Nisip de casă

     Mă uit acum la copilașii mei și îmi amintesc de jucăriile cu care mă jucam când eram puțin mai mare decât ei. Roboței din pachete de tigări, flori făcute din sârmă colorată, coroane de regină din carton, borcane pictate cu acuarele în care să punem florile culese de pe stradă…

Mai era şi o emisiune la televizor cu un clown care desena sau confecţiona lucruri variate din te miri ce pentru amuzamentul celor mici. Însă, pentru mine, cea mai dragă jucărie era un ursuleţ în două nuanţe de roz, cu 2 inimi suprapuse, brodate pe piept. Era tare pufos <3. Fără el, somnul meu nu era la fel. Îmi oferea un fel de linişte şi companie în lumea viselor:) Era zâmbetul de seară, adus de bunicul meu în pat, înainte să mă culc. Când am mai crescut puţin, tot bunicul încerca să mă înveţe că este vremea să împart lucrurile, chiar dacă îmi plac foarte mult.

Când a apărut surioara în viaţa mea de copil mic, bunicul îmi spunea că este timpul să îl împart pe Moş Martin cu ea, să o protejeze în vise de Baubau şi să îi aducă miere ca să îi facă visele dulci. Mi-a fost greu, pentru că nu înţelegeam de ce trebuie să îi dau jucăria și ei. Multe certuri am avut de la acel ursuleţ. Deşi începuse să se deterioreze, surioara mea l-a îndrăgit imediat şi nu îl scapa din mână.

Acum, după mai bine de 20 de ani, fiind mămică de gemeni, am fost cu soţul la un târg cu produse destinate bebeluşilor şi copiilor mici. Ceea ce mi-a atras atenţia, a fost  nisipul de casă. La standul celor cu nisip era o trupă de pitici ce se ciondăneau pe culorile nisipului, fiecare dorindu-şi din culoarea altuia. Mămicile erau tare amuzate şi le făceau poze picilor. Puţin buimacă de starea „instabilă” a nisipului,de  culorile foarte frumoase precum şi de faptul că atrage toţi picii, am întrebat o mămică ce ştie de acel nisip de casă. Aceasta mi-a răspuns că este „Nisipul Kinetic, un nisip de jucărie perfect pentru casa ta, care nu se usucă, nu se risipește, nu se lipește de mâini și nu murdărește, fiind 100% sigur și nontoxic.” Ba chiar îmi şi arătă un filmuleţ pe You Tube cu minunăţia de nisip: P

Profund impresionată, mă gândesc cu nostalgie la vremea când aşteptam să termin şcoala cu coroniţă pentru a merge  la mare cu familia, unde mă bucuram de nisip cât era ziua de lungă. Mereu plecam de la mare cu o găletuşă de nisip şi o pungă cu apă, care ziceam eu că mă vor ţine până anul viitor, dacă voi lua şi atunci coroniţă.: P Acum, în 2016, se pare că ne putem bucura de nisip precum cel de la mare şi acasă în mijlocul patului.: D Este la fel de umed, dar şi uscat în acelaşi timp. Poţi face forme, sau îl poți face să se scurgă. Îl aduni repede precum aluatul şi nu se decolorează:).

Reţin informaţia primită şi abia aştept să crească bebelușii mai repede pentru a ne juca împreună cu nisipul de casă. Mie îmi place în mod special culoarea bleu. Oare lor ce culoare le va atrage atenţia?

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Flanco cere ajutor

Dum aug. 7 , 2016
     A sosit vremea ca  Flanco Retail ce este al doilea mare retailer de electronice, electrocasnice și IT&C din România, 100% privat să ceară ajutorul. Acum, când mai toate vânzările se fac pe online, tot pe online cere ajutor și anume dorește ca blogerii să sune la departamentul de call […]
%d blogeri au apreciat: