Piesele auto din dezmembrări pot fi o soluție

Ce faci când maşina îţi trebuie urgent dar este stricată? În services îţi spune cât costă piesa originală iar tu mai şi puţin şi faci atac de panică când auzi suma. Iei în considerare centrele de dezmembrări auto?

Ştiu ce înseamnă un services auto. Am lucrat într-unul şi am ceva poveşti de spus.

Clientul ideal este cel care ştie exact ce vrea, are bani să plătească şi spune ,,mulţumesc,, înainte de plecare.

Clientul general este cel care vine la services ca la o cameră de gardă la spitalul de urgenţe. Arde ACUM şi fix IERI avea nevoie de piesă, banii nu îi ajung şi îşi vărsă nervii pe tine.

După epuizarea variantelor cu piese aftermarket, vine varianta cu piese din dezmembrări. Această variantă vine cu explicaţii, cu posibile scenarii şi cu recomandarea de a înlocui cât mai repede piesa montată din dezmembrări.

Totuşi, este de luat în calcul şi varianta cu centrele de dezmembrări auto. Unele sunt specializate pe un model sau marca anume. Unele cu o suprafaţă mai mare de stocare a maşinilor sau pieselor pot să deservească o gamă mai mare de maşini.

Mai târziu voi enumera câteva situaţii în care poţi să foloseşti piese auto din dezmembrări. Însă acum voi spune câte ceva despre Materom.

Cu un istoric de 22 de ani pe piaţa din România, Materom este cunoscut pentru cele 3 direcţii în care merge:

->PIESE AUTO NOI

 ->PIESE AUTO DIN DEZMEMBRĂRI

  ->REPREZENTANȚE AUTO

În acest articol voi menţiona partea de piese auto. Materom are atât piese noi, piese originale, cât şi piese din dezmembrări. Parcul auto din dezmembrări există din 1998. Piesele selectate în această divizie sunt testate, întrunesc calităţile unei funcţionări corecte şi se oferă şi factură.

Dacă eşti un împătimit al maşinilor şi şti ce piesă să cauţi în momentul când ceva se strică, atunci trebuie să şti că platforma îţi oferă căutare din aproape în aproape. Totul începe de la marcă, anul fabricaţiei, combustibil, motorizare, apoi câţi cai putere are modelul tău de vehicul.

De exemplu noi am avut nevoie recent de piesa numită “Rampă retur motorină”.

Am făcut o căutare aşa:

Marcă maşină→RENAULT→anul fabricaţiei→ 2008→ model→ LAGUNA III (BT0/1) → combustibil→ DIESEL→ 2.0 DcI (BT01, BT09, BT12, BT1S) → cai putere→ 150cai/110kw

Din acest moment începi efectiv să cauţi piesa necesară, fie căutând în zona ei de localizare pe vehicul, fie după litera cu care începe denumirea piesei.

În cazul nostru nu am găsiţi piesa. Se poate întâmpla şi acest lucru sau livrarea să fie mai târziu decât ne era maxim permis să aşteptăm după repararea maşinii.

Cert este că platforma Materom are o mare varietate de piese, mărci şi teste făcute pe acele piese. Spun de teste pentru că am auzit şantiere ce depozitează maşini destul de avariate şi se apucă să caute x piesă taman în momentul când cineva o solicită. Acea piesă nu este verificată şi vine cu o mare posibilitate de nefuncţionare.

Totuşi, când este acceptabil să montezi o piesă din dezmembrări pe maşina?

Pot enumera câteva idei ce îmi trec în cap, dar nu le luaţi de bune 100%. Pur şi simplu îmi dau cu părerea atât din punctul de vedere al unui proprietar de maşina, cât şi din cel al unui angajat în services.

*Eşti plecat în delegaţie/vacanţă iar piesa din dezmembrări te ajută până te întorci în localitate pentru a merge la un services autorizat.
*Eşti pe cale să fructifici un voucher auto şi maşina ta taman acum are o defecţiune.
*Ai un necaz şi singura metodă de a face bani în mod rapid este aceea de a vinde maşina. O piesă cedează de tot şi pui una din dezmembrări pentru a fi funcţională iar maşina. Cu recomandarea de a anunţa noul proprietar de schimbarea făcută, se poate face tranzacţia iar tu să îţi obţii banii necesari.

Cu toate acestea sunt situaţii când numai pe dezmembrări auto găseşti ceea ce te interesează, deşi maşina nu este exagerat de veche sau nici prea nouă. Nu ştiu dacă m-am făcut înţeleasă.

Pentru mai multe informaţii, contactaţi consilierii dedicaţi pe divizia de dezmembrări auto Materom.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: