Un fotograf numit Marius

     Sunt însărcinată cu gemeni. Mă mişc greu iar în mare parte stau mai mult în camera copiilor. Îmi imaginez că sunt deja aici şi eu îi iau pe rând în brate şi îi sărut pe fruntea lor mică. poze-gravide-001

Astăzi mi-a adus soţul albumul de poze cu bebelul Ioanei, colega sa de serviciu. Mai avea şi un pliant cu şedinţe foto copii. Totul pare atât de frumos… Îmi doresc şi eu, dar parcă nu îndrăznesc să întreb cât costă. În pliant arăta doar studioul şi timpul pentru şedinţă. Parcă nu mă atrage. Albumul Ioanei este de vis. Cu siguranţă a plătit destul de mult.

poze-gravide-004Îmi iau o cană cu ceai şi mă duc la fereastră. Mă aşez pe pervazul lat şi privesc la iarba din curtea blocului. Îi văd acolo pe cei mici cum calcă timizi iarba umedă cu picioruşele lor.

Seara la culcare, îmi întreb soţul dacă fotograf bebeluşi îi spune ceva. El îmi sărută burtica mult prea rotundă şi îmi zâmbeşte, semn că îi surâde ideea. poze-gravide-005

Nu trece mult timp şi bebeii apar. Micuţi, fragili, cu chip de îngeraşi. Începem să ne gândim la botez şi că zecile de poze cu care ne vom mândri şi peste ani buni. Căutăm împreună câteva variante şi alegem una relativ ieftină. Din păcate am făcut alegerea greşită. Acel fotograf mai mult se lauda cu ce ştie să facă aparatul său decât să ne creeze nouă amintiri. Avem multe poze în care apar doar mâini, unele în care copiii nu sunt încadraţi într-o lumină favorabilă şi o mare parte din poze sunt neclare… 🙁 13680550_10153572139091612_3404507589905862954_n

Am fost foarte dezamăgiţi. După o lună de la botez, o sun pe Ioana să o întreb de albumul ei. Bucuroasă, mi-l recomandă pe domnul Marius Niculae. Îmi mai trimite imediat şi câteva poze să îmi arate ea cât de atent la detalii este domnul fotograf.

Nu am îndrăznit să întreb preţul, dar l-am aflat imediat. Ba chiar am rămas surprinsă că era o sumă pe care mi-o puteam permite. Iau legătura cu domnul Marius Niculae şi îi spun de pozele nereuşite de la botez. Îmi propune o şedinţă foto pentru bebe. Acum îmi dau seama că nu i-am spus că sunt gemeni. Revin cu un telefon şi îi spun detaliul uitat. Aud un mic surâs în receptor iar vocea de la celălalt capăt îmi spune că acest mic detaliu va face diferenţa. Îi place să găsească mereu noi surse de inspiraţie, iar o şedinţă foto cu gemeni nu mai avusese. Mi-a spus că mă aşteaptă cu drag.

Voi reveni cu impresii şi poze după şedinţă. Acum caut aripioare de îngeraşi şi costume populare pentru prinţişorii mei.

 

Acest text a fost scris pentru Blog my Valentine editia 2017, proba Sedinte foto copii

Poza cu gemenii este din arhiva personală.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!