Poșta Română introduce My AWB și MyPostalcard

     Compania Națională Poșta Română S.A. (Poșta Română) este operatorul național de servicii poștale și de curierat din România, furnizor unic de serviciu universal pe întreg teritoriul țării, la tarife accesibile tuturor utilizatorilor și standarde ridicate de calitate.

     Compania este de Stat, fondată în 1862. În prezent, numără nu mai puţin de 25.000 de mii de angajaţi.

     Poșta Română este cel mai mare operator de profil din România și dispune de o rețea teritorială de peste 5.500 oficii poștale, distribuind săptămânal peste 10 milioane de trimiteri poștale.

     Pentru că este mereu în competiţie cu jucătorii privaţi din piaţă, Compania a decis să îşi implementeze două noi servicii moderne şi practice pentru cei deja obişnuiţi cu cele ale concurenţei.

     My AWB  şi MyPostalcard sunt deja introduse în site-ul oficial, dar încă nu sunt implementate. Cel puţin cel cu AWB-ul nu. Am verificat astăzi la OP 75 când am pus 2 pachete cu trimitere în ţară.

     Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu trimiterile tip AWB, Poşta Română a creat un filmuleţ în care explică ce este şi cum se poate folosi acest serviciu.

     Alături de acest filmuleţ, au realizat şi un Ghid Track&Trace ce este uşor de înţeles.

     Un alt serviciu nou şi modern creat pentru clienţii săi este MyPostalcard.

MyPostard

     Recunosc că pe acesta încă nu l-am încercat, dar sunt destul de nerăbdătoare. Pare atât de simplu şi te scuteşte de printatul obişnuit al fotografiilor din vacanţă. Drumul până la un centru foto şi apoi un altul la oficiul poştal pentru cumpărarea unui plic şi expedierea propriu-zisă, sunt înlocuite cu 3 minute petrecute pe site-ul Poştei Române.

    Din categoria ,,Alte Servicii,, oferite de Compania Națională Poșta Română S.A. (Poșta Română) fac parte şi produsele din imaginea alăturată.

Alte Servicii Posta Romana

     Deşi vrea să îşi mărească portofoliu de produse oferite la ghişeu, în online şi pe teren, eu consider că Poşta Română trebuie să rămână numai produse şi activităţi de Poştă. Înghesuiala la ghişeu pentru plata impozitelor, facturilor, ratelor sau alte activităţi total diferite de ceea ce ar trebui să ofere un oficiu poştal, nu fac decât să înghesuie lumea într-un spaţiu insuficient alocat.

Până una-alta, vă las să vă delectaţi cu noile produse My AWB şi MyPostalcard.:)

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

6 comentarii

 1. Mămica Bonus spune:

  Wow! Aşa ceva chiar este un pas mare înainte! Abia aştept să se implementeze.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Si eu. Mai ales Mamica Avonista are nevoie 😛

 2. Razvan spune:

  Suna bine mypostalcard, ne-ar fi scutit de niste cheltuieli cu cartile postale trimise de pe unde am fost anul trecut… doar ca problema lor de baza nu cred ca se va schimba: cartile postale nu au ajuns la destinatie! Nici cele trimise din tara, nici cele trimise din strainatate. Posta fericita?… Poate. Client nemultumit?… Cu siguranta.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Client nemultumit am fost si eu. Am avut surpriza sa mi se deschida cateva plicuri ce le-am trimis ca si colete. Nu am inteles de ce.

 3. Mai are mult de lucrat Posta Romana la calitatea serviciilor pe care le ofera.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Stiu. Dar mai ales are nevoie de personal.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: