Ferește-te de nevasta gravidă!!!

    Costel este căsătorit cu Dana de 3 ani. <3 Sunt fericiţi şi plimbăreţi prin ţară.: D Nu pierd ocazia să viziteze muzee şi restaurante din toate zonele în care şi-au făcut concediile. Recent, burta lui Costel este cam la fel de mare precum cea a Danei: P, dar, Danuta este însărcinată în 5 luni. Vor avea o fetiţă, pe care o vor boteza Alina:). De când au aflat de viitorul lor bebe, naşii lor, Claudia şi Albert le dau tot felul se sfaturi pentru reamenajarea casei, cumpărături pentru bebică şi hăinuţe pentru mămica gravidă. Dănuța, fată cuminte (din fire: D) ascultă tot şi notează mai mereu ceva pe un carneţel. Când rămâne singură, caută pe net toate firmele şi se interesează de reduceri sau carduri de fidelitate. Ultimul care i-a atras atenţia, este cel de la Diego .1.JPG

Posibilitatea de a avea reducere de până la 50% la produse și gratuitate la unele servicii, o făcea să se simta precum rața în baltă. 😀 2.JPG

Imediat aplică pentru acest card minune și așteptă sosirea lui. La câteva zile, a sunat poștașul la ușa care îi aduse un plic. Îl desfăcu în grabă și a văzut cardul Diego.20160406_1532500Imediat îi făcu o poză şi o trimise scumpului ei Costel, să ştie şi el. De acum, începeau căutările febrile pentru camera copilului. Cel mai tare îşi dorea să facă lucrurile cu mâinile ei. Deja nu o mai interesa manichiura bine făcută. Voia ca al ei cuibuşor pentru bebica Alina să aibă numai amprentele ei, ideile ei, munca ei. Costel, vizibil impresionat, a încercat să nu îi stea în cale, sau să o ajute doar acolo unde i se cerea. În schimb, nu a scăpat de drumul la magazinul Diego Vitantis, de unde Dănuța cea prea gravidă și energică voia să cumpere material de perdele și tapet.3

Ajunși în magazin, a fost imediat invitată să ia loc la o măsuță pentru a savura o cafeluță proaspătă. Soțul, care este el soț și în putere, cu listuța în mână pregătită de acasă, plecă printre raioane să găsească tapetul cu inimioare <3 <3 cum îi spunea Dănuța, adezivul Pufas cu indicator albastru, perdea  cu prințese, șina de perdea cu prindere în tavan Korzika cu 2 canale, dar și mochetă cu străduţe care redă lumea plină de viaţă a unui orăşel.

Folosind cardul de fidelitate, și Costel era mulțumit, pentru că își putea cumpăra la întoarcere porția de mititei la care tânjea de câteva săptămâni 😀 .

     Deși Costel adunase în coșul de cumpărături tot ce era pe listă, Dănuța nu se dădea plecată de pe scaunul unde își savura cafeluța. Asculta sfaturi de la consilierii Diego în legătură cu montarea tapetului, a tijei pentru draperie și a mochetei. La partea cu perdeaua, nici nu a vrut să audă de tivit și surfilat din partea firmei. Știa că are în casă o veche mașină de cusut Ileana a soacrei sale şi avea de gând să o folosească. Să îşi pună în practică cursul de croitorie făcut la terminarea liceului, când decise să renunţe la facultate.

Dana a terminat cafeluţa, a mulţumit pentru sfaturile primite şi s-a îndreptat cu soţul ei către casă, să plătească cumpărăturile. Imediat scoase cardul de fidelitate şi zâmbi când a văzut suma finală de plată. Pe lângă micii pe care îi dorea Costel, mai rămâneau bănuţi şi pentru o ciocolată maaaaare <3. La plecare, cei doi soţi au stabilit ca treaba să o facă sâmbătă, pentru a lucra amândoi repede şi corect.

În dimineaţa următoare, imediat ce soţul ei a plecat la muncă, Diana se aşeză la masa Ilenei şi întinse materialul de perdea. A început să plieze materialul pe margini câte 1 cm de două ori, pentru a face un tiv. Înainte, avusese grijă să taie o fâşie lată de 5 cm şi lungă cât materialul, pentru a face câteva pănglicuţe mici, de care va prinde inelele şinei de perdea. A făcut 2 bucăţi de perdea de aceeaşi dimensiune, pe care le va prinde pe fiecare la mijloc cu câte o fundă roză, făcută din tul. Apoi a luat o pauză de relaxare, în care a încercat să se odihnească. Între timp, a luat notiţele din magazin şi a încercat să îşi facă planul montării tapetului. Fiind mică de înălţime, a decis să înceapă de jos în sus. Să dea cu adeziv părţile de tapet la care ajungea lejer şi le putea fixa cu uşurinţă. Partea de sus, o lăsă pentru soţul ei. Înălţimea lui de 1,82 era suficientă pentru a întinde bine diferenţa de tapet. După practică, a urmat iar pauză. Între timp, a făcut poze şi a scris un mic text pe blog-ul ei, unde explica procedura de a face perdeaua şi cum se lipeşte tapetul folosind adezivul Pufas. A mai specificat că îi lăsase şi soţului anumite părţi: montarea şinei în tavan şi lipirea tapetului în partea de sus a camerei. Când s-a uitat la ceas, a observat că se făcuse ora 17.00. De acum, trebuia să vină soţul acasă. Pentru ziua de sâmbătă, a rămas partea cu mocheta. Stând în pat, în fața tabletei, Diana a căutat pe internet cum se montează mocheta. Aşa a aflat că suprafaţa pe care se montează trebuie curăţată de alţi adezivi, grăsime, umezeală sau denivelări ce ies în evidenţă. Acestea ar putea micşora durata de viaţă a mochetei nou montate. Şi-a propus ca această parte să o lase soţului pentru că acesta are mai multă putere: P. A mai găsit şi o listă cu cele necesare pentru montare: adeziv sau bandă adezivă cu dublă lipire (care lipeşte pe ambele părţi), cutter sau o foarfecă foarte bine ascuţită, liniar metalic, şpaclu zimţat, rolă pentru întinderea mochetei.

Când soţul a ajuns acasă, nu ştia de ce Dănuța era aşa cuminte pe canapeaua din sufragerie, cu o cană de ceai lângă ea. S-a dus imediat în viitoarea cameră a bebiței şi a rămas plăcut surprins. Jumătate de tapet montat, perdelele aşezate pe un scaun cu spătar şi o listă destul de lungă pusă pe mochetă. A citit cu calm tot ce era trecut la liniuţă şi şi-a dat seama că informaţiile erau corecte pentru că aşa a montat şi el mocheta în casa mamei sale. S-a apucat să termine de lipit tapetul şi a prins şina în tavan. Apoi, a pus mâna pe telefon şi şi-a sunat sora, pe care a rugat-o să o invite a doua zi pe Dana la o plimbare sau la cumpărături de hăinuţe pentru bebiţă. De fapt, el îşi dorea ca mâine, scumpa lui Dănuța să nu se apuce singurică de montatul mochetei. Când a revenit în sufragerie, soţia lui avea un zâmbet minunat pe chip.

– Iubitule, ai văzut ce am făcut astăzi?

– Sigur. Mâine ar vrea sora mea să vă vedeţi la un suc în oraş şi să îi povesteşti totul. Poate mai cumpăraţi ceva din lista pentru spital pentru tine şi bebiţă.

– Bine dragule, aşa voi face.

În acea seară, după ce au văzut un film la televizor despre sărbătorile de iarnă, au adormit amândoi repede. A doua zi, Diana a stabilit să se vadă cu cumnata ei pe la ora 12. Între timp, l-a sunat pe vechiul ei prieten Tudor să îi cumpere cele necesare pentru montatul mochetei şi eventual să o şi monteze. Băiatul, a fost destul de prompt, încât la ora 11, treaba era deja terminată. A plătit materialele, manopera şi i-a mulţumit în suflet. La ora 12, era în faţă la ceainăria de la Universitate, unde stabilise să se vadă cu cumnata ei. I-a povestit de cardul de fidelitate, de reducerea primită, de calitatea materialelor cumpărate, sfaturile consilierilor Diego, dar şi de cafeluţa primită: D. Omise intenţionat partea cu montatul mochetei, dar uită repede când au intrat într-un magazin cu hăinuţe de bebeluşi. Au plecat de acolo cu câteva punguţe de care erau tare mândre. Au plecat spre casa Dănuței, destul de vesele. Odată ajunse acasă, au observat prezenţa lui Costel în sufragerie, dar părea supărat.

– Draga mea Dănuța, să nu îmi spui că tot tu ai pus şi mocheta!

– Nu drăguţul meu, l-am sunat pe Tudor şi a făcut el toată treaba. Vădit uşurat de veste, a sărutat-o pe frunte şi a întrebat-o puţin temător:

– Mai ai de gând să faci şi alte modificări?

Nu dragul meu, am rămas fără bani… Până la salariul tău. Şi un zâmbet mare apăru pe fața tinerei mămici.:)

Text scris pentru Spring Super Blog 2016

Nici un Costel, Dana, Claudia, Albert si Alinuța nu au fost afectați sau puși la muncă pentru acest text. Totul este pură ficțiune și trebuie tratat ca atare.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

One thought on “Ferește-te de nevasta gravidă!!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Trucuri vechi, dar cu farmec

vin apr. 8 , 2016
Peste oraşul Taif, se abătu secetă şi un soare dogorâtor. Au trecut mai bine de trei luni de când soţul ei Abu Sufian era plecat cu caravana să facă negoţ în oraşul Siam. Zaynab, a rămas acasă de această dată cu odraslele şi cu slujnicele. Trebuia să vândă ce mai […]
%d blogeri au apreciat: