir.

fara aer

Norocul meu că nu am dezvoltat alergii la “prafurile” din atmosferă.

O simplă curăţare a tenului cu apă micelară îmi dezvăluie adevăratul motiv al disconfortului pielii mele: un exces de impurităţi depuse pe tenul meu, pe gât şi pe mâini. Mizeria de pe discheta folosită la curăţare are culoare de la cărămiziu la gri închis, sau uneori sunt straturi de culori diferite. Uneori ajung să cred că un strat gros de machiaj mă poate proteja mai bine de poluarea ce a luat amploare.

Pentru că îmi vreau binele şi îmi place să cer sfaturi de la specialişti, am fost la Târgul de cosmetică de la ROMEXPO. Cel mai mult m-a atras standul de la Farmec. Produse româneşti, sesiuni de machiaj şi sfaturi gratuite, produse la preţuri acceptabile.

tragul de cosmetica de la romexpo

     Asta am primit la târg. Ba mai mult, când am terminat o parte din produsele de îngrijire a tenului, am fost în cel mai apropiat magazin pentru o nouă serie de sfaturi şi de ce nu de produse. Domnişoara consilier mi-a răspuns la întrebări şi mi-a făcut câteva propuneri de produse, mai ales că eu am folosit o perioadă o gamă ce acum nu se mai fabrică. Tare rău mi-a părut când “piersicuţa mea” (produse farmec pe bază de extract de piersică) a dispărut. Ritualul meu de frumuseţe se destrămase şi simţeam nevoia de o înlocuire parţială sau totală a produselor din ritual.

magazin gerovital
Dacă am învăţat ceva de-a lungul timpului, a fost faptul că o gamă completă de produse de la acelaşi producător are efecte mai bune şi mai de durata decât 10 produse de la patruşpe firme.

rutina de ingrijire pentru 25+

     O gamă este creată să lucreze în straturi, să se completeze un produs pe altul. Un următor produs folosit peste unul de început în ritualul de frumuseţe nu face alt ceva decât să activeze anumite enzime şi ingrediente din produsele deja aplicate. În general crema este acel produs care sigilează în interiorul epidermei complexul de ingrediente cu efect de hidratare şi barează la exterior radicalii liberi prin factorul de protecţie solară.

Revenind la vizită în magazin, am vrut numai să completez gama de îngrijire a tenului, dar după o consiliere amănunţită am decis să aleg noua gamă Aslavital Mineralactiv, creată pe baza argilei 100% naturale .

ritual de frumusete aslavital
De ce?

1. În primul rând pentru că are produse potrivite vârstei mele.
2. Are ingrediente active de ultimă generație: Cobiodefender-ul EMR, complexul Ferulan bogat în acid ferulic.
3. Are ca beneficii: hidratarea, detoxifierea tenului și protejarea sa împotriva efectelor stresului urban, regenerarea celulară naturală.

     Nu mi-a fost greu să renunţ la actuala apă micelară şi să accept cu braţele deschise un produs neaoş, creat cu argilă 100% naturală, provenită din Munții Pădurea Craiului. Apa micelară cu Argilă Aslavital Mineralactiv asigură o curățare blândă a tenului. Are o acțiune complexă antipoluare, de detoxifiere și eliminare a efectelor stresului urban.

Ca un fapt divers, pe vremuri se mai foloseau comprese reci cu argilă în cazul afecţiunilor cardiovasculare sau pentru tratarea isteriei. La câtă poluare avem noi în oraş, faptul că produsele ce îmi alcătuiesc ritualul de frumuseţe îţi tratează şi isteria nu poate decât să mă bucure, atât financiar, scutind bani de psiholog, cât şi estetic.

     Primul produs recomandat de domnişoara consilier a fost Pudra de Argilă ASLAVITAL pentru tratamente cosmetice. Are o compoziţie chimică şi mineralogică bine definită. Este netratată chimic, cu fracţii predominant argiloase. Este un amestec complex de Aluminosilicaţi şi peste 20 de minerale naturale: Fier, Potasiu, Sodiu, Calciu, Galiu, Nichel, Magneziu, Mangan, Cupru, Zinc, Sulf, Cobalt, Siliciu, Aluminiu, Fosfor, Titan, etc. şi provine dintr-o sursă unică.

Când am întrebat de un produs pentru hidratarea intensă a pielii mi-au fost recomandate fiolele hidratante detox. Acestea conţin acid hialuronic, Derivatul dipeptidic Syn Up™, argină, cafeină şi Cobiodefender EMR. Acest produs reduce efectele poluării prin stres urban, a poluării electronice și radiațiilor UV.

     În completarea lui, mi s-a prezentat Elixir antirid și antipoluare Aslavital Mineralactiv. Acesta este o cremă pentru îngrijirea zonelor puternic ridate din jurul ochilor și buzelor. Formula lejeră, ușor emolientă, cu o bună capacitate de repartizare pe piele, dar bogată în antioxidanți și ingrediente antirid naturale, este potrivită tenurilor sensibile.

Ca un final maiestos, Crema hidratantă antipoluare SPF10 Aslavital Mineralactiv asigură îngrijire pe timpul zilei. Este recomandată pentru hidratarea și protecția tenurilor sensibile sau care se confruntă cu reacții la efectele negative ale factorilor de mediu (radiații UV, poluare urbană, poluare electronică), reacții alergice, roșeață, iritații, vase de sânge proeminente, deshidratare, ridare prematură.

Aceste 5 produse micuţe, dar concentrate, fac treabă bună împreună. Utilizate corect, soluționează problemele distincte ale tenului, în special ale celor sensibile, ușor iritabile, și se adresează persoanelor cu vârste cuprinse între 25 și 40-55 ani. Gama Aslavital Mineralactiv asigură un program de îngrijire a tenului prin mineralizare, regenerare, detoxifiere și antipoluare urbană, aducând o infuzie de tinerețe și naturalețe tenului.

     La toate acestea, un masaj japonez de tipul Tanaka completează ritualul de frumuseţe, dar îţi oferă şi acea mică porţie de relaxare.

masaj tanaka

În anul centenarului, îmi doresc ca toate româncele să beneficieze de produse potrivite de îngrijire a tenului, mai ales că avem cu ce să ne mândrim: cu argilă din Munţii Pădurea Craiului.
Sau, pot încerca ritualul Vinesime 🙂

frumusete romaneasca

logo farmec
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018.

Sursă fotografii- pixabay.com, arhiva personală și farmec.ro.

Colaje realizate de mine.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

1 comentariu

  1. […] Ritualul de frumusețe din Carpați […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: