QUELQUES NOTES D’AMOUR- povestea parfumului din plic

fata tristaPornisem pe drumul tristeţii. Eram setată să fac bani. Pierdeam ore întregi în faţa calculatorului pentru lucrări multe şi prost plătite. Scopul muncii era o vacanță de 3 sau 4 zile la munte sau la mare cu familia. Nimic extravagant. Doream să am bani numai de cazare şi masă… dar totul a luat o întorsătură urâtă. Munca era din ce în ce mai prost plătită şi mai cantitativă. Din cele 3 ore setate pe zi… se fac 7. ”Să îmi bag picioarele, zici că mi-am luat un job, nu alta şi cu salariu ca la stat.

Înghit în sec şi îmi fac o cafea. O alta după cele două deja băute azi. Văd că se agită câinele în curte şi ies la poartă. Poştaşul îmi dă un plic verzui şi dă să plece când văd că îi scăpă un ceva mic pe jos.

parfum  Yves Rocher

A căzut ăsta mic şi am ţinut expres să vi-l dau personal. Nu vreau să se piardă notele de iubire”. Îmi zâmbeşte şi pleacă. Rămân într-un fel de stază, nu eram capabilă să pricep ce a vrut să spună cu notele lui de iubire dar mă uit la chestiuţă mică ce o am în palmă. Pare un şerveţel umed dar… dar nu este.

Văd că pe pliculeţ scrie Yves Rocher şi bag de seamă că este o mostră de parfum. Cu un aer circumspect miros puţin mostra. Strănut instant dar toate simţurile mi se activează.

Dintr-o dată simt nevoia urgentă de a inspira acel miros ca şi cum ar fi singurul aer existent în această lume şi îl vroiam pe tot în mine, în plămânii mei şi în inima mea tristă. Simţeam cum celulele mele fac limonadă din aburul parfumului inspirat iar neuronii se parfumează cu notele de Trandafir de Damasc. Îmi doream ca staza mea să se extindă şi asupra ceasului din Univers şi să am timp să văd cum tufe stufoase de trandafiri cresc într-un dans lasciv pe scheletul inimii mele.

floarea de benzoinDar mai era ceva în plus în acel parfum. Mai era bucurie de viaţă şi acea caliciție de a vrea tot mirosul pentru mine. Mai târziu aveam să aflu că acest miros avea şi extract de Benzoin.

Benzoina este un balsam pentru suflet. Ne inspiră dorinţa de a ne bucura de viaţă. Este mai puternic decât cele esenţiale cu efecte Antistres, anti ură, antiinflamator, antioxidant, antiseptic pulmonar, cicatrizant, fortifiant. Dacă îl miroşi, vei surâde.

,,Deci asta simţeam eu, limonadă din sentimente triste îndulcită cu esenţă de benzoin. Ba nu! Parfumul acesta m-a căutat de mine!,, A venit poştaşul când venele mele pulsau din cauza surplusului de cafea. Când stresul era la cote maxime şi eu trebuia musai să zâmbesc. Mulţumesc Yves Rocher pentru detensionarea neuronilor mei. Şi muşchi încordaţi şi-au luat vacanţă chiar înainte de plecarea noastră în concediu.

“Mare, nisip şi apă. Mare, nisip şi păr în vânt. Mare şi Vama Veche. Vamă şi cort dacă nu ai strâns bani suficienţi pentru cazare.” Asta auzeam în capul meu în momentul când stază a luat sfârşit şi mintea mi s-a limpezit.

“Dă-o naibii de treabă! Nu stau acum să muncesc pe rupte când pot să dorm în cort, să ne strângem toţi în braţe noaptea şi să avem bani de mâncare şi magneţi în Vamă.” Mai inspir o ultimă adiere de parfum “note de iubire” şi încep să fac pregătirile.

 “Mergem în Vamă!” strig cât mă ţin plămânii în casă.
“Dragă, dar tu nu ai bani de o cremă de faţă şi vrei în Vamă?” zice soţul surprins.
“Nu am nevoie, mi-a trimit Yves Rocher mostre şi îmi sunt suficiente.,,

mostre de creme si seruri

,,Dar vezi că acum ştiu ce parfum vreau de ziua mea şi nu mai este decât o lună până atunci” spun eu aruncându-i priviri printre gene şi făcând pe ascuns semnul nostru cu “întâlnire în pat”.

parfum yves-rocher.ro

20 de gânduri despre „QUELQUES NOTES D’AMOUR- povestea parfumului din plic

  1. Wow! Extraordinar de puternic este articolul de astazi, Georgiana! Neuronii se parfumeaza cu note de Trandafir de Damasc? Afirmatia asta si alte cateva in plus… m-au lasat intr-o stare de admiratie totala. Felicitari! Si acum… gata cu laudatul. ma duc in site-ul recomandat de tine sa vad cu ochii mei cum se comporta neuronii aflati in dotare.

  2. Vai ce frumos ai scris despre acest parfum. Ador parfumurile si imi place sa citesc despre ele. Cred ca miroase minunat acest parfum, asa cum a iesit si articolul tau. Esti o fericita cu atatea mostre. Super fain.

  3. Excelenta descrierea ta, daca nu cunosteam parfumul m-ai fi cucerit. Dar il cunosc si imi place foarte mult asa ca nu pot sa spun decat ca sunt de acord cu tine in totalitate!

Lasă un răspuns