abc-ul liberalizarii e.on

E.ON își prezintă ABC-ul liberalizării

ândva mă semnam FIG. A fost tare demult, în epoca când eram studentă și făceam practică la Curierul Național. Literele IG pentru mine înseamnă Irina Georgiana. Dar pentru alții poate căpăta alte conotații precum “INSTALAȚIE” și „GAZE NATURALE”. Cum pentru cine? Pentru E.ON România. Acesta a realizat „ABC-ul liberalizării, de la E.ON”.

abc-ul liberalizarii E.on

ersonal nu sunt un consumator mare, deci nu cred că un furnizor anume s-a gândit în mod special la mine. Însă ca mine sunt milioane de consumatori micuți ce au diferite nevoi. Nevoi ce per total depășesc consumatorii mari cu contracte preferențiale.

acă fiecare consumator/client ar avea capacitatea de a-și analiza consumul lunar, de a verificat ce consumatori are pe fiecare anotimp și de a putea menține acel consum constant, apoi ar fi capabil să plece la vânătoare de contracte liberalizate.

sta și pentru că Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei se ocupă acum numai cu elaborarea reglementărilor necesare funcționării pieței de energie. ANRE NU mai stabilește prețul de furnizare al electricității și al gazelor naturale.

legaturi e.on

Anul acesta în România s-a liberalizat și piața de furnizare a energiei electrice, după cea a gazelor naturale din data de 1 iulie 2020. Începând cu 1 ianuarie 2021 energia electrică intră pe piața concurențială.

u această informație consumatorul mic, numit și casnic, poate să migreze către ce furnizor dorește. Asta în cazul în care dorește să părăsească furnizorul actual. Cât încă nu a făcut o alegere, în contractul lui de furnizare va scrie „Contract cadru de furnizare”. Păstrarea vechiului serviciu nu aduce modificări. Vei fi facturat în continuare de către furnizorul tău, la preț de serviciu universal.

n lucru important de știut este faptul că această mutare/migrare către un furnizor de pe piața concurențială este GRATUITĂ, nu are termen limită, nu implică modificări la instalație, ale contorului sau alte intervenții de ordin tehnic la tine acasă.

ând vei vedea în contractul tău mențiunea Serviciu de furnizare a energiei în sistem negociat înseamnă că ai făcut deja trecerea la un alt furnizor de energie electrică sau de gaze. Dar, în același timp poate însemna și faptul că ai ales să rămâi la furnizorul inițial, dar ți-ai ales pachetul de servicii potrivit consumului tău.

Ce ai nevoie pentru a schimba actualul contract de furnizare?

În primul rând de copia actului de identitate, de ultima factură de energie electrică, ultimul index sau o poză a acestuia și, după caz, de copia actului de proprietate.

priza e.on

Însă, nu este obligatoriu să fi proprietarul locuinței. Cu actele justificatoare folosiri acelui spațiu, poți încheia contractul necesar nevoilor tale.

e preferat ar fi ca ultima factură să fie achitată sau să nu aveți restanțe în momentul solicitări noului tip de contract.

entru a solicita de la E.ON un nou contract de furnizare a energiei electrice și/sau a gazelor naturale nu este necesar să vă deplasați la locațiile fixe. Utilizând internetul de pe mobil, tabletă sau laptop, fără stat la cozi, fără hârtii trimise prin poştă, puteți să solicitați informaţii sau chiar să semnați noul contract.

Ce tipuri de contracte de energie electrică puteţi accesa de la E.ON?

liberalizarea gazelor e.on

1 E.ON Start Electric este contractul de energie electrică fără abonament zilnic, adică abonament ZERO pe toată durata contractului. Prețul pe kWh este competitiv, adică variabil, corelat cu evoluția pieței. Beneficiezi de servicii online gratuite.

2 E.ON Home Electric are preț fix de furnizare a energiei electrice timp de 12 luni și transparența costurilor facturate.

3.E.ON Green Home este abonamentul ce oferă electricitate din surse regenerabile. La acest abonament poți beneficia de reduceri la factură pentru fiecare kilometru de drumeție parcurs de tine pe Via Transilvanica. Ai 5 lei garantat reducere pe factură pentru fiecare km parcurs. Pentru a calcula reducerea la factură este necesar să descarci aplicația Green Steps și să marchezi fiecare km parcurs pe traseul Via Transilvanica. Printr-o diplomă electronică ți se atestă contribuția la un viitor mai verde.

pret e.on

4 E.ON Assist Electric Plus oferă pe lângă furnizarea de energie electrică 2 intervenții anual de câte 400 lei pentru urgențe la instalația electrică și centrala termică din casă. Asistență telefonică 24/7 cu termen maxim de intervenție la solicitare de 6 ore.
Bonus: beneficiezi de 50 de lei reducere la emiterea primei facturi.

Oferta poate fi contractată în următoarele județe: Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui.

Aceste tipuri de contracte se pot semna numai dacă există un alt contract valabil în momentul solicitării produsului E.ON Start Electric.

e.on solutii

E.ON- furnizor și de GAZE NATURALE

ă reamintesc faptul că E.ON nu este numai furnizor de energie electrică ci și de gaze naturale. Asta și datorită faptului că începând din 1 iulie 2020 prețul gazelor naturale pentru consumatorii casnici nu mai este stabilit de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei.

entru clienții săi E.ON a creat următoarele pachete de servicii pentru furnizarea gazelor naturale:

1 E.ON Promo Gas oferă un preț fix, garantat pentru 12 luni. Preț redus, cu 12% mai mic față de oferta standard de piață liberă cu abonament. Această ofertă este limitată și este disponibilă exclusiv în mediul online.

2 E.ON Assist Gas Plus oferă factură unică pentru furnizarea de gaze naturale și asistență în caz de nevoie, în limita a 2 solicitări pe an. Prețul gazelor este variabil.

Pachetul este disponibil în județele: Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui.
Bonus: 50 de lei reducere la prima factură.

site e.on

Pot avea energie electrică și gaze naturale de la E.ON?


igur, le poți avea pe aceeași factură dacă optezi pentru unul din următoarele pachete de servicii E.ON:

1 E.ON Duo îți oferă servicii atât de gaze naturale, cât și de energie electrică, pe o singură factură lunară. Contractul este încheiat pe o perioadă de 12 luni, cu posibilitate de prelungire. Prețul serviciilor oferite este fix și garantat pentru 12 luni.

2 E.ON Duo Assist este pachetul ce oferă energie electrică, gaze naturale și asistență în caz de nevoie. Toate acestea pe o singură factură. Ai asistență telefonică 24/7 și 2 intervenții pe an în limita a 400 de lei per intervenție. Prețul pe kWh este variabil.
Bonus: primești 100 de lei reducere la prima factură.

Pachetul acesta de servicii este disponibil în județele: Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui.

zero costuri e.on

3 E.ON Duo Assist PRO este cel mai complet pachet de servicii marca E.ON. În acest pachet sunt cuprinse furnizarea de gaze naturale, energie electrică, verificarea și revizia instalației de utilizare a gazelor naturale, verificarea tehnică periodică a centralei termice, asistență 24/7 pentru intervenții de urgență. Adică ai incluse TOATE verificările și reviziile obligatorii conform normelor legale în vigoare, 2 intervenții pe an în valoare totală de 800 de lei, call-center dedicat, o singură factură și un singur punct de contact dacă ai nevoie de ajutor.
Bonus: 100 de lei reducere la prima factură.

Acest pachet de servicii este disponibil în județele: Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui.

Am ales furnizorul și tipul de contract, ce urmează?

Ei bine, din partea ta, relaxare.
Din partea noului furnizor de electricitate sau gaze naturale se trimite o notificare către încă prezentul furnizor.
Din momentul înregistrării notificării de către actualul furnizor se calculează 21 de zile, timpul în care, conform normelor ANRE se finalizează procedura schimbării furnizorului.
După trecerea celor 21 de zile de la notificare vei fi clientul noului furnizor.
Alege factura electronică și bucură-te de produsele alese și relaxează-te! Folosind factura electronică poți câștiga premii săptămânale, lunare sau marele premiu de 3000€.

E.ON înseamnă și implicare socială

O primă campanie ce merită menționată este cea legată de Ziua Pământului. Premii precum carduri cadou sau una/două luni de energie gratis împreuna cu un abonament Naţional Geographic pe un an cred că sunt destul de consistente și motivante pentru a trece în mult doritul stil economic de consum a gazelor naturale sau a energiei electrice.

e.on premii

ampania cu numărul 2 este legată de reducerea consumului de hârtie prin eliminarea facturilor fizice. Pentru fiecare cont E.ON Myline compania E.ON va planta un copac într-o zonă degradată din România. Această campanie se termină pe 21 mai.

acă mai ai nevoie de motive suplimentare pentru a alege E.ON Myline îți enumăr toate acțiunile pe care le poți întreprinde în acest cont:


Activare factură electronică
Plată securizată
Autocitire indexuri
Live Chat 24/7
Acces la istoricul tău de facturi
Predictibilitate, adică poți actualiza cantitățile care îți sunt facturate lunar.

Campania cu numărul 3
Pentru clienții săi E.ON a creat o serie de filmulețe pentru a venii în ajutor. Acesta este filmulețul în care se arată cum se adaugă locuri de consum în contul tău E.ON myline:

Anul trecut am participat la altă campanie interesantă marca E.ON pe tema resurselor naturale și artificiale. Am scris în acest articol ce făceam noi (familia mea) până la acel moment. Spun până, pentru între timp am mai adoptat și alte obiceiuri.

Sper că am explicat suficient de clar ideea de liberalizare a energiei electrice și a gazelor naturale. Dacă ai înțeles „ABC-ul liberalizării, de la E.ON”, te invit să îți testezi cunoștințele cu următorul joc creat de mine 😀

https://wordwall.net/ro/resource/15337806

Te provoc să îmi spui în comentarii care sunt literele (liberalizării) cu care începe prenumele tău? Dacă ai mai multe, te rog să le menționezi pe toate.

Eu sunt IG(“INSTALAȚIE” și „GAZE NATURALE”). Tu cine ești? Găsești literele aici.

instalații si gaze naturale e.on

Program E.ON special de sărbători

În perioada sărbătorilor de Paște, magazinele E.ON vor funcționa după următorul program:
30 aprilie: închis
3 mai: închis
Serviciul Call Center va fi indisponibil pe 30 aprilie și 3 mai.
Programul revine la normal începând cu 4 mai.

decot de paste

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

30 de comentarii

 1. Eu sunt Instalatie Myline

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Cred ca te caracterizeaza mai bine Myline 🙂

 2. Eu sunt Instalatie si atat :(((

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Poate esti acea instalatie complexa ce nu mai are nevoie de alte denumiri 🙂

   1. Imi place raspunsul tau! Asa voi alege sa interpretez numele! :)))

    1. Ordine sau dezordine spune:

     Ca de la Instalatie la Instalatie, cu drag.

 3. Ok-ok, un articol pe placul meu, trebuie să recunosc. Spre surprinderea mea, mi-a plăcut și ideea cu imaginile, dar sigur, jocul matale mi-a dat cu falca de pământ.
  Păi am să încep cu literele liberalizării care la mine sunt PA (Furnizorii mei actuali, de gaze și energie.electrică, pentru că da, sunt doi, că eu cam am mintea cu sorcova uneori și dau cu banii pe fereastră, și nici măcar nu sunt lăutari afară…)
  Bre, m-ai convins, pachetele alea arată apetisant rău, așa că probabil o să profit și o să-mi înfig mâinile în unul, și cred că ultimul îmi e cel mai potrivit.
  Util și bine scris articol.
  Mulțam frumos, și felicitări pentru articol Georgiana!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Multumesc Alex. Daca pot fi de folos si ajut la economisire, merit scoasa la un suc.

 4. Cristina spune:

  Interesant, eu sunt contract furnizor 😄

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Ca cate contracte ai avut in ultima vreme cu Amazonul, nu cred ca este cu nimic gresit sa te strig de acum Contrăcțica 🙂

 5. Vali Vali spune:

  Mie chiar mi se potrivește numele Smart Variabil!!! Fain articol cu date concludente și foarte bine documentat!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Multumesc pentru apreciere. Cu siguranta esti Smart. Iar la cate variabile ai avut in viata, cred „Variabil” este un al doilea prenume pentru tine 😛

 6. un material foarte bine documentat

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Multumesc

 7. Annemone O spune:

  Eu sunt ANRE online. Mulțumim pentru „luminare”, am mai învățat ceva

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Cu mare placere. Online inveti multe lucruri in aceasta periada 🙂

 8. Kovacs imola Andrea spune:

  Buuun deci păzea ca vine Kilowatt ANRE 😅! Eu rămân la același contract cu ei la ambele adrese – suntem multumiți ! Fain articolul 😅

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Ma bucur ca vine Kilowatt-ul impreuna cu ANRE. In acest fel stiu ca nu este supra taxat 🙂

 9. Foarte utile informațiile, am aflat/învățat ceva nou. Felicitări pentru documentare!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Multumesc mult.

 10. Am schimbat si noi contractul, foarte util si bine documentat articolul tau.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Multumesc. Imi poti spune care este explicatia initialelor numelui tau folosind ABC-ul Liberalizarii?

 11. Eu am hotarat sa raman la aceeasi furnizori dupa ce am citit cate ceva si de frica ca e mai mare daraua decat ocaua.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Orice decizie este buna, atat timp cat este asumata. 🙂

   1. Dragomir Cristina spune:

    Mi se pare o bătaie de cap în plus, iar genul asta de sarcini prefer sa le pasez soțului. El se ocupa de studiat tarife și ales furnizorul.

    1. Ordine sau dezordine spune:

     Tot este bine daca un membru al familiei analizeaza bine piala liberalizata.

 12. Camelia Croitor spune:

  Noi suntem la EON dintotdeauna. Am completat online si am alex tariful potrivit si asa ramanem de acum.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Deci la voi a fost cel mai usor. 🙂

 13. E – E.ON
  M – Myline
  I – Instalația
  L – Liberalizarea
  I – Instalația
  A – ANRE
  N – Nu – de la Nu mă pot întoarce la tariful universal?

  Dacă trebuie să aleg ceva, aleg liberalizarea 🙂

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Super, incantata de cunostinta Liberalizare. Eu sunt Instalatie 😛

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: