Când Dumnezeu a creat lumea, a spus că natura este cea care va duce vestea mai departe. Ea va spune când se vor schimba anotimpurile, când evoluează omul, când şi ce putem să mâncăm.
Cum fiecare plantă îşi are rostul ei, comunicarea între specii este esenţială. Toate plantele, păsările şi animalele vorbesc pe limba lor. Dar este cineva care să le asculte pe toate? Cineva care să transporte mesajul? Dar cineva care să îl împrăştie? După părerea mea, acel cineva care ascultă tot ceea ce spun plantele şi păsările este renumitul”urechi de lemn”. Ha, sună a mâncare chinezească:).La cum arată, zici că sunt SRI-ul plantelor
😀 . Dar sa continuăm cu părerea mea.
Aceste urechi, cu aspect de lemn, adună sporovăiala din împrejurimi. Să nu mai spunem de spovedanii 😛 . O încarcă pe spinarea celor ce ajung pe pomul de soc, în cel mai apropiat muşuroi de furnici, iar la sfârşitul iernatului, clopoţeii ghioceilor vestesc că este cazul să facem pacheţele de primăvară.
De ce am impresia că te gândeşti iar la mâncare chinezească? Poate la o salată cu urechi de lemn? Nu, tu eşti stilat şi îţi comanzi şalau în sos china 😀 . Dar furnici în copac nu guşti, să nu cumva să te gâdile acele jdemii de picioruşe prin mate. Mai bine ai încerca pacheţele de primăvară. Sunt mai paşnice stomacului 😛 .
Iete cum am ajuns eu să vorbesc de mâncare chinezească: (… Poate pentru că acele ingrediente sunt folosite de chinezi pentru calitățile lor ce aduc beneficii sănătății. Cum care ingrediente? Urechile de lemn în mod special. Sunt bogate în calciu, fier, potasiu, zinc și se crede că ajută la scăderea colesterolului din sânge, reduc riscul de infarct, contribuie la vindecarea răcelilor și durerilor în gât. Cum adică o ciupercă ajută la vindecarea durerilor în gât?! O ciupercă ştiu că dă emoţii „d-alea”… ştii tu…: P Da, este adevărat că ele contribuie la crearea anumitor emoţii precum emoții pozitive și reduc sentimentul de singurătate, teamă, nesiguranță. Ai văzut ce pâlnie au, dacă se apucă să îţi spună ce au auzit doar în această dimineaţă în pădure, până să fie luate spre gătire, o să uiţi de singurătate vreo 3 zile: D Auzi, să nu cumva să îi spui porumbiţei albe că cioara chioară a pus ochii pe ea:)
Întrerupem părerile proprii şi personale legate de natură, comunicare şi ciori, pentru a citi un fluturaş cu oferta de mâncare, culmea, chinezească: D
Deci WuXing este restaurantul care prepara mâncare chinezească. Are 4 locaţii în Bucureşti. Ei mai spun că „Gustul se respectă, nu se discută, la Wu Xing fiecare reţetă se poate personaliza.” Interesant. Deci aveam un restaurant ce găteşte folosind urechi de lemn, pentru a ne transmite emoţii pozitive, a ne ajuta cu imunitatea, colesterolul şi stomacul. Cum aducă cu ce ajută stomacul? Produce combustibil pentru că noi oamenii, să ne consumăm energia aiurea, în proporţie de 80%. În restul de 20%, mai mult ca sigur dormim: D.
Revenim la părerile mele proprii şi personale:)
De fapt, cred că iau o pauză, ce o voi folosii aproape util. Comand niscaiva urechi, şi anume de lemn, cu tot cu furnici în copac, pe care le răstorn peste pachetele de primăvară. Tot în stomac ajung, iar mâncatul din 3 cuti mă face să consum energie inutilă. Aşa că iau al mai mare castron din bucătărie şi pun la un loc sub formă de grămadă cele achiziţionate spre degustare paşnică, lângă o pisică caldă şi un ceai ce toarce. UPS: D. Am vrut să spun lângă un ceai cald şi o pisică ce toarce. Deja simt emoţiile pozitive date de ciupercile Auricularia auricula-judae. Ptiuuuuuuu, vorbesc păsăreasca recepţionată de urechile de lemn. Ia lăsaţi-mă să degust în linişte cele cumpărate şi revin pe Programul 2 cu părerile mele. 😀 Cred… Intenţionez… Nu promit nimic 🙂
Text scris pentru SuperBlog 2016
Poze preluate de pe site-ul wuxing.ro
Raspunsul la contestatie :
Buna, Irina! Articolul scris a obținut un punctaj de 74 de puncte pe baza baremului, dintre care 10 au fost din oficiu, 18 pentru respectarea temei și documentare (din cele 20 de puncte), 14 de puncte pentru originalitate și creativitate (din cele 25 de puncte), 8 puncte pentru corectitudine gramaticală și ortografică (din cele 10 puncte), 8 puncte pentru coerență și fluență (din cele 10 puncte), 15 puncte pentru cerintele tehnice (din cele 15) si 1 punct pentru impactul in social media (din cele 10 puncte). A fost adaugat un punct pentru acest ultim aspect si 2 puncte pentru respectarea temei si documentare, punctajul final ajungand la 77 de puncte. În ceea ce privește creativitatea, a fost foarte ok articolul, insa punctajul mentionat mai sus s-a acordat in comparatie cu celelalte articole. Referitor la corectitudinea gramaticală și ortografică, se regăsesc mici greșeli de scriere pe care am fost nevoiti sa le depunctam. La partea de Social Media a fost luata in considerare rata de engagement, iar aceasta a fost masurata in comparatie cu cea a celorlalti participanti. Ne-a placut foarte mult proiectul si ne-am bucurat sa citim articolele voastre. Multumim!