Viața la țară

     Maria, de la Resurse Umane, i-a propus şefului ei să facă un team building la ţară pentru angajaţii firmei lor. Şeful a fost foarte încântat de idee. Chiar voia să îşi scoată angajaţii din zona lor de confort şi să îi trimită dacă ar fi fost posibil în urmă cu 100 de ani. În felul acesta ar aprecia mai mult cauciucul şi tot ceea ce înseamnă el. Cum firma avea mai multe ture de lucru, au fost nevoiţi să facă un fel de concurs pentru a alege acei angajaţi care merită cel mai mult dar, într-un număr destul de limitat, pentru a nu se periclita producţia de benzi transportoare și plăci tehnice din cauciuc. Astfel un număr de 15 angajaţi de la firma Elastimpex România au fost aleşi pentru o nouă experienţă de viaţă în zona Horezu, unde un obiect de artă populară este realizat cu muuuultă migală. Cu unelte moştenite, cu muzică populară cântată mereu, cu energie electrică folosită doar la frigider şi câte un calculator pe ici, pe colo.

traditii

     Angajaţii firmei au fost foarte încântaţi de zonă, peisajele erau de o sălbăticie pură, aerul te îndemna la plimbări lungi sau la visare. În cadrul acestui team building, ei au fost antrenați să facă diverse treburi casnice folosind strict obiecte naturale, precum târnul, în loc de mătură, oală de lut în loc de cea de inox, să facă mâncare cu legumele şi condimentele din grădină. La sfârşitul celor 3 zile alocate acestui experiment, angajaţii au început să spună ce mult le lipseşte cauciucul.

– Mai ales la curăţat cocina porcilor! O pereche de cizme de cauciuc ar fi fost tareee bună.

– Şi un sorţ de bucătărie din folie de plastic era bun la jumulitul păsărilor pentru gătit sau la vopsitul vaselor de lut, spuse Cornelia de la Contabilitate.

– Şi un încărcător de telefon, pe al meu l-am uitat la Târgu Jiu, spuse Mitică, Maistrul Şef.

După ce au spus cu toţii ceea ce anume li se părea că lipseşte din peisajul horezean, au început să aprecieze mai mult ceea ce făceau ei la serviciu. Acum înţelegeau cu adevărat cum reuşea munca lor să uşureze viaţa oamenilor din jurul lor. La întoarcerea la firmă, fiecare a povestit colegilor de departament sau de tură experienţa trăită. Directorul companiei, a decis că această ieşire făcută cu angajaţii să devină tradiţie iar cele 15 locuri să fie câştigate prin muncă corectă şi printr-un concurs organizat chiar înaintea plecării.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: