Grădiniţa de acasă, mobilier şi spaţiu

“Tot ceea ce n-avem de la naştere şi de care avem nevoie când suntem mari, ne este dat prin educaţie. Această educaţie ne vine de la natură, de la oameni sau de la lucruri” – Jean Jacques Rousseau

 

     Îmi este mult mai uşor să îmi încep acest articol prin intermediul unui citat. L-am preluat de pe site-ul mobman.ro. Dar cine sunt ei? Ei bine, ei sunt un colectiv care comercializează şi personalizează mobilier de copii pentru grădiniţe şi şcoli.

     Totul a început cu un vis acum 10 ani. Acum, ei „sunt părinţi şi mai mult ca niciodată pun accent numai pe servicii de calitate. Acestea se regăsesc în toate departamentele implicate.”

Dar cum am ajuns eu la acest sit?

    Didi din desene

     Prin bine cunoscută click-ereală de plictiseală sau de documentare. Am văzut o postare legată de această firmă şi am făcut precum legendara Didi: „Ce face acest buton (click)?”

Am găsit „materiale auxiliare” pentru grădiniţe şi şcoli. Intră încă la categoria de auxiliare pentru că pot arăta precum cele de pe site-ul mobman.ro sau precum cele din sălile de clasă din instituţiile şcolare.

Încă îmi amintesc de banii daţi pentru tablă, băncuţe sau zugrăveala din clasă, căci erau pentru noi şi cei 2-3-4 ani pe care îi vom petrece în acel spaţiu.

Cu alte cuvinte, toate obiectele şi produsele complementare aflate pe site le consider de bun simţ, practice şi mult mai bune decât cele avute de mine când eram mică.

Încă îmi amintesc de dormitorul de la grădiniţă. O sală mare, cu multe rânduri de paturi cu grilaje de fier, grupate în linii de câte două şi culoare între rânduri. Între cele două paturi era un grilaj ridicat, ca nu cumva să ajungă un copil în pat cu altul. Dar mai erau şi copii care dormeau cu ambele grilaje ridicate pentru a nu cădea din pătuţ.

Nu ştiu cum erau la alţii pătuţurile la creşă/grădiniţă prin ’87-’88 dar eu am avut cu cadru şi grilaj din fier. Nu l-am văzut ca pe o chestie ciudată sau rece. Era locul meu de dormit, similar cu al colegilor de grupă sau de grădiniţă. Astăzi lucrurile stau diferit. Grupele de copii sunt mai mici la creşă, dar mai mari la grădiniţă. Pătuțurile sunt diferite, ajungându-se până la variante de stivuire sau de suspendare.

pat gradinita

Chiar de la acest pat grădiniţă am pornit gugăleala despre mobman.ro. Patul de tip suspendat mi-a atras atenţia prin spaţiul pe care îl lasă disponibil în momentul când este rabatat. Aşa mi-a venit ideea de a amenaja o mică „creşă/grădiniţă” în incinta casei. Ei bine nu chiar o creşă, ci numai un loc potrivit pentru copii, atât pentru dormit cât şi pentru jucat şi învăţat.

 

 

     Eu de mică mă vedeam între două paturi de copii citind poveşti în camera copiilor. Dar din lipsă de spaţiu, copiii unde se mai joacă dacă toată camera este acoperită de cele două paturi? Uite aşa m-am gândit la posibilitatea de a avea în camera copiilor paturi ce se pot rabata. Spaţiul rămas în cameră este exact ceea ce au nevoie cei mici.

Patul pliant găsit pe mobman.ro este simplu şi mic, adică potrivit pentru copii. Este realizat din PAL melaminat de 18 mm în culoarea fagului. Permite o saltea de dimensiunea 130 x 50 cm. Are cuier pentru pijama. Obligatoriu se prinde în perete. Pentru un paletar diferit de culori se percepe o taxă de 10%. Deci poţi avea verde, roz sau mov, culoarea preferată a copiilor mei. Ca dimensiuni, produsul de livrat are 66 x 25 x 159 cm şi se livrează asamblat. Garanţia pătuţului este de 12 luni.

Ca un produs auxiliar pătuţului am găsit Husa impermeabilă Baby Matex. De ce o husă? Ei bine… din cauză de gastroenterite dese luate de la creşă, locul de joacă sau din diverse colectivităţi. Dar poate să fie şi din cauză de lăptic vărsat în pat seara la culcare, de pişu grăbit ce nu mai ajunge la oliţă sau de apă prea veselă de a mai sta în cănuţa pe noptieră.

Datorită compoziţiei, Husa impermeabilă Baby Matex nu permite pătrunderea lichidelor, nu păstrează umezeala la suprafaţă, lucru ce ar deranja şi irita foarte mult bebeluşii dar şi copiii. Totodată, materialul frotir de la suprafaţa foarte plăcută la atingere oferă liniştea şi confortul dorit de copii şi salteaua este mereu curată.

husa impermeabila pentru patut copiiCa şi caracteristici, Husa impermeabilă Baby Matex acoperă cele 5 puncte esenţiale şi anume:
• Colţurile sunt concepute în aşa fel încât să cuprindă cele 4 colţuri ale saltelei fără a rămâne riduri pe husa ce ar deranja copiii
• Elastic şi flexibil se aşează foarte uşor pe saltea
• Permite circulaţia aerului astfel copilul nu va transpira
• Material antialergic şi antiperspirant
• Se poate spăla în maşina de spălat la 95 de grade.

Compoziţia şi formula acestui produs este următoarea:

26% membrană poliuretan respirabil + 55% bumbac + 19% poliester = Husa impermeabilă Baby Matex

        Această husă are dimensiune 140 x 70 cm şi este fabricată în Uniunea Europeană.

Sper că nu am fost prea tehnică în descrierea produselor dar când devii gugălitor profesionist, cauţi termeni precum „caracteristici”, „compoziţie” şi „garanţie” ca pe cuprinsul unei cărţi.

   Alte produse ce mi-au atras atenţia pe site-ul mobman.ro sunt table şcolare, dulăpior şi set măsuţă şi scăunel.

tabla scolara magnetica

Tabla nu este din aceea grea dintr-un material asemănător sticlei sau lemnului, ci o tablă de tip magnetic. Cea care consider că este potrivită nevoilor noastre se numeşte

TABLĂ ŞCOLARĂ VERDE MGN SP 900 X 600 MM

 

 

     Dar aşa cum nevoile noastre sunt la dublu, şi din acest produs voi avea nevoie de două bucăţi, câte una pentru fiecare copil. Da ştiu că spaţiul ţipă că este invadat de de toate pentru toţi, dar mintea mea de vrăjitoare de Ferentari ştie deja unde vor fi fixate şi poziţionate. Ba mai mult, voi face o aroganţă de rezistenţă pe baza capacităţii de rabatare a paturilor. Exact                  😀   😀   😀

Cele două table vor fi poziţionate pe blatul pătuţurilor ca atunci când paturile vor fi ridicate să fie folosite tablele. Dimensiunea de 900*600 mm îmi permite ca latura mică să o pun în partea de jos pentru a se potrivii cu lăţimea patului.

Caracteristicile acestui produs sunt următoarele:

*Deşi suprafaţa este adezivă magnetic, în celași timp suprafaţa tablei este special tratată pentru a se scrie cu cretă.
*Se şterge cu burete uscat sau umed.
*Se pot ataşa poze, carduri, notiţe etc cu ajutorul magnetitlor.
*Are ramă de aluminiu iar spatele este susţinut de o placă metalică ce previne răsucirea.
*Are garanţie 24 de luni.

Se livrează cu tăviţa specială pentru markere şi sistem complet de montare pe perete.

Pot să spun că sunt foarte încântată de ideea de tablă. Am mai avut pentru copii un autocolant cu rol tot de tablă de scris, dar nu a trecut testul copiilor. Am şi dovezi clare în acest sens…

     Bun, după ce am ales pătuţurile şi tablele, am nevoie de un dulap în care să adun jucăriile. Spun de adunat căci la vârsta de 2 ani şi 9 luni nu poate fi vorba de aranjat. Încă ne împiedicăm de punga cu Lego, punga cu piese magnetice, punga cu şuruburi şi piuliţe alături de bormaşina portocalie şi patentul albastru, cutia cu creioane colorate şi cele 13 jucării de pluş.

dulap pentru copii cu sertareTot pe site-ul mobman.ro am văzut şi dulapul potrivit pentru camera copiilor. Acele sertare din plastic sunt exact ceea ce au ei nevoie acum. Dulapul este din PAL melaminat de culoarea fagului, cu cânt de ABS, are 12 sertare detaşabile şi interschimbabile. Ca dimensiuni, mobilierul are 104 x 45 x 87 cm.

 

 

 

    set masa si scaunel pentru copiiÎn completarea celor deja enumerate aş mai plusa cu două seturi de măsuţă şi scăunel din plastic de culoare EVIDENT mov. De ce două, am spus mai sus, din cauză de doi copii. Dar, totodată vreau să le aloc spaţiu personal fiecăruia, să se înveţe cu suprafaţa unei mese, cu organizarea lucrurilor sau a obiectelor pe ea şi cu poziţia corectă a spatelui pe scăunel.

 

 

     Setului de măsuţă şi scaun ce mi-a atras atenţia se numeşte Multifun.

Caracteristicile acestui set sunt următoarele:

-măsuţa are multiple suprafeţe, poate fi utilizată la diferite activităţi
-dispune de o suprafaţă care poate fi utilizată pentru construcţii cu cuburi lego duplo
-prin îndepărtarea celor două dispozitive din plastic de pe margini, copii pot depozita diferite accesorii, iar dacă blatul principal din mijloc se întoarce rezultă o suprafaţă netedă care se poate folosi pentru a lua masa, a scrie sau desena
-se demontează foarte uşor şi se poate depozita în spaţii înguste
-având colţurile rotunjite se evită orice fel de posibilitate de accidentare
-cu toate că este fabricat din materiale rezistente, măsuţa este foarte uşoară, poate fi mutată cu uşurinţă şi de către copii
-spătarul scaunului permite o poziţie perfect sănătoasă pentru copil

Ca dimensiuni avem la masă 73x47x49 cm iar la scaun: 28x28x55 cm..

     Vreau să consider acest set calitativ pentru că sunt produse de Tega Baby de la care am avut cădiţa pentru copii şi oliţele cele plimbătoare pin casă. Plimbătoare pentru că nicăieri nu era locul potrivit pentru ele. Nu pentru că nu doream noi, părinţii asta, ci pentru că așa simţeau copiii.

Până una-alta, este important să implicaţi şi copiii în procesul achiziţiilor sau al aranjării în spaţiu. Voi aveţi mobilier pentru copii cumpărat din locurile specializate sau aţi optat pentru varianta pe comandă?

 

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

22 thoughts on “Grădiniţa de acasă, mobilier şi spaţiu

  1. Dulapul acela îmi face tare cu ochiul. Niciodată nu reușim să adunăm toate jucăriile și mi-ar fi foarte util.

  2. Ce produse interesante! Am dat o raita prin magazinul online si mi-au facut cu ochiul cateva produse. In plus, stiu deja cui voi recomanda site-ul 🙂 Multumesc!

  3. Nici eu nu stiu cum erau patuturile de la cresa prin 1969 cand aveam eu 5 ani, pt ca am facut doar un an de grădi, si n-aveam decat măsuțe și scăunele din lemn. Dar nu cred ca erau la fel de frumoase si de confortabile ca astea de astazi.

    1. Frumoase sunt, dar din pacate nu incap in ele. Am trage un pui de somn doar asa… de curiozitate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

16 metode de a folosi 50 de pliculeţe cu miere

mie mart. 6 , 2019
     Astăzi voi vorbi despre mierea polifloră, acea “salată” a mierilor. Produsă din polenul mai multor flori, mierea polifloră este mixtul ideal de vitamine, enzime, acizi organici şi diverse săruri minerale. Este uşor de asimilat datorită conţinutului său de glucoză, sucroză şi fructoză. Această miere este recomandată pentru tratarea […]
%d blogeri au apreciat: