patura pufoasa

Cum să construiești cu o pătură o stare de bine de care să fi mândru

Era februarie 2020 când am hotărât că vreau să mă acopăr cu munca mâinilor mele. Să mă cuibăresc în colțul lat al canapelei, cu telecomanda în mână și cu un ceai fierbinte de trandafiri îndulcit cu miere de rapiță. Mi se părea starea de bine supremă.

Prefer păturile cât mai simple, reușesc eu să le complic până la urmă 😀

De ce spun asta? Pentru că în februarie 2020 am decis să îmi fac o pătură tricotată, model din acela simplu: un rând pe față, unul pe dos. Asta ca oftică la noul trend de pături cu firul acela gigant, gros, pufos și numai bun de scărmănat ca adult, nu mai spun de pisici.

pătură tricotată

Eu mi-am căutat fire normale, dar mai groase, colorate, apoi am dat de firul tip catifea, firul lățos, firul merinos, etc… Dar cum toate acestea costau destul de mult, m-am lălăit vreo 2 ani până am terminat pătura, pentru că eu tricotam numai în serile când postul Diva difuza filme siropoase despre nunți și crăciunuri pline de zăpadă.

patura in lucru

Finalul maiestos a fost faptul că am vrut să o dublez cu o pătură pufoasă și nu nimeream una pe mărimea celei deja tricotate. Cu chiu, cu vai am găsit, am cusut cu fir de tricotat părțile și mi-a ieșit pătura păturilor, groasă, grea, moale, colorată și cu diferite texturi de fir.

O perioadă de câteva dimineți leneșe de duminică, când priveam matinal la Animal Planet, ne-a ajuns pătura la toate cele 4 persoane din casă, plus pisici. Asta până ce s-au dumirit ce-i cu pătura pisicile din dotare, atât ale mele, cele crescute cu ani în urmă în pântecu-mi mult prea mic pentru o pereche de gemeni, cât și cele ale casei, blănoase și cu multe gheare.

patura mare

Reacția copiilor? Maximă.
Atracția pisicilor? Magnetică.
Reacția soțului inițială? Prea grea, prea colorată.
Reacția finală? Prea bună când alizeul bate la geam.
Starea mea de spirit după 2 ani de tricotat? Satisfacție pe toată linia.

Inima îmi crescuse balonic de mare. Îmi cuprinse capul, cu păru-mi lung până la șale, lăsându-mi loc de privit fix unde se îmbină cele două jumătăți de cerc ce compun inima în partea de sus.

Deși venise bine primăvara 2022, pătura mea, de dimensiune puțin spus 2/2 m, era încă la mare solicitare ca și cort, saltea de dormit pe jos, barieră și alte utilizări greu de crezut pentru o pătură. Starea mea de bine era la vânătoare de neatenție a copiilor și pisicilor. Bine, fentam copiii și primeam în pătură numai pisica ce se potolea repede din făcut momițe.

pătura pe jos

Dar…

Privirile neprietenoase a celor 4 ochi verzi ca boabele de mazăre mi-au creat o indigestie sufletească și simțeam cum inima aceea mare, balonoasă, este roasă de două cârtițe. Vorbe precum „Vom fi cuminți„, „Ne vom purta frumos cu ea” sau „Vreau și eu pătură ca a ta, mamiiiiiiii” m-au pus iar la muncă.

tricotez patura

Alege-ți întâi pătura de dublură pentru a-ți ușura munca!

Cineva mi-a recomandat Pleduri colorate pe answear.ro pentru că acestea imită ideea de pătură Cocolino. Am mulțumit frumos și am dat să caut dacă este așa cum mi s-a recomandat și mai ales, dacă se potrivește pentru patul unui copil. Verificările au confirmat faptul că pătura United Colors of Benetton Pătură avea trecut la specificații dimensiunea de 135/175 cm, ceea ce o făcea perfectă pentru un pat de copil.

patura benetton

Mi-am reluat locul în colțul lat al canapelei, învelită în pătura mea mare, grea, pufoasă și am început să tricotez la pătura copiilor, conștientă că la final bucur unu, supăr altul. De, mama m-a făcut om și nu caracatiță cu 8 brațe pentru a putea folosi mai multe seturi de andrele.

il sub patura

Și trecut-au lunile de primăvară, vară și la început de toamnă am scos rodul muncii mele în tandem cu vizionatul de filme, de astă dată mai aparte: coreene, unde protagonista era o avocată de excepție ce era încadrată în spectru autist.

Mult mai relaxată și mai mult cu ochii în ecran decât la un rând pe față, unul pe dos, am terminat prima pătură pentru copii. Bucuria a fost mare din partea ambilor, căci unul se bucura direct de pătură, altul se gândea că în curând mă voi apuca de lucru la pătura lui. Între timp se uită împreună la desene de sub ea sau crează foaia de cort pentru deșert, „Atât de călduroasă este mamii!”

Pătura cu numărul 3, se cere la apel!

Din beatitudinea de mămică făcătoare de pături tricotate pentru copii am ieșit destul de repede, cam cât ține o reclamă la un film pe TV. Am refăcut mental bugetul și am calculat cam câtă ață pot lua de început pentru a tricota pătura în dulcele nostru stil hygge.

Și luatumi-am 10 bobine ce repede mi-au fost sechestrate de către pisicile mele bipede cu deprinderi feline în preajma ghemelor. În timp ce eu căutam altă pătură moale, pufoasă, frumos colorată, potrivită ca mărime pentru un copil, copiii încurcaseră ațele din bucurie, din plăcerea de a se juca cu firul, cu textură lui, nicidecum cu intenții rele, pisicești.

Și mare supărare au produse la sufletul meu de tricotistă amatoare, ce în loc să lucreze cu spor un rând pe față și unul pe dos în colțul canapelei late acum stau concentrată în câlți portocalii și rup frecvent firul acolo unde pierd lupta cu nodurile. 🙁 Fac pauză….

Și soțul contribuie la descâlcit ața, pardon, la viitoarea pătură 😀

Și cum dereticam eu ceva în vârf de patul matrimonial, logic, cu privirea periferică la postul DIVA, iete că vine domnul soț și se așează delicat pe marginea patului. Trage spre el ața prefăcută în noduri gordiene de culoarea spaghetelor rămase fără sos și se apucă meticulos de descâlcit.

Se oprește când vine ora de culcare a maimuțelor solare. Merge la bucătărie unde le încălzește lăpticul miraculos, dătător de somnic rapid, pe care îl toarnă în cănuțe cu norișori pufoși. Le șoptește ceva pe limba tată-copii și „par” să se fi potolit, apoi revine la ața degrade de culoarea bulionului din roșii portocalii.

  • Da ce bine îți șade, domnu soț, îi spun eu, ofticată că mi-a luat plăcerea de a descâlci ața.
  • Da bine îmi face, mă relaxează.

Și iete cum 2 adulți muncesc la pătura tricotată cu numărul 2 pentru copii.
Și totuși, ce făceam eu când se încurcau ațele?

Cotrobăiam prin categoria Home&Lifestyle de la Answear 😀

Am văzut pe lângă pătura trebuincioasă și pătură pentru animale, aka pentru pisicile cu blană și gheare din casă.

patura pentru animale

Mi-au mai atras atenția câteva rame https://answear.ro/k/femei/home-lifestyle/decoratii-si-accesorii/rame-foto interesante în care pot să păstrez din păcate numai câteva dintre zecile de poze făcute maimuțelor mele în timp ce se relaxează privind la desene de sub pătura tricotată pentru primul copil.

rame foto answear

Când se termină desenele se ivește câte un cap firav de după ușă, urmat de restul corpului iar în brațe au aproape toată pătura tricotată și dublată cu pătură pufoasă. Spun aproape căci pe jos atârnă leneș un colț de pătură de zici că merge în pas de mireasă catolică către altar: un pas și stop, un pas și stop.

Când privesc cum drăgănesc acea pătură tricotată, cum își aleg porțiunile tricotate cu fir de catifea și declară fiecare acea sau acea culoare este culoarea lor preferată, simt că nu am rame suficiente pentru a pune în ele fotografiile făcute mental cu chipul lor drăgălaș.

După două pături de experiență, pătura cu numărul 3 va ieși mult mai repede iar fiecare copil va avea păturica lui de relaxare, cu pete de culoare, de texturi variate, acolo unde va vrea el.

Într-un final va fi înghesuială pe colțul lat al canapelei unde copiii vor desene cu un castron cu floricele în mână iar eu vreau filme coreene.

Fie toamna cât de rea și iarna lungă și geroasă, nouă o să ne fie hygge în casă.

Dacă tu nu vrei să te agiți cu tricotatul sau chiar nu le ai cu lucrul manual poți cumpăra două pături prețioase și le unești. Una cu fir de alpaca și una Nellio, cu fir gigant. Pe ambele le găsești pe answear.ro la categoria Home&Lifestyle, livrate în 48 de ore.

paturi answear

Poți avea acest beneficiu de comoditate și rapiditate în a crea pătura păturilor, dătătoare de momente pline de poveste în noul sezon toamnă-iarnă 2022.


Nu îți căuta scuze! Construiește-și cu două pături o stare de bine de care să fi mândru!


Acest articol a fost scris (și 😀 )pentru Competiția SuperBlog 2022.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: